Oλέθριο στραπάτσο της Four Seasons:O Aστέρας Βουλιαγμένης δεν θα ανοίξει για τα Ποσειδώνια!

asterased-1-1024x768

To πρώτο στραπάτσο της χρονιάς για την διαβόητη Four Seasons και τους Αραβότουρκους που ανέλαβαν το διαμμάντι του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι γεγονός: To μοναδικό city resort της Ευρώπης δεν θα καταφέρει να ανοίξει για τα Ποσειδώνια κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού οι νέοι ιδιοκτήτες πίστεψαν ότι εδώ είναι Μπανανία και ξήλωσαν όλο σχεδόν το προσωπικό με το οποίο λειτουργούσε το ιστορικό διαμάντι της Αττικής-ανάμεσά τους πολύ αξιόλογοι άνθρωποι και υπάλληλοι. Ετσι η έναρξη της λειτρουργίας του τοποθετείται πλέον στα μέσα Ιουνίου 2018!

Οπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας οι Τούρκοι αιματοκύλισαν το μοναδικό city resort της Ευρώπης. Τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Από τους 640 εργαζόμενους έσφαξαν στο γόνατο τους 610 και άφησαν μόνο 30 (τριάντα) από το παλαιό προσωπικό. Μιλάμε για πρωτοφανή μακελειό βάζοντας μπροστά την “Four Seasons” για να φαίνεται ότι αυτή κάνει την βρώμικη δουλειά. Οπως μπορείτε να υποθέσετε τόσο ο ανεκδιήγητος Νεφελούδης, όσο και η ακόμη πιο ανεκδιήγητη Αχτσιόγλου του υπ. Εργασίας είναι εξαφανισμένοι. Οσο για την δήθεν ανακαίνιση που ανέλαβε ο Μπόμπολας είναι εντελώς πεπετζίδικη μια και αφορά γκρέμισμα κάποιων γυψοσανίδων και μόνο.

style="display:inline-block;width:500px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="1267677423">


Ο Αστέρας Βουλιαγμένης είχε ανακαινισθεί με κόστος 100 εκατ. ευρώ το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστική της συμπεριφοράς των νέων Αραβοτούρκων ιδιοκτητών του Αστέρα είναι η επιστολή του πρώην Προέδρου των Εργαζομένων Παναγιώτη Κούκου (φωτό κάτω) ο οποίος είναι ανάμεσα στους πολλούς που αφήνουν πίσω τους, στα χέρια των κατακτητών, το μοναδικό αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το κόσμημα της Αττικής γης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συναδέλφισες –οι, Δεκέμβριος 2017

Μετά από πολύ σκέψη, συγκίνηση και σε κάθε περίπτωση μεγάλη λύπη και πολλή αηδία, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι εσωγενείς λόγοι οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι πλέον στο συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης με τον τίτλο του διαχειριστή δεν μου «επιτρέπουν» να παραμείνω δίπλα σας.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης με το έμψυχο δυναμικό του έχουμε αφήσει ανεξίτηλα σημάδια γραφής στις υπηρεσίες του ελληνικού τουρισμού, παρόλα τα «σκοτεινά» βήματα της διοίκησης των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην απαξίωση – εγκατάλειψη και εντέλει στην προσχεδιασμένη πώλησή του.

Σήμερα όπως όλα δείχνουν το συγκρότημα τείνει να παραδοθεί άνευ όρων, ως αναφορά το ανθρώπινο δυναμικό, στους για ακόμα μία φορά σπουδαίους διαχειριστές, αυτή την φορά της “Four Seasons”, στελεχωμένη από ομάδα αρεστών και μόνο.

Αυτό με βρίσκει ριζικά και κάθετα αντίθετο.

Κύριοι της “Four Seasons”, ο ελληνικός τουρισμός έχει διδάξει την φιλοξενία και τις αξίες αυτής σε όλο τον κόσμο.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης έχει αποδείξει ότι διοικείται και καταδεικνύεται με σεβασμό και εγκαρδιότητα στις σχέσεις τους με τους αξιοσέβαστους όλα αυτά τα χρόνια πελάτες μας, καθώς με ψυχή και σύμπνοια εμπιστοσύνης απέναντι στους εργαζόμενους. Έννοιες που μοιάζουν άγνωστες στις σελίδες των στάνταρ που μοιράζεται στα στελέχη σας και πιθανών άγνωστες και στις αξίες σας. Οι αρχές μου, η ηθική μου, το έργο και οι πολιτικές καταβολές δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να απασχολούμαι σε μια εταιρεία που σε λίγο καιρό, εκτός των άλλων, πιθανόν να ζητεί και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων προκειμένου να εργαστεί και να δραστηριοποιηθεί κάποιος συνάδελφος.

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον αγώνα που ξεκίνησα εδώ και πολλά χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων μου και σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθώ στενά τις όποιες εξελίξεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Κλείνοντας θέλω για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλους και όλες για το όμορφο ταξίδι που μου χαρίσατε όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και συγκινήσεις και θα με συντροφεύει πάντα.

Σας ζητώ να μείνετε ενωμένοι και δυνατοί στο συνδικαλιστικό σας όργανο αγνοώντας Κασσάνδρες και γενίτσαρους που στοχεύουν στην απαξίωση όσων διεκδικούν προς όφελος των εργαζομένων του συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σας αγαπώ

Τάκης Κούκος

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης υπήρξε ένας ζωντανός θρύλος και ένα αναπόστατο κομμάτι της σύγχρονης κοσμικής Ελλάδας.

Μια ειδυλλιακή χερσόνησος, μέσα στο πράσινο, δίπλα στη θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Θέλοντας να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, συλλέξαμε ιστορίες και πληροφορίες καθώς και το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό απο τα αρχεία του ιστορικού “Αστέρα”.

Η ιστορία του Αστέρα ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’60, σε 300 πευκόφυτα στρέμματα, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, ακριβώς στη καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η έκταση αγοράστηκε επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, απο την εκκλησία, με σκοπό να κατασκευάσει το καλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μεσόγειο.

Και έτσι και έγινε. Το 1961 ξεκίνησαν να λειτουργούν οι θρυλικές «καμπάνες» του Αστέρα – τα σημερινά bungalows- ενώ το 1966, δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή θαλάσσιου σκι.

Οι περίφημες  καμπάνες του Αστέρα με τις ιδιωτικές τους παραλίες έγιναν αμέσως ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός της αθηναϊκής ελίτ, ενώ για αρκετούς επώνυμους έγιναν δεύτερες κατοικίες.

Μέσα στην πλαζ βρίσκονται τα ερείπια ενός πολύ σημαντικού αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με τον μύθο, παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης που έπαιζαν στην παραλία, σκάβοντας έφεραν στο φως το 1924 το ναό που είναι σε μία θέση στρατηγική για τον έλεγχο της θάλασσας αλλά και για τη σύνδεση με το μεγάλο ιερό του Απόλλωνα στη Δήλο.

Ο χώρος που σήμερα βρίσκεται το εστιατόριο Nobu-Matsuhisa εκείνη την εποχή λεγόταν «Club House» και ήταν ο χώρος άφιξης και συνεύρεσης της κοσμικής Αθήνας με το διεθνές jet set.

Έτσι, καθώς η ζήτηση για τις καμπάνες μεγάλωνε, σε μια περίοδο απενοχοποιημένης μεταπολεμικής ευημερίας, ξεκίνησε η ανέγερση του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου «Arion Astir Palace» που εγκαινιάστηκε το 1967. Τη κατασκευή του αριστοκρατικού Αρίων ανέλαβαν διάσημοι κατασκευαστές της εποχής όπως ήταν ο Βουρέκας ο Αντωνακάκης και άλλοι, με μοντέρνα και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, χειροποίητα έπιπλα ειδικής παραγγελίας και γνήσια έργα με τις υπογραφές των Μόραλη, Τσαρούχη, Μυταρά και Γύζη.

Αργότερα  το 1980 εγκαινιάστηκε το 2ο ξενοδοχείο με το όνομα «Ναυσικά» – το σημερινό «Westin»- που βρίσκεται στα 50 μέτρα απόσταση περίπου απο τον Αρίωνα. Το χαρακτηριστικό του Ναυσικά, με την εμβληματική 70΄s αρχιτεκτονική,  είναι οτι είναι χτισμένο μέσα σε βράχο. Η είσοδος υποδοχής είναι στο τελευταίο επίπεδο – στον 6ο όροφο δηλαδή – και τα δωμάτια ξεκινούν κάτω από την είσοδο υποδοχής για να καταλήξουν στη θάλασσα και τη πισίνα – που για εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη που υπήρχε.

Το 3ο ξενοδοχείο, πιο ήσυχο και οικογενειακό, ήταν η « Αφροδίτη» . Κατασκευάστηκε το 1984 στην άλλη άκρη της χερσονήσου, σε ένα μοναδικό σημείο και έγινε γνωστό για την ανεμπόδιστη θέα του στο Αιγαίο.

Ο μύθος του Αστέρα είναι ο μύθος που έφτιαξαν οι σταρ και οι προσωπικότητες που έχουν περάσει απο εκεί. Αυτό που κυρίως συνέλεγε – και συλλέγει ακόμα – ο «Αστέρας» είναι VIPS. Απο τα δωμάτια του έχουν περάσει εφοπλιστές, βιομήχανοι, βασιλιάδες, ηγέτες κρατών, σταρ της showbiz, κορυφαίοι αθλητές και πολλοί άλλοι.

Ονόματα όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Τζίμι Κάρτερ και η Σοράγια, ο Γκορμπατσόφ και ο Μπόρις Γέλτσιν.

Η προεδρική σουίτα του «Αρίωνα» έχει φιλοξενήσει ονόματα όπως ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εστέν, η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο στρατάρχης Τίτο, ο Χέλμουτ Κολ, ο Nέλσον Μαντέλα και ο Γιασέρ Αραφάτ, ο Ζακ Σιράκ και ο Ζακ Ντελόρ.

O αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν τακτικός πελάτης του «Αστέρα», όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης και ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Το ζεύγος Ζολώτα, έμενε πάντα στην καμπάνα 34 λόγω της προτίμησης του πρώην πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο σημείο της παραλίας. Ενα σημείο, που μάλιστα ως σήμερα, καλείται άτυπα από το προσωπικό του ξενοδοχείου «παραλία του Ζολώτα».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκεπτόταν συχνά τον «Αστέρα» με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου και έμενε πάντα στο «Αφροδίτη» – ή, σπανιότερα, στην προεδρική σουίτα του «Αρίωνα».

Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, δύσκολα βρίσκει κανείς έναν celebrity που να μην έχει περάσει έστω μια νύχτα στον «Αστέρα».

Κάθε καλοκαίρι οι ελληνικές οικογένειες εφοπλιστων – Λάτση, Αγγελόπουλου, Λουκά και Βάσου Χατζηιωάννου, Ποταμιάνου, Χανδρή, Βαρδινογιάννη, Λαιμού, Γουλανδρή, Πατέρα, Φαφαλιού, Νιάρχου, Λιβανού, Νταϊφά, Καβουνίδη, Γοργία, Κουλουκουντή, Μίχαλου, κ.ά. –  κατέλυαν στο ξενοδοχείο και έστηναν το δικό τους αστικό prive party.

Πολλοί θυμούνται ότι η καμπάνα με τον αριθμό 33 ήταν του καπετάν Γιάννη Λάτση, του «μπάρμπα Γιάννη», για όσους τον ήξεραν καλά – ο οποίος την είχε προπληρώσει για πολλές σεζόν, ενώ αυτές με τα νούμερα 30 και 31 φιλοξενούσαν πάντοτε την οικογένεια του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Πολύ συχνά έβλεπε κανείς παπαράτσι να ξεροσταλιάζουν στα βραχάκια της Βουλιαγμένης για μια μακρινή φωτογραφία, μια και κανείς δεν περνούσε το «τείχος» ασφαλείας του ξενοδοχείου. Αυτήν ακριβώς τη διακριτικότητα και ηρεμία αναζητούσαν όλες αυτές οι διασημότητες που έχουν περάσει απο τον Αστέρα και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αποτελεί ακόμα και σήμερα τη πρώτη τους επιλογή.

Ανάμεσά τους, ο Τσάρλτον Ίστον, ο Τόνι Κέρτις, ο Τζόν Γουέιν, ο Πολ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο Φρανκ Σινάτρα (ο οποίος χρειάστηκε να περάσει από την πόρτα της κουζίνας για να πάει στο δωμάτιό του, προκειμένου να αποφύγει το πλήθος των fans του), ο Τέλι Σαβάλας, η Ζακλίν Μπισέ, η Τζεραλντίν Τσάπλιν, η Τζόαν Κόλινς, η Τζέιν Φόντα και η Σάρον Στόουν.

Επίσης ο Aριστοτέλης Ωνάσης – πότε συνοδευόμενος από τα παιδιά του Χριστίνα και Αλέξανδρο και πότε από τη Τζάκι – έμεινε αξέχαστος στο προσωπικό για τα δυνατά του γέλια και τα παχυλά του tips.

Η  μοναδικής ομορφιάς  Μπριζίτ Μπαρντό, που κατέλυσε το ’69 στον «Αστέρα» για ολιγοήμερες διακοπές, προκάλεσε, λένε, «σεισμό» όταν εμφανίστηκε στην παραλία με το χαρακτηριστικό ροζ μπικίνι της, τα ξύλινα ψηλοτάκουνα τσόκαρα και το τεράστιο καπέλο της. Λίγα χρόνια αργότερα στα ιστορικά πάρτι στις «9 Μούσες», – το μυθικό κλαμπ του ξενοδοχείου – η Παλόμα Πικάσο και η Λάιζα Μινέλλι θα ξεφάντωναν παρέα με τη «χρυσή αθηναϊκή νεολαία» της εποχής, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και φιλόδοξες ενζενί: τη Ζωή Λάσκαρη και τον Φιλήμονα, την Έλλη Στάη και τον Ηλία Ψινάκη.

Τα τρανταχτά ονόματα όμως δεν τελειώνουν σε αυτές τις χρυσές εποχές των 60’s και των 70’s. Το νεότερο πελατολόγιο του Αστέρα περιλαμβάνει τον Πιρς Μπρόσναν, τους Scorpions, την Κάρμεν Ελέκτρα, την Ορνέλα Μούτι, τον Άαρτον Σένα, την Γκρέτα Σκάκι, την Τζέσι Νόρμαν, τον Σάσα Μπάρον Κόεν, τον Τζιάνι Μπούλγκαρι, τον – φιλικό και πολύ κοινωνικό – Βιτόριο Μισόνι (πριν την δραματική εξαφάνισή του), τους Dean και Dan Dsquared. Ο Μαραντόνα έχει επισκεφθεί δύο φορές το ξενοδοχείο, ο Πελέ άλλη μία, το ίδιο και Μισέλ Πλατινί. Πιο τακτικοί επισκέπτες είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Ροναλντίνιο. Πρόσφατα μάλιστα στη προεδρική σουίτα του «Αρίωνα» διέμεινε και η σταρ της ποπ, Lady Gaga.

Ισχυρά πρόσωπα, διάσημοι πελάτες, κορυφαία πολιτικά events και κοσμικά γεγονότα, πλέκονται για να φτιάξουν, τελικά, το προφίλ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα.

Σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία το Arion Resort & Spa, και το Westin ενώ το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» γκρεμίστηκε για να φτιαχτεί στη θέση του το ξενοδοχείο «W» – ένα προτζεκτ το οποίο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Και τα δυο ξενοδοχεία βρίσκονται κάτω απο το management της Starwood, μιας αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας με πολλά διάσημα brands όπως τα St Regis,  Sheraton, W,  to King George και άλλα.

Ο επισκέπτης ακόμα και αν δεν είναι ένοικος του ξενοδοχείου μπορεί, έναντι αντιτίμου, να απολαύσει αυτό το όμορφο και ήρεμο τοπίο κάνοντας το μπάνιο του στις παραλίες ή στη πισίνα του ξενοδοχείου (κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου), όπως και να κλείσει ένα ραντεβού για θεραπευτικό spa στις εγκαταστάσεις του Arion Resort & Spa καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ιταλική κουζίνα και ταβέρνες με μαγειρευτά για μεσημεριανό δίπλα τη θάλασσα, μπαρ για το βράδυ και gourmet εστιατόρια όπως το Matsuhisa Athens by Nobu για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και η βραβευμένη με αστέρι Michelin Γαλάζια Χύτρα είναι λίγες απο τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια της διαμονής του στον Αστέρα η για όποιον επιθυμεί μια βόλτα που δε μπορεί παρά να σου μείνει αξέχαστη.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη