Eνα απίστευτο σχέδιο ετοιμάζουν οι Αλέξης Τσίπρας-Προκόπης-Παυλόπουλος σε “συνεργασία” με την Κομισιόν 

wpid-wp-1483030341786.jpeg

Eνα απίστευτο σχέδιο  ετοιμάζουν οι Αλέξης Τσίπρας-Προκόπης-Παυλόπουλος σε “συνεργασία” με την Κομισιόν και ιδιαίτερα με τον Πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Μαργαρίτη Σχοινά και το επιτελείο του (δηλαδή το βαθύ πελατειακό κράτος των Βρυξελλών που όλο αυτό το διάστημα στηρίζει με χίλια τον Τσίπρα)και εγχώρια συμφέροντα που βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη.

Το ζητούμενο για να πετύχει το σχέδιο είναι να καταφέρει να φθάσει η σημερινή κυβέρνηση -χωρίς εκλογές- ως το Φθινόπωρο του 2019.

Ως γνωστόν η θητεία του Παυλόπουλου ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2019. Τότε υπάρχει ήδη συμφωνία με την Ενωση Κεντρώων, την Χρυσή Αυγή και κάτα πάσα πιθανότητα και το ΠΑΣΟΚ να προστεθούν στους 153 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να υπερψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα αποδράσει χωρίς αμοιχές στην ασφάλεια του Προεδρικού Μεγάρου. Την θέση του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης..

Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν για τους εμπνευστές του σχεδίου είναι να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ως τότε γατζωμένος στην εξουσία-έχοντας στο μεταξύ καθαρίσει την Χρυσή Αυγή από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης!!! Τον Χουλιαράκη(παρότι εξωκοινοβουλευτικός) θα επιβάλλουν τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Δραγασάκης μια και θεωρείται πουλέν του δεύτερου!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης διαθέτει ήδη έναν κύκλο με δικούς του δημοσιογράφους οι οποίοι θα αρχίσουν να τον αποθεώνουν με το που αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος διαθέτει το προφίλ του τεχνοκράτη αριστερού και είναι προσεκτικός στα άρθρα και τις ομιλίες του σε αντίθεση με τον Τσακαλώτο που μετά την Επιστολή Μετανοίας έχει τελειώσει. Ο Χουλιαράκης απέστειλε σήμερα Πέμπτη σε όλα τα υπουργεία σαφείς οδηγίες για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017.

Στην μακροσκελή εγκύκλιο ενσωματώνεται και ένα τετρασέλιδο «Μνημόνιο Συνεργασίας» το οποίο θα κληθούν να συνυπογράψουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνοντας «πίστη» στη «χρηστή δημοσιονομική διαχείριση».

Όλοι οι υπουργοί, καλούνται να προσυπογράψουν ότι:

1. Θα προχωρούν σε «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους στόχους».

2. Θα εξασφαλίσουν τη λειτουργία εσωτερικών συστημάτων, διαδικασιών και μηχανισμών παρακολούθησης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

3. Δεν θα αναλάβουν καμία υποχρέωση αν δεν εξασφαλίζεται ότι υφίστανται οι απαραίτητοι πόροι για την πληρωμή της.

4. Θα υπογράψουν αντίστοιχα μνημόνια, με τους εποπτευόμενους φορείς και τη λήψη κάθε άλλου πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, μεταξύ των οποίων και η προσαρμογή των πιστώσεων των εξόδων του φορέα σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων.

5. Θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατό ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων γενικής κυβέρνησης.

Η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2017 αποτελεί μεγάλη πρόκληση για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών για επίτευξη στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ.

Το επόμενο έτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης προωθεί την κατάρτιση ενός «spending report» με αναλυτική καταγραφή των δαπανών όλων των υπουργείων, εκτιμώντας ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα εντοπιστούν τα όποια περιθώρια εξοικονομήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, το κουαρτέτο δεν δέχθηκε να συμπεριλάβει τις εκτιμήσεις εξοικονομήσεων μέσω του spending report για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2017, παραπέμποντας πρώτα στην ολοκλήρωσή του.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή