ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ – Οι καταγγελίες, το «ύποπτο» φαγητό και ο συγκρατούμενός του

ψωμιαδης-600x400

Έντονα ερωτήματα προκαλεί ο χθεσινός αιφνίδιος θάνατος μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού του προέδρου της Ασπίς Πρόνοια, επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, και ειδικά μετά την αναφορά του ισοβίτη στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor one» τον Ιούνιο του 2014, Ευθύμιου (Μάκη) Γιαννουσάκη ότι «ο Παύλος Ψωμιάδης ήταν ο συγκάτοικός μου, ήμουν ο τελευταίος που χθες το βράδυ φάγαμε μαζί και σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρός».

Με άλλα λόγια ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης άφησε να εννοηθεί ότι το φαγητό που χορηγήθηκε προχθές το βράδυ στο ίδιο κελί που ήταν με τον Παύλο Ψωμιάδη περιείχε κάποια θανατηφόρα ουσία η οποία προοριζόταν για εκείνον, αλλά τελικά τυχαία το φαγητό με την ουσία αυτή το έφαγε ο Παύλος Ψωμιάδης και απεβίωσε.

Τους ισχυρισμούς αυτούς τους επικαλέστηκε ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, όπου συζητήθηκε χθες η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής του (η σχετική απόφαση θα εκδοθεί την 10η Ιουλίου 2017).

Η καταγγελία αυτή του Ευθύμιου Γιαννουσάκη συνδέεται με τις αρχικές πληροφορίες ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είχε υψηλό πυρετό και ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό. Επίσης, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε ότι έμενε μαζί στο ίδιο κελί με τον Παύλο Ψωμιάδη, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια ανακοίνωσή του που εκδόθηκε χθες με χρονοκαθυστέρηση αρκετών ωρών (14:20 μ.μ.) αναφέρει ότι «εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική (καρδιολογική) αγωγή».

Την ίδια στιγμή διέρρευσε εντέχνως ότι η αιτία θανάτου του Παύλου Ψωμιάδη ήταν η ανακοπή καρδιάς. Όμως, το νοσοκομείο κρατουμένων εφόσον μεταφέρθηκε νεκρός δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου ή να βεβαιώσει την αιτία θανάτου. Πάντως, η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο Παύλος Ψωμιάδης «μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο κρατουμένων όπου έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα».

Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε χθες ότι ο Παύλος Ψωμιάδης «τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή, ή μεταφορά σε νοσοκομείο». Παρ” όλα αυτά, πήγες από τις φυλακές Κορυδαλλού κάνουν λόγο για εμπύρετη κατάσταση, χωρίς να θέλουν για ευνοήτους λόγους, να πουν κάτι παραπάνω.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον θάνατο του Παύλου Ψωμιάδη «ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, Αστυνομία, ιατροδικαστική υπηρεσία) και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου». Σήμερα, θα γίνει η νεκροψία και η νεκροτομή του Παύλου Ψωμιάδη και μέσα στις επόμενες μέρες θα διαβιβαστούν οι γνωματεύσεις στις αρμόδιες αρχές.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη