ΝΕΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Και μάλιστα… τεθωρακισμένο (Βίντεο)

erdogan-trump-600x375

Κι όμως, χθες 6/2, παραδόθηκε στους Κούρδους η δεύτερη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων!
Όταν πριν από δέκα μέρες παραδόθηκαν μερικές δεκάδες τεθωρακισμένων οχημάτων καναδικής κατασκευής στους Κούρδους της Συρίας, ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση είχαν την ελπίδα –αντικατοπτρίστηκε και σε διάφορα άρθρα–, ότι αυτά μπορεί να δόθηκαν από τη διοίκηση Τραμπ, όμως ήταν δρομολογημένα από τη διοίκηση Ομπάμα. Έγραψαν, μάλιστα, ότι θα είναι και τα τελευταία, μέχρι να καθοριστεί η νέα στρατηγική Τραμπ για το θέμα της Συρίας, μέσα στο οποίο και οι Κούρδοι.

Κι όμως, χθες, παραδόθηκε στους Κούρδους η δεύτερη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων, σύμφωνα με το pontos-news.gr.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο «χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία που έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στη νέα διοίκηση Τραμπ για να αντιμετωπίσει το Κουρδικό Ζήτημα, ένα θέμα-απειλή για την ενότητα του έθνους και του τουρκικού κράτους.


ABD'nin Verdiği İkinci Parti Zırhlı Araçlar da… από haberler

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το θέμα δημοσιεύεται στη «Φωνή της Αμερικής», μαζί με ανάλογο οπτικό υλικό και βίντεο που αναρτήθηκε στο web tv του αμερικανικού μέσου.

Την ίδια ώρα, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) τη ραχοκοκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του YPG/PYD, κάνουν ό,τι περνάει από το… χέρι τους, για να δικαιολογήσουν την παροχή οπλισμού και τεθωρακισμένων, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν σχεδόν περικυκλώσει τη Ράκα, μένοντας μερικά χιλιόμετρα στα ανατολικά της, για να την αποκόψουν εντελώς από την περιοχή της Ντερ εζ Ζορ, όπου ο ISIS είναι ιδιαίτερα ισχυρός!
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


πηγη