Όλοι στους δρόμους !!!

oloi-stous-dromous

Η επόμενη ημέρα των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκει κατακερματισμένο το πολιτικό σύστημα και ο καθένας κοιτάζει πώς θα διασώσει το τομάρι του.

Με πρώτο – πρώτο τον πρωθυπουργό που είναι απελπιστικά μόνος και αναζητά απλά «Εφιάλτες» για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της ονομασίας των Σκοπίων με κάποιο όνομα που να περιέχει και το Μακεδονία.

Όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει με απλά λόγια «ή Μακεδονία ή πόλεμος» τότε αντιλαμβανόμαστε που τα πάνε οι τύποι. Βοηθούμενοι βεβαίως και από το μιντιακό και… σοσιαλμιντιακό (ταtrollδηλαδή των 0,60 ευρώ) σύστημα που κατασυκοφαντούν όποιον τολμά να μιλήσει για πατρίδα, έθνος, Ελλάδα, ιστορία, πολιτισμό, Μακεδονία.


Η απόφαση του Τσίπρα είναι δεδομένη. Μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπου παραχώρησε τα πάντα για να μείνει στην εξουσία, είναι φανερό ότι πούλησε και το όνομα της Μακεδονίας στον Τραμπ. Και μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να μην ξέρει κατά που πέφτει το κρατίδιο, ξέρουν όμως τα λόμπι και ο Σόρος που στηρίζουν τα Σκόπια. Ανοίγοντας ένα θέμα μόνο και μόνο για να διχάσει τα υπόλοιπα κόμματα, εν μέρει το κατάφερε αλλά δεν υπολόγισε τη λαϊκή ετυμηγορία. Μπορεί ο κόσμος να κατάπιε μνημόνια, περικοπές συντάξεων και μισθών, Υπερταμείο για 99 χρόνια, ψέματα και εξαπάτηση αλλά τα εθνικά θέματα δεν τα καταπίνει εύκολα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να αντιδράσει με συλλαλητήρια.

Αυτή την εβδομάδα έρχεται ο Νίμιτς στην Αθήνα για να συζητήσει επί των πέντε ονομάτων που έδωσε και τα οποία έχουν όλα το όνομα Μακεδονία. Αν υπάρξει «φωτιά» στο «Μακεδονικό» τότε μην απορήσετε αν την επόμενη Κυριακή δείτε 1 εκατ. κόσμο στο Σύνταγμα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να «ρίξει» τους τόνους, γι’ αυτό και οι υπόλοιποι πολιτικοί φορείς πρέπει να το σηκώσουν.

Πρεπει να ενισχύσει τη λαϊκή αντίδραση κατά της κυβέρνησης που για πρώτη φορά λαμβάνει πανδημικό χαρακτήρα. Για πρώτη φορά μπορούν να γεμίσουν οι πλατείες και να αντισταθούν σε μια αντεθνική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να έκαναν την πάπια στα μνημόνια, αλλά η Μακεδονία δεν καταπίνεται εύκολα. Και είναι αυτή μια χρυσή ευκαιρία να ανάψουν τα αίματα, να καταλάβουμε ότι κάτι γίνεται σ’ αυτόν τον τόπο μακριά από τους καναπέδες.

Δε θέλει να πάει ο Κυριάκος και η Ντόρα στα συλλαλητήρια; Ας μην πάνε, δικαίωμά τους και θα κριθούν. Όπως κρίθηκε και η στάση του Ιερώνυμου, εξ’ ου και η κωλοτούμπα στην Ιεραρχία που από το «δεν χρειάζονται σήμερα τα συλλαλητήρια» έφτασαν στο «πάμε κατά συνείδηση, δηλαδή να πάμε όλοι».

Η επόμενη Κυριακή δεν πρέπει να χαθεί ως ευκαιρία. Όχι μόνο για τη Μακεδονία καθώς εκτιμούμε ότι λύση δεν πρόκειται να βρεθεί, ο Τσίπρας απέμεινε μόνος του και καμιά πρόταση δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Άλλωστε, ούτε στα Σκόπια μπορούν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο, και είναι δικό τους το πρόβλημα.

Η ευκαιρία έγκειται στο γεγονός ότι πρέπει να μαζευτούν 1 εκατ. κόσμος και να δείξουν ότι οι Έλληνες δεν είναι πρόβατα πια. Ότι η πρώτη φορά αριστερά πνέει τα λοίσθια κι όποιος παίζει με τα εθνικά θέματα, παίζει με τα σπίρτα και θα καεί.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°