ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτές είναι οι ουσίες που προκάλεσαν το θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

βελιος02-600x275

Φως στην υπόθεση του θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου ρίχνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η σωρός του μετά την εκταφής της.

Ως γνωστό ο Βέλιος έβαλε οικειοθελώς τέλος στη ζωή του προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί από τον καρκίνο στις 4 Σεπτεμβρίου 2016, έχοντας προαναγγείλει την πράξη του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με υπόνοιες ότι έγινε ευθανασία είχε σαν αποτέλεσμα να διαταχθεί εκταφή της σωρού του προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι δυο είναι οι δραστικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται και ως φαρμακευτικά σκευάσματα και οι οποίες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκάλεσαν τον θάνατό του. Η βρωμαζεπάμη και η φεντανύλη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo οι δυο ουσίες ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του μετά την εκταφή της σορού του, που διατάχθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η βρωμαζεπάμη χορηγείται ως ηρεμιστικό αφού ελαττώνει εκλεκτικά την ένταση και το άγχος σε χαμηλές δόσεις. Σε υψηλές δόσεις όμως παρουσιάζει κατασταλτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες μέχρι να επέλθει το μοιραίο. Στον οργανισμό του δημοσιογράφου ωστόσο, ανιχνεύτηκε και η ουσία φεντανύλη, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Στη φαρμακολογία η ουσία αυτή χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να καταπραΰνει τους πόνους των καρκινοπαθών.

Η φεντανύλη θεωρείται ένα συνθετικό οπιοειδές που είναι 100 φορές ισχυρότερο από τη μορφίνη και 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και χρησιμοποιείται σε όλα τα νοσοκομεία για να μπορεί ο ασθενής να απαλλάσσεται προς στιγμήν από τους ισχυρούς πόνους που προκαλεί η ασθένεια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προαναγγελία από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Βέλιο του θανάτου του αλλά και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία), με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε διαταχθεί, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Στις 16 Σεπτεμβρίου διατάχθηκε η εκταφή της σορού του παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

Τελικά, η εκδοχή της θανατηφόρας ένεσης που τόσο είχε συζητηθεί αποκλείστηκε, αφού όλα δείχνουν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ηρεμιστικών και παυσίπονων χαπιών που έκοψαν το νήμα της ζωής του γνωστού δημοσιογράφου.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

πηγη