Εκτακτη Ειδηση Ο Τυφώνας Λαμογιά γκρέμισε καινούρια γέφυρα στην Κομοτηνή!

kompsatos2

Απίστευτο γέλωτα προκαλεί ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον χαχόλο ελληνικό λαό οι εκάστοτε κυβερνήσεις, βλαχοπεριφερειάρχες και βλαχοδήμαρχοι σε συνεργασία με κατασκευαστικές και εργολάβους και φυσικά πάντα με τις απαραίτητες μίζες όταν πρόκειται για δημόσια έργα.
Η ποιητική συλλογή που μόλις διαβάσατε δεν είναι παρά ένας ύμνος στον κατασκευαστή της καινούριας γέφυρας του Ποταμού Κομψάτου στον δρόμο Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης η οποία κατέρρευσε χωρίς καν να χρειασθεί να την ακουμπήσει ο τυφώνας Ιρμα.
Δεν την διέβη καν κάποια σκυλίτσα με το όνομα Ιρμα. Ούτε την ανατίναξε ο Κώστας Πρέκας καθώς οπισθοχωρούσε.
Την χτύπησε όμως ένας πιο βίαιος τυφώνας: O Τυφώνας Λαμογιά που είναι έμφυτος στα ελληνικά δημόσια έργα.
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί από τον ιστότοπο rodopinews.gr:

Πρόκειται πραγματικά για μία είδηση της τελευταίας στιγμής που σοκάρει, αν κανείς αναλογιστεί πως από το συγκεκριμένο σημείο περνούν εκατοντάδες οχήματα όλη την ημέρα και την νύχτα.

Η καινούρια γέφυρα του Ποταμού Κομψάτου, στον δρόμο Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης κατέρρευσε σαν να ήταν …από τραπουλόχαρτα, ξημερώματα της Κυριακής, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιος κίνδυνος για διερχόμενους οδηγούς.

Καλούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών και πόλεων καθώς και οι διερχόμενοι οδηγοί να χρησιμοποιούν εναλλακτικές οδούς για τις μετακινήσεις τους.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πρόκειται για μία νεότερη κατασκευή που κόστισε πολλά ενώ η παλαιά γέφυρα που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα (όπως και η αντίστοιχη βυζαντινή γέφυρα λίγο παρακάτω) παραμένει σταθερή, παρά της πλημμύρες, ως σημείο αναφοράς στην περιοχή.
kompsatos2
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως εδώ και μήνες ο ποταμός Κομψάτος δεν διέθετε ούτε σταγόνα νερού, πράγμα που δείχνει πως η γέφυρα που έπεσε με τις πρώτες βροχές, ήταν ετοιμόρροπη και ήταν ένα θαύμα πως η περιοχή μας δεν θρήνησε θύματα.
kompsatos1-600x450
Παρέμβαση της Βούλας Ελευθεριάδου:

Σοκαρισμένη η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και καταγόμενη από την περιοχή του Ιάσμου, ιατρός της Κομοτηνής Βούλα Ελευθεριάδου από όσα αντίκρισε στο σημείο του συμβάντος, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη