«Άβαντα» στην κυβέρνηση η στάση του Ιερώνυμου

abanta-stin-kubernisi-i-stasi-tou-ieronumou-

«Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας».

Τα λόγια αυτά είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κι ενώ είχε προηγηθεί ο αγιασμός. Ήταν η απάντηση στην ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο Κοντονή για την… φυλομετάβαση ή διόρθωση φύλου.

Και συνέχισε; «Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας περνούν διάφορες μορφές. Πρέπει να σηκώσουμε την πήχη πιο ψηλά όλοι μας, και η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος και ο εκκλησιαστικός κόσμος, μακριά από δογματισμούς και ιδεοληψίες. Υπάρχουν οι σχέσεις Εκκλησίας και έθνους, αυτό το έχουμε ξεχάσει. Θέλει ειλικρίνεια, αμεσότητα, αλληλοεμπιστοσύνη στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Να μην ασχολούμεθα με τα μικρά και τις γκρίνιες. Να δούμε τα προβλήματα πιο καθαρά, πιο ψηλά και πιο μακριά».

Δεν έχει σημασία αν ο αγιασμός είναι καλός ή κακός, αν τον πιστεύουν οι βουλευτές ή όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Εκκλησία ουσιαστικά κλείνει τα μάτια και το στόμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει μια δήθεν προοδευτική ατζέντα για να αρπάξει ψηφαλάκια από το 3%.

Διότι η απάντηση του αρχιεπισκόπου είναι τόσο… χαλαρή που ούτε ως μήνυμα δεν μπορεί να εκληφθεί προς τον πρωθυπουργό. Μια κουβέντα για να μην πει κανείς ότι δεν έχει άποψη η Εκκλησία για το θέμα. Έτσι για να… σκορπάμε το χρόνο μας, όπως είπε και ο Ιερώνυμος.

Μοιάζει με… αβάντα στην κυβέρνηση η στάση αυτή της Εκκλησίας. Λες κι έχει γίνει κάποιο μυστικόdeal, ένα πάρε – δώσε και από το οποίο βλέπουμε μόνο το δώσε. Το πάρε από την πλευρά της κυβέρνησης δεν το έχουμε δει, όμως, κάτι θα ξέρουν οι ιεράρχες. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει λογική η στάση αυτή σε μια κυβέρνηση που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Δεν έχει λογική να ισοπεδώνονται τα πάντα και οι ιεράρχες να μην αντιδρούν λες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι μυστικές συμφωνίες που κάνουν, είτε για τα θρησκευτικά, είτε για τη δημόσια περιουσία.

Ορισμένα πράγματα, μεταξύ αυτών το θρήσκευμα των Ελλήνων που αμφισβητούν οι ψευτοαριστεροί, δεν μπαίνει σε ζύγι του στυλ, σου το δίνω και μου επιτρέπεις να κάνω τον Μήτσο… Μήτση και μάλιστα από τα 15.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη