ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ – Έγγραφο-σοκ καταγράφει την απογοήτευση των τοπικών οργανώσεων σε 7 νομούς

SYRIZA_Polemos-600x275

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πλειονότητα των μελών, των κομματικών στελεχών και των απλών ψηφοφόρων να διακατέχονται από απογοήτευση κι έντονη δυσαρέσκεια σε σημείο που, πλέον, διατυπώνουν ανοικτά τη διαφωνία και την αντίθεσή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Αυτό προκύπτει από κομματικό ενημερωτικό σημείωμα το οποίο δημοσιεύει το bankingnews.gr.

Το ενημερωτικό σημείωμα έχει τίτλο: «Εκτιμήσεις από τις Συνδιασκέψεις των Νομαρχιακών Οργανώσεων» και «μεταφέρει» τα «δυσάρεστα μαντάτα» από επτά Νόμους της χώρας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πλ. Κουμουνδούρου, αλλά και στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Ως «Γενική εικόνα» η εκτίμηση των «Οργανώσεων Μελών» σε επτά Νόμους για τον μήνα Ιανουάριο (2017) όπου είχαν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι κομματικές «φιέστες» για την συμπλήρωση δύο ετών του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας αναφέρεται: «Οι συνδιασκέψεις έγιναν χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις Ο.Μ. (Οργανώσεις Μελών)».

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως στο κομματικό ενημερωτικό έγγραφο είναι οι «δυσάρεστες» διαπιστώσεις των κομματικών οργάνων για την εικόνα που επικρατεί στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κομματικό έγγραφο διαπιστώνεται ότι:

1. «Αγωνία για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και απαίτηση για τη μη λήψη μέτρων.
Είναι σαφές ότι ασκούνται ισχυρές πιέσεις στα μέλη του κόμματος από τις τοπικές κοινωνίες.»

2. «Η αδυναμία του κόμματος να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο στους πολίτες.
Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα Οργανώσεων Μελών που τα μέλη τους δεν γνώριζαν νομοσχέδια της κυβέρνησης.»

3. «Επισημάνθηκε η ανάγκη πρωτοβουλιών για την επαναπροσέγγιση ψηφοφόρων από τον φιλικό περίγυρο του κόμματος που δεν αξιοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.»

4. «Γενικά η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου παρά τα ελλείμματα πληροφόρησης εκτιμήθηκε θετικά στις περισσότερες διασκέψεις.»

5. «Κορυφαίο θέμα η οργανωτική κατάσταση του κόμματος με κοινό παρονομαστή τη χαμηλή συμμετοχή των μελών, την αδυναμία παρέμβασης στο χώρο τους και το γεγονός ότι το κόμμα τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων.»

6. «Αποδυνάμωση του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό που ωστόσο δεν αντικαταστάθηκε από άλλα στελέχη. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εδώ η δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών.»

Όπως αναφέρει στο σημείο -7- το κομματικό έγγραφο «το δείγμα αναφέρεται σε 402 αντιπροσώπους σε 7 νομαρχιακές». Πρόκειται για Οργανώσεις Νόμων όπου το κυβερνών κόμμα είχε αποσπάσει σημαντικά υψηλά εκλογικά ποσοστά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Συγκεκριμένα οι Νομοί είναι: Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ηλεία, Άρτα, Λάρισα.

Μέσα σε αυτό το εσωκομματικό κλίμα το κυβερνών κόμμα πραγματοποιεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Κεντρική Επιτροπή τις εργασίες της οποία θα ανοίξει με εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Το κομματικό έγγραφο που δημοσιεύει το bankingnews.gr, αποτελεί προπομπό που προμηνύει ότι η συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου θα είναι τουλάχιστο «θερμή».

Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλούν συγκεκριμένες αναφορές και διαπιστώσεις για «χαμηλή συμμετοχή μελών», «κόμμα που τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως παρατηρητής των αποφάσεων» και «δυστοκία του κόμματος στην αύξηση των μελών».

Όσο για την αναφορά περί «αποδυνάμωσης του στελεχικού δυναμικού λόγω της συμμετοχής πολλών συντρόφων στον κυβερνητικό μηχανισμό» θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει κάποιοι «βολεύουν τα δικά τους κομματικά παιδιά» σε κυβερνητικές θέσεις «αδειάζοντας τα τοπικά κομματικά γραφεία και τις οργανώσεις».
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


πηγη