EKTAKTH EIΔΗΣΗ > O Σόιμπλε δίνει την αξιολόγηση στον Τσίπρα!

1001511_545354602190575_1293360431_n

Αιφνης το Eλληνικό Χρηματιστήριο ανέβηκε ενώ η εκπρόσωπος του Σόιμπλε Friederike von Tiesenhausen (photo) δήλωσε ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει ως τις 20 Φεβρουαρίου! Η ίδια δήλωσε ακόμη ότι ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που ζήτησε την συνάντηση με τον Σόιμπλε.

-Όλες οι προσπάθειες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στοχεύουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος…

διαβεβαίωσε στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερόλινο η εκπρόσωπός του Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις σκληρές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τις τελευταίες εβδομάδες.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Τιζενχάουζεν επισήμανε-όπως μεταδίδει ο Παναγιώτης Κουπαράνης για την DW- ότι «είναι ευχάριστο» ότι προς το παρόν έχει επιτευχθεί «συνεννόηση» των θεσμών για το ελληνικό πρόγραμμα – συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ: «Ήδη διαγραφόταν το τελευταίο διάστημα μια εποικοδομητική συμμετοχή του ΔΝΤ.»

Πρόκειται όμως για το ένα βήμα. Όπως τόνισε, είναι εξίσου σημαντικό να επιτευχθεί συνεννόηση των θεσμών με την Ελλάδα και πως για αυτό το λόγο θα πρέπει οι εκπρόσωποί τους (Mission Chiefs) να επιστρέψουν στην Αθήνα. Η κ. φον Τιζενχάουζεν υπενθύμισε ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup, αλλά όπως είπε, «ως τότε υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος.» Όπως διαβεβαίωσε, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών «συμβάλλει ενεργά ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν όλες οι προσπάθειές μας.»

Πάντως, η Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν διευκρίνισε ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον έλληνα ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες από την Αθήνα για συνάντηση της καγκελαρίου με τον κ. Τσακαλώτο. «Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο,» είπε η κ. Ζάιμπερτ, «επειδή τις συναντήσεις και συνομιλίες με την Ελλάδα, η καγκελάριος, φυσικά, τις πραγματοποιεί στο επίπεδο του πρωθυπουργού.»

Ερωτηθείς από τη Deutsche Welle για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κ. Μέρκελ θα τον συναντήσει τη Δευτέρα με την ιδιότητά της ως προέδρου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. «Πρόκειται για μια συνάντηση», είπε ο κ. Ζάιμπερτ, «με τον αρχηγό ενός ελληνικού κόμματος που είναι συνδεδεμένο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.» Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle εκπρόσωπος της Χρισιανοδημοκρατικής Ένωσης η συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη θα πραγματοποιειθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και δεν θα υπάρξουν δηλώσεις στον τύπο.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη την Τρίτη με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι το ασυνήθιστο. Ο κ. Σόιμπλε επανειλημμένα έχει συναντηθεί με πολιτικούς άλλων χωρών που δεν έχουν κυβερνητικά αξιώματα και είναι «φυσικό» να ανταποκρίνεται όταν εκφράσουν την επιθυμία να τον συναντήσουν. Σε ότι αφορά την ατζέντα Σόιμπλε-Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρκέστηκε να πει ότι πρόκειται για μια «ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα θέματα.»

abp777314271396722-1024x683

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Μαξίμου θεωρεί βέβαιο το κλείσιμο της αξιολόγησης και ετοιμάζεται να στρέψει το βάρος του στη μεγάλη φιέστα της 17ης Φεβρουαρίου για τα 2 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Στην διάρκεια αυτής της φιέστας ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο πόρισμα της Εξεταστικής για τα Δάνεια στα ΜΜΕ ενώ ταυτόχρονα στο video wall θα προβάλλονται τα δάνεια των ΜΜΕ. O πρωθυπουργός θα κάνει φύλλο και φτερό τα δάνεια και θα τα μοιράσει στις ταλαίπωρες συριζοπούλες που δεν πρόλαβε να διορίσει ακόμη στο Δημόσιο ώστε να εξεγερθούν.

mmmmnamed-e1486741330260-1024x768MAD20993-1024x768
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


πηγη