«Μακεδονικό» τέλος

makedoniko-telos

Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά…. «Μακεδονικό» τέλος. Πάπαλα, φινίτο λέμε. Όπως άνοιξε έτσι και θα κλείσει αλλά υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Η «γενναία» και «πατριωτική» απόφαση του Πάνου Καμμένου να απορρίψει το όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του και να κερδίσει λίγα ψηφαλάκια από τους ψεκασμένους «πατριώτες» συνοδεύτηκε από την απόφαση των δύο χωρών να αναθέσουν την υπόθεση σε επιτροπές. Όπως έλεγαν και οι κουκουέδες στα αμφιθέατρα ή στις Ολομέλειές τους, όταν δεν μπορούσαν να λύσουν ένα θέμα το παρέπεμπαν σε κάποια επιτροπή και το ξεχνούσε μέχρι και ο γραμματέας του κόμματος.


Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων πολύ δύσκολα θα υπάρξει, κι όπως σας είχαμε προϊδεάσει από τοAntinews, θα έχουμε ένα νέο… Κυπριακό με διαπραγματεύσεις, προτάσεις στο τραπέζι, συζητήσεις ατέρμονες σε εξωτικά σαλέ και στο τέλος τίποτε. Ούτε τον Ιούνιο θα βρουν λύση, ούτε ποτέ.

Η δυσκολία, αν όχι ακατόρθωτο, να αποδεχθεί η Ελλάδα τη λέξη «Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς είναι δεδομένη. Όπως δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση «μέτρησε» την κοινή γνώμη, την Εκκλησία, τα κόμματα και είδε ότι ανοησίες με το όνομα δεν κάνουν γιατί θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Εδώ ο δύσμοιρος ο Πάνος έκανε τρεις φορές κωλοτούμπα δεν θα έκανε ο Αλέξης;

Από την άλλη η δυσκολία των Σκοπιανών, Σλάβων και Αλβανών, να αποδεχθούν όνομα που δεν περιέχει την… απαγορευμένη λέξη, είναι δεδομένη. Και δημοψήφισμα να έκαναν δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει τίποτε.

Και τι έμεινε άραγε από όλη αυτή την… ταλαιπωρία; Έμεινε μια ατέρμονη συζήτηση μεταξύ των δύο χωρών που δεν θα έχει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα.

Έμεινε η συνάντηση Κοτζιά – Δημητρώφ στο… Μακεδονία Παλάς που αν λυνόταν η υπόθεση θα έπρεπε να αλλάξει όνομα.

Έμεινε επίσης ένα συλλαλητήριο σε λίγες ημέρες για να υπενθυμίσει ότι υπάρχουν ακόμη ικμάδες αντίστασης.

Έμεινε η κυβέρνηση να περνά το πολυνομοσχέδιο με τις 1.500 σελίδες και κανείς να μην ασχολείται ουσιαστικά. Αλλά έμεινε και η ΝΔ να περιμένει πότε θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης και πότε θα πέσει η κυβέρνηση λόγω του Μακεδονικού.

Ο Τσίπρας άνοιξε ένα θέμα που ήξερε ότι δεν μπορεί να λύσει, αλλά το άνοιξε διότι γνώριζε ότι ο ντόρος είναι πάντα υπέρ μιας σκληρής και κυνικής κυβέρνησης. Και όπως έχουμε ξαναγράψει: Μην απορήσετε αν τον δείτε να ασκεί βέτο τον Ιούνιο και να γίνεται ο μεγάλος πατριώτης.

Ποιος είναι ευχαριστημένος και ποιος δυσαρεστημένος από όλη αυτή την ιστορία θα το δούμε σύντομα. Σίγουρα, όμως, όσοι επένδυαν στην πτώση της κυβέρνησης θα πρέπει να το ξεχάσουν. Οι άνθρωποι είναι τακτικιστές, είναι… κομμουνιστές που ξέρουν να παίζουν καλό πόκερ και να κερδίζουν.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη