Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για πόλεμο με τα Σκόπια

720_557631_5a0e23f653-b6ba901e45a4ab73

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του που προκάλεσε αίσθηση σχετικά με τα Σκόπια, έδωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλο και Μάνου Νιφλή.

«Εγώ αναρωτήθηκα αν θέλουν να πολεμήσουν αυτοί που έβγαζαν αυτές πολεμικές ιαχές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης» τόνισε, σημειώνοντας πως στη διπλωματία ο βασικός όρος είναι ο συμβιβασμός.


«Δεν θέλουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Εγώ μιλάω για για τις ιαχές που βγήκαν από τις εξέδρες του συλλαλητηρίου και γενικότερα το ψήφισμα. Βοηθούν στη λύση ή είναι απέναντι στη λύση; Ο πόλεμος προκύπτει ότι αν κάποιος δεν θέλει μια λύση ειρηνική μέσω διαπραγμάτευσης και μέσω οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, και θέλει τη μη λύση του ζητήματος της ονομασίας. Η μη λύση μας οδηγεί στο να διαιωνίζεται το πρόβλημα» είπε.

«Σκοπός του πολέμου είναι η επιβολή της θέλησης στον αντίπαλο ή η καταστροφή του αντιπάλου. Αυτό λέγαμε στον στρατό. Όταν εσύ με το έτσι θέλω θες να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο… .Δηλαδή αυτός θέλει Μακεδονία, κι εμείς θέλουμε Μακεδονία. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά… » πρόσθεσε.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη