ΕΚΤΑΚΤΟ – RT: «ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ» ΛΙΜΕΝΙΚΟ: «ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΣΚΙΝΟ»

limeniko

Προειδοποιητικές βολές από σκάφος του Λιμενικού Σώματος σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα όταν ο καπετάνιος του αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας, το περιστατικό συνέβη ως εξής: το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε μια ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι φορτηγό πλοίο με το όνομα«ACT», σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, μετέφερε ναρκωτικά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας εντόπισε το «ACT» τριάμισι ναυτικά μίλια ΒΔ της Ρόδου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος ζητήθηκε από τον πλοίαρχο του τουρκικού φορτηγού πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών της Ρόδου προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Ο πλοίαρχος δεν υπάκουσε στις εντολές, ούτε στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριχθούν προειδοποιητικές βολές, χωρίς και πάλι να σταματήσει την πορεία του.

Αντίθετα, το «ACT» συνέχισε την πορεία του, μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, με αποτέλεσμα το σκάφος του Λιμενικού να σταματήσει την καταδίωξη.

Για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες τουρκικές αρχές.

«Μας ζήτησαν να ελέγξουν το πλοίο αλλά εμείς αρνηθήκαμε, μετά είπαν ότι θα πυροβολήσουν αν δεν σταματήσαμε και έκαναν αυτό που είπαν. Οι πυροβολισμοί έπεσαν την ώρα που το πλοίο κατευθυνόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα», δήλωσε ο καπετάνιος του «act» στο CNN Turk, και πρόσθεσε ότι το πλοίο του έχει 16 τρύπες από σφαίρες.

«Τώρα το πλοίο είναι καθ’ οδόν προς τη Μαρμαρίδα και δεν κινδυνεύει από εισροή υδάτων», τόνισε ο ίδιος.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη