ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΑΡΧΙΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ που επέστρεψε από την Νταλμανούθα

tsipras6-1024x683

Πριν από περίπου 2.000, οι άνθρωποι που ζούσαν εδώ είδαν, σύμφωνα με τις Γραφές, τον Ιησού να παίρνει πέντε άρτους και δυο ψάρια και πολλαπλασιάζοντας τα να γεμίζει καλάθια αρκετά για να χορτάσουν οι 4.000 κάτοικοι ολόκληρης της πόλης.

Το θαύμα με τον πολλαπλασιασμό άρτων και ιχθύων είναι από τα πιο γνωστά της Αγίας Γραφής.

Πού έγινε όμως αυτό; Οι επιστήμονες πλέον ξέρουν! Γιατί βρέθηκε η θρυλική βιβλική πόλη που έγινε το περίφημο θαύμα, η αρχαία πόλη Νταλμανούθα. Την πόλη περιγράφει ο Μάρκος αλλά και άλλοι ευαγγελιστές και είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες του University of Reading πρόκειται μάλλον για την πόλη που εντόπισαν στη βορειοδυτική ακτή της θάλασσας της Γαλιλαίας, στην κοιλάδα Γκινοσάρ του σημερινού Ισραήλ.

Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους, μια βάρκα που βρέθηκε στην περιοχή το 1986 είναι από εκείνη την εποχή.
seaofgalileeboat1_b2
Βρέθηκε η βιβλική πόλη που ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψάρια και τους άρτους
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η πόλη πρέπει να ευημερούσε, βρέθηκαν πάρα πολλοί αμφορείς, άγκυρες και υποδομές που δείχνουν ότι εκεί πρέπει να βρισκόταν ένα μεγάλο και σημαντικό λιμάνι της εποχής. Μάλιστα φαίνεται πως βρισκόταν σε ακμή πολλούς αιώνες, σχεδόν μέχρι τους βυζαντινούς χρόνους.

Παρ’ ότι οι επιστήμονες λένε πως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να είναι βέβαιο το συμπέρασμά τους, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως πρόκειται πράγματι για τη θρυλική Νταλμανούθα.

Το θαύμα περιγράφεται και στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο:

Ἀκούσας δὲ ὁ Ἰησοῦς ἀνεχώρησεν ἐκεῖθεν ἐν πλοίῳ εἰς ἔρημον τόπον κατ’ ἰδίαν· καὶ ἀκούσαντες οἱ ὄχλοι ἠκολούθησαν αὐτῷ πεζῇ ἀπὸ τῶν πόλεων. Καὶ ἐξελθὼν εἶδεν πολὺν ὄχλον, καὶ ἐσπλαγχνίσθη ἐπ’ αὐτοῖς καὶ ἐθεράπευσεν τοὺς ἀρρώστους αὐτῶν. Οψίας δὲ γενομένης προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ λέγοντες· Ἔρημός ἐστιν ὁ τόπος καὶ ἡ ὥρα ἤδη παρῆλθεν· ἀπόλυσον τοὺς ὄχλους, ἵνα ἀπελθόντες εἰς τὰς κώμας ἀγοράσωσιν ἑαυτοῖς βρώματα. ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· Οὐ χρείαν ἔχουσιν ἀπελθεῖν· δότε αὐτοῖς ὑμεῖς φαγεῖν. οἱ δὲ λέγουσιν αὐτῷ· Οὐκ ἔχομεν ὧδε εἰ μὴ πέντε ἄρτους καὶ δύο ἰχθύας. Ο δὲ εἶπεν· Φέρετέ μοι ὧδε αὐτούς. Καὶ κελεύσας τοὺς ὄχλους ἀνακλιθῆναι ἐπὶ τοῦ χόρτου, λαβὼν τοὺς πέντε ἄρτους καὶ τοὺς δύο ἰχθύας, ἀναβλέψας εἰς τὸν οὐρανὸν εὐλόγησεν καὶ κλάσας ἔδωκεν τοῖς μαθηταῖς τοὺς ἄρτους οἱ δὲ μαθηταὶ τοῖς ὄχλοις. Καὶ ἔφαγον πάντες καὶ ἐχορτάσθησαν, καὶ ἦραν τὸ περισσεῦον τῶν κλασμάτων δώδεκα κοφίνους πλήρεις.Οἱ δὲ ἐσθίοντες ἦσαν ἄνδρες ὡσεὶ πεντακισχίλιοι χωρὶς γυναικῶν καὶ παιδίων.

Με τον ίδιο τρόπο και ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που θα πετσοκόβει τις συντάξεις και θα γειώνει το αφορολόγητο θα υποστηρίζει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με την βοήθεια του Χρήστου Σπίρτζη.
papadopoulos5
Οπως σωστά παρατηρεί ο Τάσος Παπαδόπουλος στο άρθρο που ακολουθεί πρόκειται για μοναδικό Αρχιαλχημιστή.

Για έντιμο συμβιβασμό μας μίλησε ο Α. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου των Κεντρώων, που ζητούσε να μάθει τι ακριβώς αποφασίσθηκε λίγες μέρες πριν, στο περιθώριο του Eurogroup.

Τώρα τι περιλαμβάνει αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δεν μάθαμε, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, μια και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός φροντίζει μονίμως να ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα.

Πρωτεργάτης αυτής της τακτικής, ο ίδιος ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, που δεν έχασε την ευκαιρία, στην από τηλεοράσεως μεταδιδόμενη ομιλία του στη Βουλή, να επιτεθεί εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αφορμή την απουσία του από το Κοινοβούλιο.

Μας είπε για μια ακόμη φορά, ότι τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν λίαν προσεχώς από την Βουλή και θα ισχύσουν κατά τα συμφωνηθέντα από την 1.1.19, όταν δηλ. η παρούσα κυβέρνηση θα μας έχει εγκαταλείψει, θα έχουν μηδενικό αντίκτυπο στα πορτοφόλια μας.

Τώρα πως θα γίνει αυτή η αλχημεία επίσης δεν το πολυκαταλάβαμε, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Μας είπε ο Αρχιαλχημιστής, ότι για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνση, θα υπάρξει αντίστοιχη ελάφρυνση ενός ευρώ.

Ο απουσιάζων από την αίθουσα της Βουλής ΥΠΟΙΚ, διαφορετικά μας τα είπε, μια και παραδέχθηκε ότι κάποιοι θα χάσουν. Και πρόσθεσε ότι τα όποια μέτρα ελάφρυνσης θα ισχύσουν, αν ξεπεραστεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ζήσε Μάη που λένε να φας τριφύλλι.

Παρ όλα αυτά ο γνωστός για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, επέμενε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που θα ψηφιστούν, θα είναι ισόποσα και δεν θα τελούν υπό αίρεση. Παράλληλα μας είπε ότι θα υπάρξει ρύθμιση, ώστε το 3,5% του πλεονάσματος να μην ισχύσει για μία δεκαετία.

Ξέχασε να μας πει ότι την δημιουργική ασάφεια της δεκαετίας, την είχε ο ίδιος συμφωνήσει, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Ένα από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ο υπουργός επί των Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έκανε ως μη όφειλε και εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης, λέγοντας σε πρωινάδικο ότι τα ισοδύναμα θα είναι η 13η και η 14η σύνταξη.

Άντε να βρεις άκρη όταν το παραμύθι πάει σύννεφο, για το τι μέλλει γενέσθε. Αλλά και ένας έταιρος Καπαδόκης Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, οπαδός της Μπολιβαριανής επανάστασης, μας πληροφόρησε επίσης από το βήμα της Βουλής, ότι η Βενεζουέλα του Μαδούρο μεταμορφώθηκε περίπου σε γη της επαγγελίας, όπου υπάρχει αφθονία αγαθών και τρομακτική μείωση της ανεργίας.

Τι άλλο θα ακούσουμε. Ο Γκέμπελς είναι μαθητούδι μπροστά τους. Βεβαίως το παραμύθι το συνδυάζουν με τα τερτίπια του Στάλιν, φτιάχνοντας μια υπέροχη συνταγή για αμαθείς, κατά Γ.Β. Δερτιλή.

Η υπερφορολόγηση, που έχει διαλύσει την λεγόμενη μεσαία τάξη θα επεκταθεί τώρα με τη νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Θα οδηγήσει περισσοτέρους στα επιδόματα ακραίας φτώχειας και ταυτόχρονα θα αυξήσει τους ήδη 355.000 κυρίως νέους, που έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν εκεί την τύχη τους.

Παρ όλα αυτά οι παραμυθατζήδες με τις αλχημείες τους, θα μας μιλούν για μείωση της ανεργίας, αφού «ξεφορτώθηκαν» 355.000 και από τους εναπομείναντες, πάνω από το 50% δουλεύουν με τις λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας, για προοπτική αναπτυξιακού μπουμ, φέτος ή του χρόνου, που, στο κράτος της πολυνομίας, του εχθρικού κλίματος στους επενδυτές, της δυσλειτουργίας της δικαιοσύνης και των capital controls.

Όσο οι άνθρωποι που ασκούν, ή προσδοκούν να αναλάβουν την εξουσία θα βλέπουν πρώτα την πάρτη τους, κατόπιν την κομματική τους παρέα και πως θα βολέψουν συγγενείς και φίλους στο δημόσιο, επιβαρύνοντας τα συνήθη υποζύγια δηλ. όλους εμάς, άσπρη μέρα δεν θα δούμε.

Όσο θα μπουκώνουν το δημόσιο με άχρηστους, που κατοικοεδρεύουν γύρω από τα πρόσωπα της εξουσίας, τόσο θα βουλιάζει η χώρα στο βούρκο και θα αποψιλώνεται από νέους δημιουργικούς και ικανούς για δράση ανθρώπους.

Δύο αριθμοί επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Τον Δεκέμβρη, χωρίς να υπάρξει καμιά αλλαγή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προσλήφθηκαν 140 μετακλητοί υπάλληλοι, γράφε κομματόσκυλα κάθε μορφής, και τον Γενάρη οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 30.000. Κατά τα άλλα μας περιμένουν … καλύτερες μέρες…
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


πηγη