Θα «λιώσετε» με τις παιδικές απορίες: Άη Βασίλη κουράστηκες; Έχεις γυναίκα; Θα “ρθεις να με ξυπνήσεις;

720_551552_fd6a20d827-a44854cc9b6f88d7

«Φέτος πρόσεξα πως πρόσφυγες και οικογένειες δεν θα μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα, ούτε θα μπορούν να στολίσουν δέντρο και να φάνε όλα τα καλά που θα φάω εγώ. Για αυτό, το δώρο που θα ήθελα είναι παιδιά και οικογένειες να περάσουν τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα», γράφει στο γράμμα της προς τον Άγιο Βασίλη η Σταματία, μαθήτρια της τρίτης δημοτικού.

Γράμματα από όλες τις γωνιές της χώρας άρχισαν να καταφθάνουν στα ΕΛΤΑ, με μικρούς και μεγάλους να ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει όσα επιθυμούν. Ανάμεσα στα ομαδικά γράμματα που στάλθηκαν από σχολεία και παιδικούς σταθμούς, υπάρχουν και πολλά ακόμα που δεν έχουν ηλικία, αφού η ανάγκη για να πιστέψουν οι άνθρωποι στη μαγεία, χρόνο με τον χρόνο, μεγαλώνει.

Η δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Γράψε ένα Γράμμα στον Αϊ-Βασίλη» μετρά φέτος 27 χρόνια ζωής. Η ιδέα προέκυψε από τον όγκο των επιστολών με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη, που άρχισαν μέσα στα χρόνια να συγκεντρώνονται στα απλά γραμματοκιβώτια.

Η μικρή Σοφία, στο γράμμα της στον Άγιο Βασίλη, έχοντας την περιέργεια μικρού παιδιού που θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο, ρωτάει τον άντρα με τα κόκκινα ρούχα και τη λευκή γενειάδα αν έχει γυναίκα, πόσο χρονών είναι, αν έχει κουραστεί και αν τελικά υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κάνει σαφές ότι θέλει δώρο μία κούκλα.

Άλλο γράμμα που δημιούργησε χαμόγελα στους εργαζομένους του ΕΛΤΑ ήταν αυτός της Γιώτας, που προκάλεσε σαφώς τον Άγιο Βασίλη, τονίζοντάς του πως ξέρει ότι δεν υπάρχει και πως για να της αποδείξει ότι έχει άδικο, θα πρέπει να την ξυπνήσει για να τον δει. Για «ασφάλεια» πάντως, περιμένει να της φέρει το μεγάλο εργαστήριο χημείας και για το σκυλάκι της ένα παιχνιδάκι.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη