Mε 3.500.000 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό προπαγάνδιζε ανιδιοτελώς υπέρ της ΔΡΑΧΜΗΣ

wpid-wp-1483028224910.jpeg

Με 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό και σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, ο υπουργός της (προσωπικής του) Ανάπτυξης μοίραζε επί μακρόν συνεντεύξεις για την επιστροφή στη Δραχμή. Πόσο αθώες ήταν αυτές οι δηλώσεις για έναν άνθρωπο που με 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό και με υποτιμημένη δραχμή στην Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει ακόμη και την πλατεία Κολωνακίου μαζί με τις “πεταλουδίτσες” της.

Συγκεκριμένα έχει δηλώσει ότι : «Οι επιλογές, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα, έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή τής εξόδου από το Ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα σχέδιο Β’ θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας. Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου Β’».


Σε συνέντευξή του στην Αυγή έχει δηλώσει ότι, «Η δική μου άποψη είναι ότι η εναλλακτική ενός καλοσχεδιασμένου προγράμματος παράλληλου νομίσματος, αν υιοθετηθεί με ριζικές προδιαγραφές, π.χ. την αξία του έναντι του ευρώ και τη διευθέτηση πληρωμής φόρων με αυτό, μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομίας (και προσωπικής) Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου που δηλώνει ότι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές δεν είναι κίνητρο για επενδύσεις είναι ο τέλειος χομπίστας της πολιτικής. Με καταθέσεις (μαζί με την σύζυγό του αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου) που αγγίζουν τα 4.000.000 εκατ. ευρώ μπορεί να λέει ότι θεωρία του κατέβει.

Τρομάρα μας:Eκείνος με εισόδημα 337.104 δολάρια και η δεύτερη με 161.326 ευρώ μόνο για το 2014. Ποσό 1,8 εκατ. δολάρια εισέπραξαν από πώληση ακινήτου στην Αμερική, ενώ έχουν ακόμα 4 ακίνητα. Διατηρούν χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων 241.051 δολ. και 103.711 ευρώ, αντίστοιχα. Ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταθέσεις 2,45 εκατ. δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιπες τραπεζικές καταθέσεις εξωτερικού (HSBC, JP Morgan κ.α.) φτάνουν στα 3,14 εκατ. δολάρια!

O BHMAτοδότης θα γράψει για το ζάπλουτο ζεύγος:

Θα έχει ενδιαφέρον να καθίσεις ένα απόγευμα στο σαλόνι της οικίας του ζεύγους Δ. Παπαδημητρίου και Ράνιας Αντωνοπούλου και να παρακολουθήσεις μια συζήτηση. Πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να βρεθείς και σε συνεδρίαση ενός μίνι Υπουργικού Συμβουλίου καθότι ο κ. Παπαδημητρίου είναι υπουργός Οικονομίας και η κυρία Αντωνοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, θεωρείται και το πλουσιότερο υπουργικό ζευγάρι.
«Χρυσό ζευγάρι» το αποκαλούν οι συνάδελφοί τους υπουργοί και δεν πέφτουν έξω. Και οι δύο μαζί έχουν καταθέσεις 3.148.801 δολαρίων (και προσέξτε) σε τράπεζες του εξωτερικού. Επίσης από πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ εισέπραξαν 1.800.000 δολάρια, ενώ δηλώνουν ιδιοκτήτες ακόμα τεσσάρων ακινήτων.
Από τις τραπεζικές καταθέσεις του υπουργού Οικονομίας προκαλεί εντύπωση ένα ποσό, αυτό των 2.450.000 δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα. Να σημειώσω ότι μέχρι πρότινος ο κ. Παπαδημητρίου διηύθυνε το Ινστιτούτο Levi (το οποίο εάν δεν κάνω λάθος χρεοκόπησε).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή