ΤΟ ΚΚΕ ΘΑΡΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

ImageGen

Ο Ριζοσπάστης πρωτοκυκλοφόρησε πριν ιδρυθεί το ΚΚΕ. Πριν σκάσει μύτη στην χώρα μας η ιδεολογία του κομουνισμού. Πριν γίνει και η Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων στη Ρωσία.

Σιγά που θα περίμεναν τον κομουνισμό, τούτη την πολιτική και οικονομική θεωρία κάποιοι αγωνιστές, συνδικαλιστές, κομματικοί για να σπρώχνουν τον κόσμο στην κόντρα ενάντια στο κεφάλαιο, στην εργοδοσία, στα αφεντικά. Παλιά ιστορία.

Σα σήμερα 9 Φεβρουαρίου, το 1909, τυπώθηκε το πρώτο φύλλο μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας με τίτλο Ριζοσπάστης, από την πολιτική κίνηση Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος.

Λέμε ότι είναι εφημερίδα ο Ριζοσπάστης, το όργανο του ΚΚΕ, ενώ η εμφάνισή του μοιάζει με μπροσούρα, ένα φέιγ βολάν, που έχει κάθε μέρα τον ίδιο τίτλο. Εδώ και 100 χρόνια είναι… ίδιος ο Ριζοσπάστης. Καθόλου περίεργο για ένα κόμμα που ζει στον κόσμο του, πεπερασμένο και ονειροπαρμένο. Λες και είναι παράνομη εφημερίδα, και απευθύνεται σε συνωμότες, όχι σε αναγνώστες κανονικούς.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


πηγη