ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. όπου γίνονται πολλές μπίζνες

eldorado

Η ανακοίνωση της Eldorado, μετά τις σημερινές εξελίξεις, λέει μεταξύ άλλων:

Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.». Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Ο κ. Burns συμπέρανε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την εταιρεία και όλα θα λήξουν καλώς και θα μείνει η εταιρεία τελικά.

Να θυμίσουμε δύο πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε:

1. Αν φύγει η εταιρεία θα αποτελέσει πλήγμα στο επενδυτικό προφίλ του Τσίπρα μεγαλύτερο από αυτό που δέχθηκε όταν οι Καναδοί ανακοίνωσαν αυτή τους την πρόθεση.

2. Αν φύγουν και κλείσουν τα μεταλλεία, διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν υπέρογκες αποζημιώσεις, πράγμα που θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στην κυβέρνηση και στην χώρα.

Αν όμως το Μαξίμου τα βρει με την Eldorado παίζει επικοινωνιακά το όπλο της, ότι δηλαδή κράτησε μια μεγάλη επένδυση κι έκλεισε τα στόματα της ΝΔ.

Κι αυτό θα κάνει, έστω κι αν κανείς δεν μας διαφωτίζει για το τι τελικά έγινε και η καναδική εταιρεία αποφάσισε να παραμείνει… μέχρι νεωτέρας.

Κάποιες φήμες λένε ότι έγιναν επαφές πολύ υψηλού επιπέδου, ότι πήρε ο Καναδός πρωθυπουργός Τριντό αλλά και ο Μακρόν και έπεισαν τον Τσίπρα να κάνει πίσω. Αυτά διαψεύδονται.

Κάποιοι άλλοι, όμως, πάνε ακόμη πιο πέρα και μιλούν για συναλλαγή την οποία δεν θα μάθουμε ποτέ. Τι είναι προτιμότερο; Να φύγει η εταιρεία, να χαθεί μια επένδυση και να πληρώσουμε και κερατιάτικα από πάνω; Ή κάτω από το τραπέζι να παιχτεί ένα deal που δεν γνωρίζουμε και να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς πολλές φωνές;

Η αλήθεια είναι ότι μάλλον το δεύτερο φαίνεται να επιλέγεται. Γιατί όπως καλά γνωρίζουμε, εδώ και πολύ καιρό η επαναστατική αριστερά έχει μετατραπεί σε… ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. όπου γίνονται πολλές μπίζνες. Κι έχουν να γίνουν πολλές ακόμη…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη