Ψηφίστηκε ο όγδοος μνημονιακός προϋπολογισμός -Φέρνει νέα σκληρά μέτρα

vouli

Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018, ο όγδοος κατά σειρά μνημονιακός, ο οποίος θα φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού νέα μέτρα, ύψους 1,86 δισ. ευρώ. Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν 144 βουλευτές.

Ειδικότερα υπέρ ψήφισαν 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και η ανεξάρτητη βουλευτής, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων).  Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Καταψήφισαν 144 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Από την ψηφοφορία απουσίασαν, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Παπαδόπουλου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Μίχος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκάς.

Ο προϋπολογισμός του 2018 φέρνει νέα μέτρα 1,86 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει μέσω της πιστής τήρησης του, «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα  ύψος 7 δισ. ευρώ (αντί για 4,36 δισ. ευρώ φέτος) στηριζόμενη κυρίως στην πολύ μεγάλη περιστολή δαπανών και στην αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Στα μέτρα του 2018, μεταξύ άλλων προβλέπονται: 

— Περικοπή κατά 75% της δαπάνης για το ΕΚΑΣ για 150.000 δικαιούχους

— Νέες μειώσεις έως και κατά 25% στις κύριες συντάξεις και ακόμα μεγαλύτερες στις  επικουρικές,

— Αύξηση του συντελεστή των εισφορών των αγροτών για την κύρια ασφάλιση από το 14% στο 16%

— Περικοπές στις δαπάνες υγείας 

— Αύξηση της παρακράτησης φόρου μισθωτών- συνταξιούχων

— Μείωση 50% του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 

— Κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου

— Κατάργηση της έκπτωσης 10% από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων των εξόδων για ιατρική, νοσοκομειακή περίθαλψη και φάρμακα

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°