Τι σχέση έχει το παιδί, άθλιοι;

wpid-wp-1483686315943.jpeg

Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη και το παιδί της δεν έχει δοθεί στους οικείους που έχει επιλέξει. Έχουν γίνει και τα τυπικά, δηλαδή το σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων να δοθεί ο εξάχρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη μητέρα και στην αδερφή της 48χρονης. Στο αίτημα επισημαίνεται ο κίνδυνος που υπάρχει για την ψυχική υγεία του παιδιού από μια ενδεχόμενη παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα ή σε νοσοκομείο.

Αυτά είναι τα τυπικά. Η ουσία είναι πως οποιαδήποτε γραφειοκρατική δικαιολογία δεν μπορεί επιτρέπει να κρατείται ένα παιδί, να απαγορεύεται να βρεθεί με τους οικείους που επιλέγει η μητέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού. Υπάρχουν ευθύνες που δεν έχουν κινηθεί οι αυτονόητες ανθρώπινες διαδικασίες, να εξεταστεί ό,τι χρειάζεται για το καλύτερο για το παιδί. Το παιδί δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την όποια δράση των γονιών του, να είναι μέσο πίεσης, να τιμωρείται. Είναι ένα παιδί έξι χρονών. Η καθυστέρηση ακόμα και του ελάχιστου χρόνου, στις όποιες προβλέψεις, είναι σε βάρος του παιδιού. Και το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Τι σχέση έχει το παιδί, άθλιοι;

Είναι για εμάς δεδομένη η τεράστια απόσταση από την πρακτική και τη δράση που έχει επιλέξει η Πόλα Ρούπα. Είναι δεδομένη η άποψη που έχουμε για το τι σημαίνει μαζικό κίνημα και πολιτική δράση. Άλλο τόσο είναι δεδομένο πως έχει το δικαίωμα να επιλέξει ως μάνα πού επιθυμεί να βρίσκεται το παιδί της. Άλλο τόσο είναι δεδομένο πως πρόκειται για αθλιότητα το παιδί να κρατείται και να μη βρίσκεται με τους οικείους του.

Η Πόλα Ρούπα έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, στη ΓΑΔΑ, με αίτημα της να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού της στη μητέρα της και την αδερφή της.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή