ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: «Κάναμε λάθη… ζορίσαμε τη μεσαία τάξη»

τσακαλωτος-βουλη1-600x276

Ζορίσαμε τη μεσαία τάξη γιατί δώσαμε προτεραιότητα στους φτωχούς παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Όπως παραδέχθηκε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λάθος εκτιμήσεις όσον αφορά το πόσο γρήγορα η οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη, με συνέπεια να επιβαρύνει τα μεσαία στρώματα.

Τόνισε πάντως ότι η υπεραπόδοση στα έσοδα του 2016, που έχει και υφεσιακές επιπτώσεις, δεν οφείλεται μόνο στις επιλογές της Αθήνας, αλλά και στην πληθώρα μέτρων που ζητούν οι θεσμοί.

Προανήγγειλε ότι την Πέμπτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα μιλήσει για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της σύγκρισης τραπεζικών καταθέσεων με παλαιότερες φορολογικές δηλώσεις.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν «πολύ πιο γρήγορα από ό,τι νομίζετε».

Η αισιοδοξία Τσακαλώτου ήλθε λίγη ώρα αφότου κορυφαίος υπουργός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρχει τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση έως το Eurogroup της επόμενης Παρασκευής.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη