Έκθεση – βόμβα γράφει ο Τόμσεν για την Ελλάδα

wpid-wp-1483340938061.png

Σκηνικό εμπλοκής στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που απειλεί να τινάξει στον αέρα τη δεύτερη αξιολόγηση, προδιαγράφεται από τις πληροφορίες που φθάνουν στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον και τη Φρανκφούρτη.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται αποφασισμένο να επιμείνει στη σκληρή στάση του, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Οι θέσεις του Ταμείου
Οι αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα δοκιμάσουν τις αντοχές της Αθήνας, αλλά και της ευρωπαϊκής πλευράς των δανειστών.
Και αυτό διότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συγκεκριμένα ομάδα τεχνοκρατών του γράφει, υπό την επίβλεψη του Πόουλ Τόμσεν, δύο εκθέσεις-«βόμβες» – η μία με βάση το άρθρο 4 αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η άλλη είναι η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA), στην οποία το Ταμείο θα ζητά κούρεμα του χρέους σε ποσοστό τουλάχιστον 75%.
Επισήμανση που είναι βέβαιο ότι θα ενοχλήσει την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών και ιδιαίτερα το Βερολίνο και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αρνείται καν να προφέρει τη λέξη κούρεμα, πόσο μάλλον να συζητήσει κάτι τέτοιο.

Στην έκθεση, όμως, θα αναφέρεται και η ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων από την ελληνική πλευρά. Το Ταμείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του για:

- Μείωση του δημόσιου τομέα.

- Μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

- Κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή μείωση των συντάξεων.

Ασφαλείς πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι η ακριβής ημερομηνία δημοσιοποίησης των δύο εκθέσεων δεν έχει ακόμα οριστεί, καθώς η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την 11η Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδίδεται στην εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή