Αυτα τα παιδια αξιζουν της προσοχης μας…

ImageGen.ashx

Η Google καλεί Ελληνόπουλο! Στην Ελλάδα του Survivor, της μπουζουκλερί και της αιώνιας γκρίνιας, ένας 20χρονος Λαρισαίος αποδεικνύει ότι ένας νέος άνθρωπος με ιδέες, μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρά του, αρκεί να σκέφτεται διαφορετικά και να είναι μπροστά…

Από τότε που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδραιώθηκαν και μπήκαν κανονικά στην καθημερινότητα μας, ο έλεγχος για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των ειδήσεων γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος. Οι άνθρωποι είναι ευκολότερο να πιστέψουν μια πληροφορία που αναπαράγεται στα social media, χωρίς να ελέγξουν την πηγή της.

Ο Βαλεντίνος Τζέκας, φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία, »εκμεταλλεύτηκε» τη νέα “μάστιγα” της εποχής, τις ψευδείς ειδήσεις ή fake news, η οποία την τελευταία περίοδο, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο πιτσιρικάς, λοιπόν, στρώθηκε στη δουλειά, προκειμένου να βοηθήσει με ουσιαστικό τρόπο στην καταπολέμηση της διάδοσης των ψευδών ειδήσεων.

Η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις δεν είναι κάτι καινούριο. Πάντα υπήρχαν, αλλά πλέον ζούμε αυτό που λέμε την δεύτερη περίοδο ακμής των ψευδών ειδήσεων. Το παιδί είδε ένα τεράστιο πρόβλημα ως πρόκληση και είπε να δοκιμάσει να δει τι μπορεί να κάνει.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο και για πολλούς μήνες…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη