ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ!!!

κατάλογος

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!

Γράφει:
Ο Θανάσης Τσόκας
Μαθηματικός – Ερευνητής
E-mail: [email protected]

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ως Έλλην πολίτης αλλά και ως επιστήμων με την ιδιότητα του Μαθηματικού, που βρίσκεται πλησίον των θεμάτων και των προβλημάτων, τα οποία άπτονται της Οικονομίας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας διατυπώσω τις παρακάτω σκέψεις μου.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα επτά τελευταία χρόνια στην ευλογημένη χώρα μας, εκτελείται ένα, προσχεδιασμένο και εγκληματικό οικονομικό ‘’πρόγραμμα’’ (δήθεν) ‘’εξυγίανσης’’ της οικονομίας μας, με τραγικά θύματα:

Την ίδια την Οικονομία μας
Την εγχώρια παραγωγή μας και την εγχώρια αγορά μας
Και την ίδια την Ελληνική Κοινωνία
Εμπνευστές αυτού του καταστροφικού Οικονομικού προγράμματος και δράστες αυτού του απεχθούς Οικονομικούεγκλήματος διαρκείας είναι:

Ο κύριος Σόϊμπλε, αυτό το ανάλγητο και στυγνό Οικονομικό γεράκι της Γερμανικής Αυτοκρατορίας!
Και το διαβόητο Δ.Ν.Τ., της Νέας Τάξης Πραγμάτων!
Το εν λόγω Οικονομικό ‘’Πρόγραμμα’’ το χαρακτηρίζωεγκληματικό και καταστροφικό γιατί μέσα απ’ αυτό εφαρμόζεται με ανελέητο τρόπο για επτά ολόκληρα χρόνια ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚτης Σχολής του Σικάγου, με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων από τη μια μεριά και από την άλλη μεριά, ατελείωτες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων καθώς και αυξήσεις βασικών αγαθών!!!, Τιμολογίων (ρεύματος, νερού, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας) και εισιτηρίων Μ.Μ.Μ.!!!

Σας ενημερώνω, κύριε Πρόεδρε ότι, σε αυτή την εφιαλτική επταετία των μνημονίων, με τις συνεχείς αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων και τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.λ.π., υφηρπάγησαν από τις τσέπες των Ελλήνων Καταναλωτών 75 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία στερήθηκε η εγχώρια αγορά!!

Η υφαρπαγή αυτή, θα συνεχιστεί δυστυχώς και τα επόμενα χρόνια, αφού ο Οικονομικός δυνάστης μας κ. Σόϊμπλε, μας έδωσε εντολή να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης3,5% του Α.Ε.Π., που σημαίνει και άλλα επί πλέον μέτρα στις πλάτες μας, με περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας!!!

Επίσης, στην ίδια μαύρη επταετία, το σύνολο των ζημιών, που προκλήθηκαν στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία (από το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την πτώση στις αξίες της ακίνητης περιουσίας και στις αξίες του χρηματιστηρίου, κ.λ.π.) ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Αυτό, όμως, Εξοχότατε, κύριε Πρόεδρε, ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ στο δρόμο της ανάπτυξης και πόσο μάλλον στο δρόμο της πολύπλευρης ανάπτυξης!!!

Γιατί, η Οικονομία μοιάζει με τον άνθρωπο.

Όταν ο άνθρωπος χάνει αίμα, ο οργανισμός του, εξασθενείκαι εάν χάνει συνεχώς αίμα, εξασθενεί ακόμη περισσότερο και στο τέλος η καρδιά του, μένει από αίμα και ο άνθρωπος πεθαίνει!!!

Έτσι και από μια Οικονομία, όταν αφαιρείς χρήμα (από τους καταναλωτές), η οικονομία αρρωσταίνει και εάν η αφαίρεση χρήματος συνεχίζεται ακατάπαυστα, η ‘’καρδιά’’ της Οικονομίας μένει από αίμα (χρήμα), οπότε η Οικονομία παύει να λειτουργεί!!!

Κύριε Πρόεδρε

Είμαι βέβαιος, με την παρομοίωση που σας έκανα θα κατανοήσετε πλήρως ότι: Το ‘’αίμα’’ κάθε Οικονομίας είναι το χρήμα! Και χωρίς χρήμα μια Οικονομία δεν ζει!!!, όπως δεν ζει ο άνθρωπος χωρίς αίμα!!!

Εις την περίπτωση δε, της δικής μας Οικονομίας, το ‘’αίμα’’ της, της το αποστερεί ο κ. Σόϊμπλε. Αφήνοντας την, με λίγο ‘’αίμα’’ να ρέει στις ‘’φλέβες’’ της, για να την έχει υπό έλεγχο στην ‘’εντατική’’ ώστε μέσα από το ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ, που φρόντισε να δημιουργήσει, να μας υφαρπάζει τα πάντα αντί πινακίου φακής !!!

Και δεν πρέπει, Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, να μας ξεγελάσει το γεγονός ότι το 2017 θα έχουμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7% και έτσι να αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε, ότι ξεκίνησε Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! (Η ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ).

Καθότι, ήταν μαθηματικά βέβαιο, ότι μετά από μια μακροχρόνια και συνεχή μείωση του Α.Ε.Π. , θα ερχόταν και η αύξηση του, αρκεί να έπαιρνε εμπρός η παραγωγική μηχανή και ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΜΕΑ της Οικονομίας μας και αυτός είναι ο Τουρισμός μας!!!

Συνεπώς η αύξηση του ΑΕΠ το 2017 κατά 2,7% (εάν έλθει) θα είναι ΜΙΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ μια ΜΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ αφού θα προέρχεται ΜΟΝΟ από τον Τουρισμό μας, ενώ οι άλλοι εγχώριοι παραγωγικοί τομείς της Οικονομίας μας, θα βρίσκονται δυστυχώς για πολύ ακόμη, σε χειμερία νάρκη, λόγω της φτωχοποίησης της Ελληνικής Κοινωνίας, που είναι ΕΡΓΟ του κ. Σόϊμπλε και της παρέας του!!!

Ο βαθμός της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας του κ. Σόϊμπλε, φαίνεται και από το απάνθρωπο κόψιμο του ΕΚΑΣ, στους πολύ-πολύ φτωχούς χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πέραν των προβλημάτων της υγείας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το φάσμα της πείνας!!!

Όπως αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας βρίσκονται και 7 εκατομμύρια (το 65%) των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ζουν στο όριο της φτώχειας, ή κάτω από το όριο της φτώχειας (σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής) και αυτό είναι ΕΡΓΟ Σόϊμπλε!!!

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Με όσα, σας ανέπτυξα παραπάνω γίνεται ολοφάνερο ότι, στη χώρα μας, δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας μας, αλλά ένα πρόγραμμα πλήρους διάλυσης της!!!

Δεν είδατε, κύριε Πρόεδρε, πως το νεοφιλελεύθερο Οικονομικό γεράκι του Γερμανικού κράτους, (εφαρμόζοντας ΤΟΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ επί 7 ολόκληρα χρόνια) έχει καταντήσει τον ιδιωτικό τομέα;

Να βασιλεύει ένας εργασιακός μεσαίωνας με φθηνά εργατικά χέρια κα φθηνούς επιστήμονες και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα!!!
Να βασιλεύει η ελαστική εργασία, όπου το 60% του συνόλου των εργαζομένων που είναι ασφαλισμένοι, να βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, με μηνιαίο εισόδημα από 300 έως 500 ευρώ !!! (σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημαΕΡΓΑΝΗ)
Να βασιλεύει η αδήλωτη (μαύρη) εργασία, όπου ετησίωςδιακινούνται από χέρια σε χέρια 40 δισεκατομμύρια ευρώ ( το 22% του ΑΕΠ), χωρίς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν εισπράξει ένα ευρώ!!!
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Θα ένιωθα απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε και μέσα στη συνείδησή μου θα τον είχα κατατάξει στους μεγάλους ευεργέτες της Πατρίδας μας, όταν από την αρχή του έτους 2010, εφάρμοζε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και να μην άγγιζε καθόλου τον Ιδιωτικό τομέα.

Γιατί, ο Δημόσιος τομέας ήταν ο μεγάλος ασθενής (με το μεγάλο δημόσιο χρέος, το μεγάλο δημόσιο έλλειμμα, τις μεγάλες σπατάλες και τη μεγάλη διαφθορά).

Επίσης η ευγνωμοσύνη μου, προς το πρόσωπό του κ. Σόϊμπλεθα ήταν άπειρη, εάν από την αρχή του 2010, απευθυνόταν προς τους τότε Πολιτικούς ταγούς της χώρας μας και τους έλεγε:

Κύριοι, η γάγκραινα της Οικονομίας σας, είναι η τεράστια φοροδιαφυγή.

Εσείς όμως, καίτοι το γνωρίζετε αυτό, δεν κάνετε τίποτα, γιατί φοβάστε ότι θα χάσετε ψήφους, ότι θα έχετε μεγάλο πολιτικό κόστος!!!

Ε, λοιπόν, τώρα που με έχετε ανάγκη, τώρα που έχετε ανάγκη τα χρήματά μας, θα σας αναγκάσω εγώ να το κάνετε!!!

Εμπρός λοιπόν:

Εδώ και τώρα, ψηφίστε αμείλικτο νόμο κατά της φοροδιαφυγής (Αμερικάνικης αυστηρότητας)
Εδώ και τώρα, μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές των Επιχειρήσεων και συγκροτείστε ΣΩΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ που θα κινούνται σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ελλάδας, γιατί όπως ξέρετε, ο φόβος φυλάει το έρημα!!!
Έτσι, κύριε Πρόεδρε

Με ένα πολύ καλό νοικοκύρεμα του Δημοσίου τομέα
Με ένα αποφασιστικό και αποτελεσματικό κτύπημα κατά της τεράστιας φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας
Με άθικτο τον Ιδιωτικό τομέα
Με στοχευμένες επενδύσεις σε όλους τους τομείς(πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή κ.λ.π) και με το λαό ευημερούντα, θα προχωρούσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (Οι Έλληνες, ο κ. Σόϊμπλε και οι υπόλοιποι δανειστές) αγαπημένοι και αγκαλιασμένοι, στο δρόμο της ανοδικής πορείας της Οικονομίας μας!!!
Δυστυχώς όμως, ο κ. Σόϊμπλε, δεν ακολούθησε στη χώρα μας, το δρόμο της ανάπτυξης, που θα έδειχνε έτσι, την αλληλεγγύη του, προς ένα κράτος – μέλος της Ε.Ε. και θα εξασφάλιζε (100%) τα δανεικά (τα οποία μας έδωσαν και μας δίδουν, η χώρα του και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) από ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ που θα προέρχονταν από την ανάπτυξη της Οικονομίας μας και όχι από ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ της ύφεσης!!!

Ο κ. Σόϊμπλε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην περίπτωση της ευλογημένης χώρας μας,ενεργώντας σαν ένας σύγχρονος Οικονομικός Χίτλερ, είπε στον εαυτό του.

Η Ελλάδα είναι μια από τις ομορφότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου!!!

Η Ελλάδα λοιπόν είναι για μένα (και για τη χώρα μου), η χρυσή ευκαιρία!!!

Για να την κατακτήσω Οικονομικά και για να την κυβερνάω εξ αποστάσεως (από το Βερολίνο), θα κάνω τα εξής:

Θα τη μετατρέψω σε ένα Προτεκτοράτο της χώρας μουκαι έτσι όλα θα είναι δικά μου και η επίγεια ομορφιά της και ο αμυθήτου αξίας υπόγειος πλούτος της!!!
Θα τη μετατρέψω και σε μια ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ, για να έχω τους Έλληνες πάντα του χεριού μου, επιμηκύνοντας το Χρέος τους έως το 2060!!! Και ακόμη μακρύτερα!!!
Θα δημιουργήσω παρατεταμένη ύφεση (εφαρμόζονταςΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ) για να πέσουν όλες οι αξίες(αξίες ακίνητης περιουσίας και δημόσιας και ιδιωτικής, αξίες Χρηματιστηρίου) και ύστερα θα αγοράσουμε, τόσο εγώ (δηλαδή η χώρα μου) όσο και οι διεθνείς Φίλοι μου, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αντί πενιχροτάτου τιμήματος μέσα από το ΥΠΕΡ – ΤΑΜΕΙΟπου θα έχω φτιάξει !!!
Θα πάρω όλα τα περιφερειακά της αεροδρόμια, για μισό αιώνα και έτσι θα ελέγχω τον Τουρισμό της!!!
Θα αυξήσω κατά πολύ το Φ.Π.Α. στα πανέμορφα νησιά της, σε σχέση με το χαμηλό Φ.Π.Α. της Φίλης μου Τουρκίας, ώστε τα Ελληνικά Ξενοδοχεία να πτωχεύσουνκαι να περιέλθουν στα χέρια Γερμανών Επιχειρηματιών!!! (όπως σε Γερμανικά χέρια είναι τα περισσότερα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις ακτές της Τουρκίας)
Θα μετατρέψω ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε μια Οικονομική ζώνη, για να έλθουν να επενδύσουν οι Πολυεθνικές της χώρας μου και οι Πολυεθνικές των φίλων μου ανά τον κόσμο, αφού τα Ελληνικά εργατικά χέρια θα είναι φθηνά και οι Έλληνες επιστήμονες πάμφθηνοι!!!
Θα εξαθλιώσω και άλλο τους Έλληνες και την κατάλληλη στιγμή θα τους πω: Είστε να βγάλετε ΜΙΣΟ – ΜΙΣΟ(Καζάν – Καζάν) ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, που βρίσκονται εν αφθονία ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΑΣ και ανοιχτά ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΣΑΣ, μαζί με τους γείτονές σας Τούρκους (οι οποίοι μια ζωή είναι φίλοι μου);
Και οι Έλληνες μέσα στην φτώχεια τους και την πείνα τους, που θα έχουν βάλλει σε δεύτερη μοίρα την Πατρίδα τους, θα μου πουν: ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΖΑΝ – ΚΑΖΑΝ (50% – 50%). Και έτσι αυτός ο Πακτωλός, φυσικού αερίου και πετρελαίου θα διοχετεύεται μέσω της φίλης Τουρκίας στην ιδιαίτερα μου πατρίδα η οποία δεν θα έχει πλέον ανάγκη το φυσικό αέριο της Ρωσίας του Πούτιν!!!
Αυτός είναι, Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Σόϊμπλε. Είναι ο σύγχρονος Οικονομικός Χίτλερ της Ευρώπης!!!

Στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, ΔΕΝ λαμβάνεται καμία απόφαση, εάν ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ την έγκρισή του, ο διαβόητος κύριος Σόϊμπλε!!!

Και στην Ελλάδα μας, τίποτε δεν ψηφίζεται στην Ελληνική Βουλή, εάν δεν έχει εγκριθεί πρώτα από τον Οικονομικό κατακτητή μας.

Οι υψηλότατοι φόροι στην Ελεύθερη Οικονομία μας (που φθάνουν στα Ουράνια) είναι έργο του Σόϊμπλε (με τη δουλική συγκατάθεση του κ. Τσίπρα) για να βουλιάξει και άλλο η Οικονομία μας.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε

Με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά, που συμβαίνουν στην ευλογημένη μας χώρα, τη ψυχή μου, έχουν πλημμυρίσει τα συναισθήματα: της οργής, της θλίψης, του θυμού και της αγανάκτησης!!!

Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη, να αναφωνήσω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, τα κάτωθι:

ΕΞΩ, οι Οικονομικοί δυνάστες από τη χώρα μου!!!
Καμία συνεργασία με τον αδίστακτο νεοφιλελεύθερο Οικονομικό γεράκι, τον κ. Σόϊμπλε

ΕΞΩ, οι Γερμανοί από την πατρίδα μου, που όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, την λεηλάτησαν και την κατέκλεψαν και ουδέποτε στάθηκαν στο πλευρό της!!!
ΕΞΩ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) το ελεγχόμενο πλήρως από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που σε όσες χώρες σαν τη δική μας (που είχαν αμύθητο ορυκτό πλούτο) πάτησε το πόδι του, τις κατέστρεψε οικονομικά!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας σας ζητώ να δώσετε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών σας, για να απελευθερώσετε την ευλογημένη χώρα μας, από τα Οικονομικά δεσμά του Δ’ Ράϊχ!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, να απαιτήσετε από όλους τους Αρχηγούς των κομμάτων της σημερινής Βουλής να συναινέσουν, ώστε και οι 300 Βουλευτές (με ένα νόμο και με ένα άρθρο) να ψηφίσουν την κατάργηση όλων των μνημονίων!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, να απαιτήσετε από όλους τους Αρχηγούς των κομμάτων της σημερινής Βουλής να συναινέσουν, στην έξοδο μας από το ευρώ και στην επιστροφή μας στο Εθνικό μας νόμισμα (ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ), την οποία για 2 με 3 χρόνια (μέχρι να ανακάμψει η Οικονομία μας) ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ, στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος οπότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ!!! (Λεπτομέρειες στο άρθρο μου: ‘’ΙΔΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ’’, που υπάρχει στο Διαδίκτυο)
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός ότι, από το έτος 2014 (και για πρώτη φορά μετά το 1948) ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ κάθε χρόνο είναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ!!! Δηλαδή ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ σε ετήσια βάση, που εξοικονομούμε από τις Εξαγωγές μας, τον Τουρισμό μας και τη Ναυτιλία μας είναι ΥΠΕΡ-ΑΡΚΕΤΟ (μας περισσεύει και συνάλλαγμα) για να καλύψουμε τα ανάγκες μας, ως προς τα εισαγόμενα αγαθά (πετρέλαιο, φάρμακα, πρώτες ύλες κ.λ.π.) χωρίς να υπάρχει καμία περίπτωση, τα ράφια των super market να είναι άδεια!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να αποφασιστεί η αποχώρησή μας από την Γερμανοελεγχόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση (Γ.Ε.Ε.), η οποία πόρω απέχει από τις αρχές και τις αξίες, πάνω στις οποίες ιδρύθηκε και εδραιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) του Αντενάουερ και του Ντεγκόλ και όλων των άλλων επιφανών Ευρωπαίων ηγετών της εποχής εκείνης!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να απαιτήσετε απ’ όλους τους Αρχηγούς των κομμάτων της σημερινής Βουλής να συναινέσουν στη σύγκλιση ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥ, για την αποτίμησηΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ, που προκλήθηκαν στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία, από την (σχεδιασμένη) καταστροφική δημοσιονομική προσαρμογή, την οποία μας επέβαλαν ο κύριος Σόϊμπλε και οι υπόλοιποι δανειστές μας, τα επτά τελευταία χρόνια. Στην Διεθνή αυτή Σύνοδο να συμμετάσχουν αναγνωρισμένοι (ανά τον κόσμο) οίκοι λογιστικών αξιολογήσεων (που διαθέτουν προωθημένες στατιστικές μεθόδους) και να καταλήξουν Σ’ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ.
Μετά την αποτίμηση των ζημιών, που προκάλεσαν στη χώρα μας και τα τρία εφιαλτικά μνημόνια, η Ελληνική Κυβέρνηση να απαιτήσει από τους δανειστές μας, να ελαφρύνουν (να κουρέψουν) το χρέος μας, κατά ποσό ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ των προκληθεισών ζημιών!!!Σε περίπτωση που οι δανειστές μας το αρνηθούν, να προχωρήσουμε ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΣ ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις που έχουμε συνάψει με τους δανειστές μας, ΩΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, αφού υπογράφτηκαν κατόπιν: απειλών, εκβιασμών και τρομοκρατικών πιέσεων!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να καταγγείλουμε ότι, ένα μεγάλο μέρος του Δημοσίου Χρέους μας, είναι παράνομο, επονείδιστοκαι επαχθές και να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναστέλλοντας όλες τις πληρωμές προς τους δανειστές μας, όσο χρονικό διάστημα εκκρεμεί η προσφυγή μας!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, αφού θα έχουμε αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να στραφούμε προς την Αμερική και να συνάψουμε ακόμη πιο στενές σχέσεις μαζί της, μιας και ο Νέος Πρόεδρος της, είναι θερμός υποστηρικτής ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ- ΚΡΑΤΟΥΣ, σε αντίθεση, με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (που έχει εκλεκτό της τον κ. Ομπάμα) και το όχημα της είναι Ο ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ και ο κύριος στόχος της,
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβασή μου, προς το Αξιοσέβαστο Πρόσωπό σας, επιθυμώ να σας αναπτύξω και αυτές τις τελευταίες σκέψεις μου.

Στον Όρκο σας, που δώσατε, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναλάβατε την υποχρέωση, να υπηρετείτε (εκτός των άλλων) το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού!!!

Η ταπεινότητά μου, σας απέδειξε με στοιχεία ότι:

Το γενικό συμφέρον και η πρόοδος του Ελληνικού λαού, έχουν τρωθεί εις μέγιστο βαθμό και με ορατό τον κίνδυνο να τρωθούν ανεπανόρθωτα, εάν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και δεν αλλάξουμε ρότα.

Έτσι έχοντων των πραγμάτων, σας ερωτώ, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας:

Νιώθετε ότι υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο, το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού, όταν το 65% των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται στο όριο της φτώχειας ή κάτω από το όριο της φτώχειας;
Νιώθετε ότι υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο, το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού, όταν στον ιδιωτικό τομέα επικρατεί μιαεργασιακή ζούγκλα, εξ’ αιτίας των εφιαλτικών μνημονίων;
Νιώθετε ότι υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο, το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού, όταν 6 στους 10 εργαζόμενους που είναι ασφαλισμένοι, ζουν σε καθεστώς ελαστικής εργασίας, με μισθούς 300 έως 500 ευρώ το μήνα;
Νιώθετε ότι υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο, το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού, όταν καταργείται το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους (κατ’ εντολή Σόϊμπλε);
Νιώθετε ότι υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο, το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού, όταν επιτυγχάνονται ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, μέσα από ύφεση, δια της υπερφορολόγησης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού;
Νιώθετε ότι υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο, το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού, όταν κατά τα μνημονιακά έτη, έχουν μεταναστεύσει πάνω από 350.000 νέοι επιστήμονες προς αναζήτηση μιας αξιοπρεπούςεργασίας;
Νιώθετε ότι υπερασπίζεστε με το καλλίτερο τρόπο, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας μας, όταν ο κ. Σόϊμπλε, συνεχώς μειώνει (όχι μόνο τους μισθούς των Στρατιωτικών μας) αλλά και τις αμυντικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεών μας;
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε

Σε ερώτησή σας, προς την ταπεινότητά μου:

Εάν υπηρετείτε με το καλλίτερο τρόπο το συμφέρον του Ελληνικού λαού, θα σας απαντούσα με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ!!!

Διότι η σιωπή σας, με οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: Ότι αποδέχεστε το καταστροφικό δρόμο της μνημονιακής λαίλαπας!!!!

Όμως κύριε Πρόεδρε, όπως παραπάνω διεξοδικά σας ανέπτυξα:

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ!!!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!!
ΕΑΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ ‘’ΟΧΙ’’ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!!
ΔΕΙΞΤΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΞΙΩΜΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ!!!
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ

ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ!!!

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ !!!!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!

Υ.Γ.

Εάν μετά τα όσα σας ανέλυσα σε αυτήν την ανοιχτή επιστολή μου, εσείς Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, συνεχίσετε να επιμένετε ότι η Ελλάδα μας, πρέπει να βρίσκεται μέσα στη Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαική Ένωση, πρέπει να βρίσκεται μέσα στην Ευρωζώνη του κ. Σόϊμπλε, τότε με πολύ θλίψη σας ανακοινώνω ότι, η συνείδησή μου θα σας κατατάξει στο μαύρο πίνακα των πολιτικών εκείνων, που έχουν κάνει μεγάλο κακό στην Πατρίδα μας!!!

athanasiostsokas

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη