Δημοσκοπική βόμβα με το ΚΚΕ στο 15%, ΝΔ 43%, ΣΥΡΙΖΑ 12%!

20180109170059_img_9700-215155149027-1024x683

Mια δημοσκοπική βόμβα αποτελούν τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων της οξυδερκούς κοινής γνώμης. Σύμφωνα με αυτά μετά το ντου του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Αχτσιόγλου το ΚΚΕ εκτινάχθηκε στο 15% καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ και αποδεικνύοντας ότι είναι πλέον μοναδικός παίκτης στο χώρο της Αριστεράς!


Ο Σύριζα παραπαίει στο 9-12% με καθοδική πορεία, το Κίνημα Αλλαγής στο 9% ενώ το ποσοτσό της ΝΔ έχει απογειωθεί στο 42-43%. Κι όλα αυτά ενώ οι πολίτες δεν έχουν υποστεί ακόμη τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που θα εφαρμοσθούν από το 2018, τις νέες περικοπές των συντάξεων και πάει λέγοντας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση τορπιλίζει ακόμη περισσότερο την αγορά βάζοντας λουκέτο στα φαρμακεία διευρυμένου ωραρίου.

Εχουμε και λέμε>

ΝΔ 42-43%

ΚΚΕ 15%

ΣΥΡΙΖΑ 9-12%

Κίνημα Αλλαγής 11-13%

Χρυσή Αυγή 9%

Στο μετάξύ όπως μεταδίδει η DW (Eιρήνη Αναστασοπούλου) στο νέο τεύχος του περιοδικού Spiegel που κυκλοφορεί το υπάρχει συνοπτικό άρθρο για την Ελλάδα που κάνει λόγο για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.
«Φτου κι από την αρχή» γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. «Η Ελλάδα καθυστερεί υπερβολικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. Αυτό προκύπτει από την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος που έχουν επεξεργαστεί η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 50 προαπαιτούμενα βρίσκονται σε εκκρεμμότητα, οι ελληνικές αρχές δεν τα έχουν υλοποιήσει. Μεταξύ αυτών ανήκουν για παράδειγμα τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης», αναφέρει ο συντάκτης και καταλήγει:

 «Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο. Η κυβέρνησή του πρέπει μέχρι τις 22 του μηνός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, διότι τότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δις ευρώ». Το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι στο παρελθόν προκλήθηκε μεγάλη οργή για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

Για το πολυνομοσχέδιο ο λόγος στην ανταπόκριση από την Αθήνα της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ο αρθρογράφος ξεκινά από τα μποτιλιαρίσματα και τις σκηνές χάους στο κέντρο της Αθήνα, όταν γίνονται διαδηλώσεις για να καταλήξει στο πολυνομοσχέδιο και τους περιορισμούς στην απεργία που προβλέπει. «Το ότι τέτοιες μεταρρυθμίσεις θέλει να επιβάλει μια λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση, έρχεται σε αντίθεση με πρώην οπαδούς του Τσίπρα, διότι μόλις ανέλαβε την εξουσία το 2015 υποσχέθηκε να βάλει τέλος σε τέτοια μέτρα» επισημαίνει στο άρθρο του. Τέλος η ίδια η εφημερίδα στην οικονομική της στήλη ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι 9 κάτοχοι Νόμπελ Οικονομίας και 40 στατιστικές οργανώσεις από όλον τον κόσμα έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς την αμερικανική στατιστική ένωση καταγγέλλοντας την ποινική δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη