ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥ (ΠΙΘΑΝΑ) ΘΕΛΑΜΕ, ΠΑΛΙ ΤΟ…ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ

wpid-clipboard36-600x275-1782115572.jpg

Η παράδοση συνεχίζεται γιά 30 χρόνια. Ούτε ένας πρωθυπουργός της Ελλάδας τόλμησε να διαπραγματευτεί »παραχωρήσεις» στις ΗΠΑ, απαιτώντας ουσιαστικά ανταλλάγματα. Φυσικό και αναμενόμενο ο Τσίπρας να δώσει στον Τραμπ (βάσεις κ.ά.), στον Λευκό Οίκο (17 Οκτ. ’17) χωρίς να πάρει κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Μόνο αναμνηστικές φωτογραφίες και λόγια-υποσχέσεις.

Ενώ τα ψώνια-υπουργοί (με πρώτον τον »χαβαλέ» Ν. Παππά και τους Παπαδημητρίου, Καμμένο) που τον συνόδευαν, φρόντιζαν να »αλληλοτουϊτάρονται» με φωτογραφία τους στο Blair House (όπου φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός), γιά να δείξουν στον »σοφό λαό» Ελλάδας ότι ήταν κι αυτοί εκεί. Και αυτό, την ώρα που το CNN προανάγγειλε 3 ώρες πριν, τι θα αντιμετωπίσει ο Τσίπρας στην συνέντευξη Τύπου (οι δηλώσεις του, κατά Τραμπ, παραμονή εκλογών στις ΗΠΑ). «Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και επιβεβαιώνω τη στήριξή μας για σημαντική ανακούφιση από το χρέος», τόνισε (στον πρωθυπουργό), ο πρόεδρος ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Δηλ., αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις (που δεν θα γίνουν ποτέ, γιά να μην θιγεί -ειδικά- η κομματική πελατεία στο Δημόσιο), μην περιμένετε »ανακούφιση από το χρέος» ή επενδύσεις… «Η αναβάθμιση του (ελληνικού) στόλου των F-16 μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2,4 δισ. δολάρια, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και θα ενισχύσει τη συνεργασία μας», είπε ο πρόεδρος Τραμπ. Δηλαδή, η Ελλάδα δημιουργεί θέσεις εργασίας στις…ΗΠΑ και όχι το αντίστροφο.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχασε μία μοναδική, πολύ μεγάλη ευκαιρία να προβάλει την Ελλάδα τηλεοπτικά (»ζωντανά»), παναμερικάνικα και περιορίστηκε στα συνηθισμένα, άνοστα και άγευστα, ενώ με τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, »ξεχάστηκε» σε γενικολογίες, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε κομματικό ακροατήριο στην Αθήνα ή ότι εμφανιζόταν στην κρατική τηλεόραση Ελλάδας.
Συμπέρασμα: ‘Ολα γιά εσωτερική κατανάλωση, γιά φτηνή αυτοπροβολή στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα… (Λεπτομέρειες, αύριο)
Σημ.: Η τελευταία φορά που δόθηκε δημόσια συνέντευξη Τύπου (ελληνικού ενδιαφέροντος) στο Rose Garden του Λευκού Οίκου, ήταν πριν 21 χρόνια (Μάϊο 1996), όταν ο τότε πρόεδρος Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Κλίντον.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

kalami.us