Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στους πλειστηριασμούς!

pleisthriasmoi-mat-1

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον επιδιώκει να εμποδίσει τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προαναγγείλει την τροπολογία, αφού οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος, μετά από σύσκεψη ανακοίνωσαν σχετικές πρωτοβουλίες.

Στη σχετική τροπολογία (ΕΔΩ) που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις» προβλέπεται προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών!

Έτσι, οι «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έγιναν και επίσημα διώκτες των αγώνων κατά των πλειστηριασμών.

Έτσι, οι «ευαίσθητοι» στην κοινωνική δικαιοσύνη «αριστεροί» υπουργοί θέλουν να βοηθήσουν αυτούς που ίδιοι ονόμαζαν «αρπακτικά» ή «κοράκια» της αγοράς. Έτσι, με τα μέτρα που ανακοίνωσαν τα «κοράκια» θα μπορούν πιο εύκολα να ολοκληρώσουν το «έργο » τους , όταν το «έργο» δεν ολοκληρώνεται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως δύο μέρες πριν την ανακοίνωση των υπουργών ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, όταν ρωτήθηκε για τους πλειστηριασμούς είπε πως το ζήτημα τέθηκε και πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση.

*Η φωτογραφίες από τα άλλα μέτρα της κυβέρνησης κατά των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, αυτά που ήδη υλοποιούνται και τα έχουν αναλάβει τα ΜΑΤ, τα οποία …φυσικά δεν τα πιάνει η σχετική νομοθεσία περί βίας.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη