Κατατροπώνουν τη διαπλοκή… με δωράκια

katatroponoun-ti-diaploki-me-dorakia

Η κυβέρνηση της αριστεράς κατατροπώνει τη διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης. Σιγά μην άφηναν οι τίμιοι και ηθικοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τους νταβατζήδες να αλωνίζουν.

Φανταζόμαστε τον Τσίπρα και τον Παππά ντυμένους αντάρτες με φισεκλίκια να πυροβολάνε τους καναλάρχες.Τρέμετε… γατάκια βάζει τάξη η κυβέρνηση στο χάος.

Γι’ αυτό και πέρασε κρυφή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων» με την οποία επέρχεται μείωση του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τη διάταξη, ο συντελεστής του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων μειώνεται, από το 20% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 5%. Η μείωση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη συμφωνία κυβέρνησης – ιδιοκτητών καναλιών και εκπροσώπων των δημοσιογράφων για τη συνέχιση της λειτουργίας του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ.

Βάσει της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται ετήσια μείωση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού η οποία εκτιμάται στα 20 εκατ. ευρώ. Για το 2018 η μείωση αυτή, όπως αναφέρεται, υπολογίζεται στο ποσό των περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τους δίνει δηλαδή ένα «δωράκι» δήθεν ως αντιστάθμισμα για το φόρο 2% επί του τζίρου που δίνουν για τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι καναλάρχες και οι εκδότες που επί δεκαετίες δεν πλήρωναν εισφορές τώρα που κλήθηκαν να πληρώσουν το παίρνουν πίσω από το παράθυρο.

Μα έτσι θα πολεμήσουν τη διαπλοκή; Έτσι θα τσακίσουν τους καναλάρχες; Και τι άλλα δωράκια ετοιμάζονται να κάνουν και στους εκδότες;

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη