ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

mnimeio_leonida1

Οι Συριζαίοι, όταν θα φύγουν, εκτός από την οικονομική λαίλαπα θα αφήσουν και την ιδεολογική, ιστορική, πολιτιστική. Η ανθελληνική προπαγάνδα, η παραχάραξη της ιστορίας που κάνουν συστηματικά, οι Λιάκοι και οι Φίληδες και οι Γαβρόγλου που σκάνε μύτη κάθε λίγο και λιγάκι, δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής που ορίστηκε να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας έχει πολλές… περίεργες απόψεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον αν. Καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Π. Βόγλη, ο οποίος είναι ένας από τους 220 πανεπιστημιακούς που είχαν υπογράψει κείμενο στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήταν επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Σακελλαρίδη στον Δήμο Αθηναίων το 2014.

Στις αρχές του χρόνου του ανατέθηκαν από το Ίδρυμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθήκοντα προέδρου της επιτροπής ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών της ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης!

Σύμφωνα με τη μελέτη του, η διδασκαλία της ιστορίας θα έχει πλέον ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει μια»πλουραλιστική και ανεκτική εθνική ταυτότητα, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία». Τι εννοεί άραγε; Μια… ξεχειλωμένη εθνική ταυτότητα που δεν θα έχει ούτε Ελλάδα, ούτε τίποτε και θα κυριαρχεί το μπάχαλο; Όλοι μαζί και να μην ξεχωρίζει κανείς; Αυτό είναι το όραμά του;

Ο εν λόγω κύριος έχει δώσει πριν από ένα χρόνο μια συνέντευξη στην οποία λέει για τα Σκόπια τα οποία βρίσκονται ήδη σε διάλυση:»Μια χώρα, η οποία έχει αναγνωριστεί από πάρα πολλές άλλες, 117, αν δεν απατώμαι, χώρες, με το ακατονόμαστο όνομα, η Ελλάδα επιμένει να την ονομάζει διαφορετικά, τηρώντας το γράμμα και όχι την ουσία»

Στη συνέχεια της συνέντευξης υποστηρίζει ότι «Έχουμε δει τις αρνητικές συνέπειες σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και την εξωτερική πολιτική από το 1992. Παρόλα αυτά έχει παραμείνει ταμπού. Συγχρόνως, παρατηρούνται γραφικά φαινόμενα, όπως η εξαφάνιση του ονόματος της χώρας στις αθλητικές συναντήσεις. Είναι, δηλαδή, σα να εθελοτυφλούμε, να μην αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.»

Τι μας προτείνει άραγε ο καθηγητής; Τώρα που τα Σκόπια διαλύονται επειδή ακριβώς οι ανιστόρητοι εθνικιστές του Γκρουέφσκι την ονόμασαν Μακεδονία εμείς να την αναγνωρίσουμε;

Και συνεχίζει για τον εμφύλιο πόλεμο:

«Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μία επανάσταση η μοναδική στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, έστω και αν έτσι όπως εξελίχθηκε δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα. Υπό αυτή την έννοια ήταν μία αδύνατη επανάσταση» γράφει στο βιβλίο του «Η αδύνατη επανάσταση. Η κοινωνική δυναμική του εμφυλίου πολέμου» ο κ. Βόγλης.

Επανάσταση ο εμφύλιος για πιο λόγο; Αυτά θα ζητήσει να μπουν στα βιβλία της ιστορίας; Τον πληρώνουμε αυτόν τον άνθρωπο να γράφει βιβλία ή να κάνει ανθελληνική προπαγάνδα; Είναι η επίσημη θέση του Γαβρόγλου και της κυβέρνησης όλες αυτές οι ανοησίες; Κι αν ναι έχουν τα κότσια να το παραδεχθούν δημόσια;

Δείτε κι αυτό το βίντεο με την προσπάθεια των αριστερών για ιστορικό αναθεωρητισμό άνευ προηγουμένου.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°