Αυτοί αποφάσισαν να «σκοτώσουν» τους Έλληνες

autoi-apofasisan-na-skotosoun-tous-ellines-me-tous-forous

Μια ακόμη σφαλιάρα στο σβέρκο έφαγε ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του από ευρωπαίο αξιωματούχο. Πριν από μερικές εβδομάδες ήταν ο Μοσκοβισί, χθες ήρθε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις για να επιβεβαιώσει αυτό που ξέραμε. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση ήταν αυτή που επέλεξε να ξεσκίσει τους Έλληνες στους φόρους προκειμένου να βγει το πρόγραμμα.

Η αριστερή κυβέρνηση, οι αριστεροί του Κολωνακίου ήταν εκείνοι που έβαλαν φόρους σε ό,τι κινείται προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία.

Ο Ντομπρόσβκις ανέφερε ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.
Απέφυγε να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας πάντως ότι πολλά από αυτά αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου είπε ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, ενώ έκανε λόγο για πρώιμη συζήτηση, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση. Όπως επισήμανε μάλιστα, το μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να αφορά στους στόχους των δύο επόμενων προϋπολογισμών, οι οποίοι θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%.

Ουσιαστικά πρόκειται για διπλό χαστούκι διότι ακυρώνει και το αφήγημα του Τσίπρα για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι η φορομπηχτική πολιτική δεν ήταν επιλογή των δανειστών, όπως είπαν και ο Μοσκοβισί και ο Ντομπρόβσκις. Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο Καμμένος που μόνο νεκρός θα υπέγραφε μνημόνια, και οι άλλοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να «σκοτώσουν» τους Έλληνες με τους φόρους.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="5933499252">

πηγη