ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι υποδεχόταν η Αθήνα τη νεά χρονια πριν από … 50 χρονια!

wpid-wp-1483303637629.jpeg

Ανατρέχοντας αρκετές δεκαετίες πίσω, θα διαπίστωνε κανείς πως η Αθήνα προκειμένου να υποδεχθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου χρόνου, ίσως και να ήταν πιο… κομψή, πιο λαμπερή, πιο εορταστική και σίγουρα πιο καθαρή από ποτέ!

Δείτε την αθηναϊκή πρωτεύουσα όπως ήταν, πανέμορφη και σαγηνευτική, πριν από μισό και πλέον αιώνα! Εδώ ακριβώς θα «κολλούσε» και η φράση «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι»!

Όπως λοιπόν θα διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασιν, η πρωτεύουσα της δεκαετίας του 1950 και του 1960, αναμφίβολα, δεν είχε ανάγκη από μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα και πελώριες ρόδες λούνα παρκ στην πλατεία Συντάγματος, ούτε συναυλίες και εκδηλώσεις -όπως γίνεται σήμερα- ώστε να «αναδείξει» το κλίμα των εορτών και να βάλει τους πολίτες της σε γιορτινό mood.

Απλά και καθημερινά στιγμιότυπα, όπως τα δώρα που έδιναν στους… τροχονόμους τις μέρες των γιορτών ή τα βουνά από μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες έξω από τα εμπορικά καταστήματα, ήταν αρκετά. Η Αθήνα της τότε εποχής, δεν είχε καμία ανάγκη από ειδικούς φωτισμούς και φίλτρα ώστε να «δείξει» πως γιορτάζει καθώς ο ενθουσιασμός και η θετική διάθεση ήταν διάχυτη στους Αθηναίους που κατέκλυζαν τους πιο εμπορικούς δρόμους της, όπως την Ερμού, τη Βουκουρεστίου, την Πανεπιστημίου και την Πατριάρχου Ιωακείμ.

Ο φωτογραφικός φακός, με τα μέσα που υπήρχαν τη δεκαετία του 1950-60 έχει καταφέρει να απαθανατίσει -βοηθούντος και του ταλέντου των μεγάλων φωτογράφων Κώστα Μπαλάφα και Δημήτρη Χαρισιάδη- το πόσο διαφορετική ήταν η ατμόσφαιρα της μεγαλούπολης. Όσοι τη ζήσατε, θα νιώσετε νοσταλγία κι όσοι δεν την προλάβατε θα νιώσετε… ζήλια για τους νοσταλγούντες! Απολαύστε τη!


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή