Προσλαμβάνουν με ΦΡΕΝΗΡΗ ΡΥΘΜΟ υπαλλήλους στο Δημόσιο-ΚΤΗΝΟΣ!

papaki

Καλώς ήλθες στο Πακη-στάν του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφοντας τις λογικές του κρατιστή φίλου του Προέδρου της Κολομβιάνικης Δημοκρατίας διορίζει αβέρτα κουβέρτα στο Δημόσιο για συνθλίβει με εξοντωτικούς φόρους τον ιδιωτικό τομέα για να πληρώνει τον διορισμένο κομματικό στρατό του! Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες διορίζονται και ένα σκασμό καραμανλικοί-δηλαδή συγγενείς πολιτικών στελεχών της 8ετίας Καραμανλή-Πάκη. Οσο για την αξιολόγηση των κηφήνων του Δημοσίου ποιος να τολμήσει.

Ο Τσίπρας θα προσλάβει όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Δημόσιο για να εγκαταστήσει το ΚΑΘΕΣΤΩΣ του. Οτι έκανε και το ΠΑΣΟΚ με τους Πρασινοφρουρούς! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές διορίζουν με ρυθμούς πολυβόλου..

Κατά το χρόνο που πέρασε, οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1%, η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 0,8% , ενώ το ωριαίο κόστος εργασίας στο δημόσιο αυξήθηκε κατά 4,5%.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το Capital.gr τους 697.228 έφτασαν οι μισθοδοτούμενοι από το Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2016 όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή έχουν αυξηθεί κατά 6.803 ή κατά σχεδόν 1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο δαπάνες για μισθούς απασχολουμένων στη γενική κυβέρνηση αυξήθηκαν κατά 104 εκατ. ευρώ ή κατά 0,8% στο διάστημα Ιανουαρίου –Οκτωβρίου 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Παράλληλα, στο γ΄ τρίμηνο του 2016, το ωριαίο κόστος εργασίας στο μη επιχειρηματικό τομέα της Οικονομίας, ο οποίος κυριαρχείται από το Δημόσιο σημειώθηκε αύξηση 4,5% στο ωριαίο κόστος εργασίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το σύνολο το μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο έφτασε στους 697.228 ενώ τον Οκτώβριο του 2015 ανερχόταν στους 690.425.

Συγκεκριμένα:

· Το έκτακτο προσωπικού του Δημοσίου εκτός ΝΠΙΔ αυξήθηκε κατά 5.586

· Οι Αιρετοί (σε φορείς δημοσίου πλην ΝΠΙΔ) αυξήθηκαν κατά 856

· Οι λοιπές ειδικές κατηγορίες εκτός ΝΠΙΔ αυξήθηκαν κατά 914

· Το Τακτικό Προσωπικό σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αυξήθηκε 1.523.

Έτσι η ποσοστιαία αύξηση των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο στον παραπάνω διάστημα (0,9% -1%) είναι σχεδόν εφάμιλλη με την ποσοστιαία αύξηση των δαπανών της γενικές κυβέρνησης για αμοιβές (0,8%). Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για αμοιβές εργαζομένων στη γενική κυβέρνηση έφτασε τον Οκτώβριο του 2016 τα 13 δις. ευρώ έναντι 12,896 δις. ευρώ τον Οκτώβριο του 2015.

Κατά τα άλλα, ο προϋπολογισμός του 2017 προβλέπει εξοικονόμηση σχεδόν 50 εκατ. ευρώ από τη μείωση των προσλήψεων στο Δημόσιο. Και όλα αυτά τη στιγμή που το Μνημόνιο επιβάλλει τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου σαν ποσοστό του ΑΕΠ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Συγκεκριμένα, η εικόνα των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο έχει ως εξής:

66ecbd9091a54ee0a32327a2b7537bd4

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°