Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνει τα «μπλοκάκια».Εκλεισαν πάνω από 120.000 εξαιτίας της οξυδερκούς Αχτσιόγλου!

TAXES4983351172-56ae257f5f9b58b7d00e3e2f-1024x702

Τραγικές ιστορίες και ανθρώπινα δράματα στις Εφορίες της χώρας από νωρίς το πρωί.Απελπισμένοι χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σπεύδουν να κλείσουν ατομικές επιχειρήσεις και μπλοκάκια μετά τις χυδαίες εισφορές που εμπνεύστηκαν οι ανεγκέφαλοι και μισάνθρωποι του υπ. Εργασίας Κατρούγκαλος, Πετρόπουλος, Ασχετόγλου.

Μια κομπανία αχρήστων πολιτικών οι οποίοι δεν διαθέτουν ούτε το 1/100 από τις γνώσεις του Γιώργου Αυτιά οδηγούν σε λουκέτο και στην ξενιτιά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που αναζητούν διέξοδο εκτός του καταραμένου ελληνικού κράτους.

Στο μεταξύ όσοι προσέφυγαν στην “λύση” της ΙΚΕ θα ανακαλύψουν έντρομοι ότι οι κατσιαπλιάδες του υπ. Εργασίας ετοιμάζοται να επιβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και στους υπόλοιπους μετόχους-όχι μόνο στους διαχεριστές. Οι κυβερνώντες είναι πολιτικά ανίκανοι και πολιτικά άρρωστοι ενώ τους διακατέχει βαθύ σκοτάδι για τα εργασιακά. Πρόκειται για γελοίους καφενόβιους κατσιαμπλιάδες που από τα Κινήματα Δεν πληρώνω βρέθηκαν να κάθονται σε δερμάτινες υπουργικές καρέκλες και κλιματιζόμενα γραφεία.

Την Παρασκευή αναρτήθηκαν περίπου 1.030.000 ραβασάκια με τις νέες αυξημένες εισφορές. Τα ειδοποιητήρια αφορούν ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, του πρώην ΟΑΕΕ, του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που το 2015 είχαν δηλώσει εισόδημα από μία δραστηριότητα. Τα υπόλοιπα (περίπου 500.000) αναμένεται να «ανέβουν» στο σύστημα σταδιακά, αφού ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στο ύψος των εισοδημάτων από παράλληλη απασχόληση.

Πανικόβλητοι λοιπόν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες σπεύδουν να κλείσουν την επιχείρησή τους εξαιτίας της ασχετοσύνης των κυβερνώντων. Πάνω από 150.000 ατομικές επιχειρήσεις (σε σύνολο 250.000) έχουν κλείσει για την ώρα ενώ τα λουκέτα θα ξεπεράσουν τις 200.000.

Στο μεταξύ οι κατσιαπλιάδες του άλλου υπουργείου, του υπουργείου Οικονομικών, έντρομοι ανακαλύπτουν την κατάρρευση των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, εξαιτίας της υπουργού Ασχετόγλου και του ανεκδιήγητου προκατόχου της Κατρούγκαλου.

-Εγώ και τουλάχιστο άλλοι 10 που γνωρίζω ότι έχουν ατομική επιχείρηση κανονίσαμε να τις κλείσουμε μέσα στην εβδομάδα. Αυτές οι Ασφαλιστικές εισφορές θα μας στείλουν φυλακή εάν συνεχίσουμε να κρατάμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας. Δεν μπορώ να καταλάβω πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι αυτοί που μας κυβερνούν…

μας λέει η Ελένη Π. που συναντήσαμε στη ΔΟΥ Αμαρουσίου να κλείνει την ατομική της επιχείρηση.

Ακόμη και η φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών έχει σημάνει συναγερμό προς τους οξυδερκείς κυβερνώντες. Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Τζώρτζης Ρούσσος η οξυδερκής κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη διαδικασία που η ίδια εγκαθίδρυσε στις 20 Ιανουαρίου, υπό τον φόβο της κατάρρευσης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές.

Την ίδια ώρα, βέβαια, πλήττονται όχι μόνο τα έσοδα του ΕΦΚΑ (άλλωστε είναι σαφές ότι πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν δημοσιονομική υφή) αλλά και τα έσοδα του Δημοσίου (αφού κάθε κλείσιμο ατομικής επιχείρησης επιφέρει απώλεια του τέλους επιτηδεύματος, που κυμαίνεται στα 650 ευρώ, αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης).

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο καθεστώς των «μπλοκάκηδων» υπολογίζεται ότι συμμετέχουν περί τις 100.000-150.000 ατομικές επιχειρήσεις (σε σύνολο 250.000). Μια απλή αριθμητική πράξη καταδεικνύει τα μέγεθος του προβλήματος που φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου και η εγκύκλιος Πετρόπουλου στα δημόσια έσοδα, λόγω του μαζικού κλεισίματος των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια).

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά (μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν αποσταλεί ή να έχουν αναρτηθεί στο site του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια ώστε να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές) και με ανοιχτή τη β’ αξιολόγηση δύσκολα μπορούν να γίνουν ριζικές ανατροπές.

Ωστόσο, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικρατεί αναβρασμός προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Το σίγουρο είναι ότι η εγκύκλιος που έχει δημοσιευτεί στις 20 Ιανουαρίου δεν θα ισχύσει.

Το ζητούμενο βέβαια θα ήταν να αλλάξει ο νόμος, αν και αυτό δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμο και ήδη έχει απορριφθεί. Ετσι, στο υπουργείο διεξάγονταν διαρκείς συσκέψεις ώστε να εξευρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αλλάξει η διαδικασία που θα εφαρμοστεί και όχι η διάταξη που επιβάλλει τον επιμερισμό των ασφαλιστικών εισφορών σε εργοδότες και εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο της 20ής Ιανουαρίου, όσοι αυτοαπασχολούμενοι εκδίδουν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια) και απασχολούνται σε έως δύο εργοδότες θα πρέπει να το αναγράφουν στην απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Ο εργοδότης θα πρέπει να εντάσσει τον αυτοαπασχολούμενο στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση με την πλήρη καταγραφή των εισφορών, ώστε να επιμεριστεί το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ της επιχείρησης (13,33%) και του εργαζομένου (6,67%).

Αν ο εργοδότης δεν το πράξει, τότε θα πρέπει ο εργαζόμενος να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στον ΕΦΚΑ, δηλώνοντας τον ΑΦΜ του εργοδότη και όποια άλλα στοιχεία αποδεικνύουν ότι θα έπρεπε να υπαχθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς ασφάλισης.

Στη συνέχεια, ο εργοδότης θα πρέπει να υποβάλει ένσταση και τελικά ο ΕΦΚΑ θα κρίνει τι συμβαίνει.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα στο θέμα των «μπλοκάκηδων», αφού μαζικές αιτήσεις για κλείσιμο του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταγράφονται και από ανθρώπους που έχουν μισθωτή απασχόληση και παράλληλα ατομική επιχείρηση (αυτοί ενώ στο προηγούμενο καθεστώς απαλλάσσονταν από τις διπλές ασφαλιστικές εισφορές αν είχαν ασφαλιστεί πρώτη φορά μετά την 1-1-1993, πλέον καλούνται να καταβάλλουν διπλά ασφάλιστρα), γεγονός που πρόδηλα δεν τους συμφέρει με αποτέλεσμα και αυτοί να καταθέτουν μαζικές αιτήσεις κλεισίματος των ατομικών επιχειρήσεων που διαθέτουν.

Ολα αυτά βέβαια έχουν προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στα λογιστήρια των εταιρειών, αφού ουδείς γνωρίζει τι πρέπει να πράξει για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Μάλιστα αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει αν κάποιος μετέχει σε δύο ή περισσότερες εταιρείες (επίσης καλείται να καταβάλλει διπλά ή ακόμη και τριπλά ή τετραπλά ασφάλιστρα).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη