Στοιχεία-σοκ: Πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι αντιμέτωποι με κατασχέσεις

xrimata-katasxeseis-696x383

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες φορολογούμενους. Πάνω από 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Ειδικότερα, ένας στους δυο φορολογούμενους χρωστάει στην Εφορία, έξι στους δέκα οφειλέτες αντιμέτωποι με κατασχέσεις, μια ανάσα από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1,7 εκατ. οφειλέτες ανοιχτοί σε κατασχέσεις

Με τον αριθμό των οφειλετών να φθάνουν συνολικά τα 4,17 εκατομμύρια και τα φρέσκα χρέη που δημιουργήθηκαν στο 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου να υπερβαίνουν τα 10,44 δισ. ευρώ, έξι στους δέκα οφειλέτες βρίσκονται πλέον υπό αναγκαστικά μέτρα.

Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη (φρέσκα και παλαιά) συνεχίζουν να αυξάνονται και βρίσκονται πλέον μια ανάσα από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι αποκαλυπτικά. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων κ.λπ. και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων) βρέθηκαν 1.014.295 φορολογούμενοι, με αύξηση 22.903 σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου. Κάθε μέρα οι μηχανισμοί της ΑΑΔΕ διενεργούν σχεδόν 1.000 κατασχέσεις.

Ένας στους δύο φορολογούμενους έχει χρέη προς το Δημόσιο. Ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία είχαν έως το τέλος Οκτωβρίου 4.170.753, εκ των οποίων 1.718.371 είναι έκθετοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και οι ρυθμίσεις που τρέχουν φέρνουν έσοδα στα κρατικά ταμεία Οι εισπράξεις ανήλθαν πάνω από 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αρχή του χρόνου.

Ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ κατάφερε να βάλει στο ταμείο το 10μηνο συνολικά 1,701 δισεκατομμύρια ευρώ από νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές (σ.σ. του 2017) και 2,318 δισ. ευρώ από συσσωρευμένες οφειλές παλαιών ετών.

Στα τέλη Οκτωβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη φούσκωσαν κατά 1,2 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε 10,444 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 9,257 τον Σεπτέμβριο.

Επιμέρους, οι καθαρές ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω φόρων διογκώθηκαν από τα 7,323 δισ. σε 8,476 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο βρίσκονται μια ανάσα από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς στα φρέσκα χρέη των 10,444 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν και τα παλαιά ύψους 89,307 δισ. ευρώ.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη