ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ στέλνουν τον Τσίπρα σε ΕΚΛΟΓΕΣ

tsipras-tsakalotos-1-696x470

Οι Γερμανοί στέλνουν τον Τσίπρα σε εκλογές.. Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο (τρόπος του λέγειν) Μαξίμου μετά από την άρνηση Σόιμπλε και Μέρκελ για οποιαδήποτε παραχώρηση στην υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Αίφνης ο Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει ότι δεν διαθέτει άλλο σανό να ταίσει τους βουλευτές του οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα ότι σε λίγους μήνες από σήμερα μπορεί να μην παντελονιάζουν τα 10.000 ευρώ το μήνα και να ξαναγυρίσουν στα καφενεία της Επικράτειας για να διηγούναι ιστορίες από την εποχή που κυβερνούσαν τη χώρα!

Λίγα 24ωρα από την στιγμή που οι 153 συμφεροντολόγοι παρτάκηδες βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν με χέρια και πόδια τα μέτρα έρχεται τόσο το γερμανικό υπ. Οικονομικών όσο και η Καγκελαρία να βάλουν τέρμα σε κάθε σενάριο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις κορυφαίου στελέχους των Ρεπουμπλικάνων σχετικά με την αποτυχία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Μια αποτυχία που είναι εξασφαλισμένη (!) και για το 4ο Μνημόνιο που ψήφισαν οι βουλιμικοί με την εξουσία κυβερνώντες.

Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα για την ελληνική κυβέρνηση που είχε καλλιεργήσει προσδοκίες για υλοποίηση μέτρων μείωσης του ελληνικού χρέους συνιστά η σημερινή τοποθέτηση εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στην εφημερίδα Bild-μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Σε ερώτηση αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η γερμανική κυβέρνηση σκέφτονται αυτό που ζητεί το ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων και περίοδο χάριτος, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας απάντησε στη Bild: «Δεν συζητάμε ούτε αυτά (σσ. περίοδος χάριτος,επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και σταθεροποίηση των επιτοκίων) ούτε κανένα άλλο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το Βερολίνο παραμένει σταθερό στην άποψή του πως μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 τότε και μόνο -αν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως έλεγε η συμφωνία του Μϊου του 2016 στο Eurogroup- θα εξεταστεί εάν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη, μία μέρα πριν την ψήφιση του μνηυμονίου 4, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ρωτήθηκε, αν πράγματι η κυρία Μέρκελ είπε στον κ. Τσίπρα ότι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου είναι «αναγκαία και δυνατή» μια συμφωνία για την Ελλάδα, για να πάρει την ξεκάθαρη απάντηση πως συμφωνία δεν θα πρέπει να αναμένεται μεθαύριο στις Βρυξέλλες, αλλά… σε κάποια δεδομένη στιγμή.

Διαβάστε το διάλογο μεταξύ του εκπροσώπου της Άνγκελα Μέρκελ με δημοσιογράφους, σχετικά με το ελληνικό ζήτημα

Ερώτηση: Κύριε Seibert, υπήρξε χτες τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της κυρίας Merkel και του κυρίου Τσίπρα;

Απάντηση Seibert: Ναι, χτες το απόγευμα. Θέλετε να γνωρίζετε κάτι περισσότερο; Λοιπόν, μπορείτε να φανταστείτε ότι ένα από τα θέματα ήταν η τρέχουσα δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Οι σχετικές αποφάσεις εξακολουθούν φυσικά να είναι ζήτημα των θεσμών και του eurogroup. Έχει σημειωθεί πρόοδος. Το eurogroup θα ασχοληθεί και πάλι στις 22 Μαΐου, νομίζω, με το θέμα. Όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι έτσι θα χαιρόταν βεβαίως και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εάν υπήρχε στο τέλος μια θετική αξιολόγηση. Σχετικά με το πότε θα υπάρχει αυτή η θετική αξιολόγηση δεν μπορώ να εκφράσω προσδοκίες κι ούτε και η Καγκελάριος το έχει κάνει.

Ερώτηση: Τι εννοείτε όταν λέτε ότι δεν το γνωρίζετε; Εννοείτε “όχι σ’ αυτήν την συνεδρίαση του eurogroup”;

Απάντηση Seibert: Αυτό που εννοώ είναι ότι το eurogroup- κι εκεί το ζήτημα βρίσκεται “σε καλά χέρια”- στις 22 Μαΐου θα ασχοληθεί εκ νέου με το ζήτημα της προόδου, κι ότι εμείς φυσικά- και πιστεύω, όπως και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι, ελπίζουμε ότι σε μια δεδομένη στιγμή θα μπορέσει να υπάρξει μια θετική αξιολόγηση, όμως δεν είμαι σε θέση να πω πότε θα είναι αυτή η στιγμή.

Ερώτηση: Κύριε Seibert, σύμφωνα με το γραφείο του κυρίου Τσίπρα στην Αθήνα, η Καγκελάριος φέρεται να έχει χαρακτηρίσει μία συμφωνία στις 22 Μαΐου, δηλαδή κατά την επόμενη συνεδρίαση του eurogroup, ως αναγκαία και δυνατή. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε;

Απάντηση Seibert: Όχι, δεν μπορώ. Γι’ αυτό και τοποθετήθηκα κατά τον τρόπο που τοποθετήθηκα.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη