Με «βαριά» ονόματα της ΝΔ στη Βουλή η δικογραφία για το «Ερρίκος Ντυνάν»

06_018_img_4002_2014092614117593481490617620

Με ειδική αναφορά στις πιθανές ευθύνες αρκετών πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων οι δύο σημερινοί αντιπρόεδροι του κόμματος, Αδ. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής τη δικογραφία (ΕΔ 2014/338) που έχει ήδη σχηματιστεί για την υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισυνάπτεται πλήρης φάκελος για υπόθεση από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών “Αδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μαυρουδή Βορίδη».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαρτίνης, έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν, την περίοδο 2007 – 2010, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρτική εξέταση για την υπόθεση.

«Οι εισαγγελικές Αρχές είναι αρμόδιες να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες που αναφέρονται στην ένορκη κατάθεση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη. Όπως πληροφορούμαι, έχει ήδη διαταχθεί, και αν υπάρχουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, θα καταλογιστούν και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία», δήλωσε προ ημερών σχετικά με την υπόθεση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής.

Ακόμη, ο Στ. Κοντονής με άλλη, ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η αναχώρηση αναβλήθηκε λόγω της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την Τρίτη, που αφορά υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη