Ζουράρις: Δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό

720_553651_9f0d8ef894-98f3e1e682110d60

«Δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό», υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Δημήτρη Καμπουράκη.


Ερωτηθείς εάν είναι λογικό να παραμένουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, παρότι διαφωνούν στο ζήτημα που έχει ανοίξει σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, είπε:

«Είναι εντελώς λογικό, ένας νόμος είναι. Θα ψηφιστεί αυτός, έρχεται άλλος νόμος. Δεν είναι βασικό το θέμα των Σκοπίων. Δεν είναι από αυτά που διαμορφώνουν την αποκλειστικότητα στη διαμόρφωση μιας συνολικής πολιτικής». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος των ΑΝΕΛ και όταν συμφωνεί, συμφωνεί αλλά όταν διαφωνεί, διαφωνεί.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χωρίο (18Α) από το έργο του Αριστοτέλη «Περί ερμηνείας», το οποίο έχει επικαλεστεί σε κείμενά του στο παρελθόν, λέγοντας μεταξύ άλλών: «Ο Αριστοτέλης έχει πει για ποιον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα με το περίφημο παράδειγμα του λευκού. Εάν το λευκό αποτελείται από δύο πράγματα που δεν γίνονται ένα, τότε δεν υπάρχει ένα μόνο «ναι» ή ένα μόνο «όχι». Επομένως εφόσον ως προς το όνομα λευκό, δηλαδή το όνομα Μακεδονία, είμαστε δύο τουλάχιστον που δεν συμφωνούν, δεν μπορεί ούτε ο ένας να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία ούτε ο άλλος. Εμείς το κάνουμε γιατί το όνομα Μακεδονία είναι επ’ αρχαίων, άρα αυτοί δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν ως αποκλειστικό. Τόσο απλό είναι».

Ο κ. Ζουράρις επεσήμανε ότι δεν υπάρχει έναρξη συνομιλιών για τη συμφωνία γύρω από το όνομα, επομένως, όπως είπε, πρέπει να περιμένουμε και να μιλάμε με εικασίες.

«Όταν εμφανιστεί η επίσημη απόφαση της Ελλάδας, θα δω τι θα πω. Δεν έχουν αλλάξει όσα έχω γράψει στα κείμενά μου» ανέφερε, σημειώνοντας πως θα ψηφίσει με βάση την προσωπική του άποψη για το θέμα, όταν αυτό έρθει στη βουλή.

Ακούστε το ηχητικό

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη