Ο Τσίπρας επιμένει ότι εκλογές θα γίνουν το 2019, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει πια

wpid-wp-1481398774084.jpeg

Η οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί ζητά εκλογές. «Θα εξαντλήσουμε τον χρόνο μέχρι κεραίας, μέχρι την τελευταία ημέρα, οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019» τόνισε.

Οι εξελίξεις σας διέψευσαν, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αλλά μυαλό δεν βάλατε.

Με την ιστορία για τον λύκο και τα πρόβατα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός – Κανείς δε θα σας δίνει σημασία, είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας στην κριτική του προέδρου της ΝΔ

«Αντί του κόφτη ενεργοποιείται ο δότης. Δίνουμε αντί να κόβουμε» πανηγύρισε ο πρωθυπουργός και δέχθηκε το χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου να υπερασπιστεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις του σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι οριζόντια και όχι στοχευμένη με στόχο εκλογικά οφέλη. Δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον στόχο, προσέθεσε για να καθησυχάσει όσους βλέπουν σύγκρουση με τους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τη ΝΔ για παρωχημένη καταστροφολογία. Προέβλεψε, μάλιστα, έκρηξη επενδύσεων 19,1% το 2017 και αντίστοιχα θετικές εξελίξεις στις εξαγωγές και τον τουρισμό.

Με βάση τις συγκεκριμένες εξελίξεις μίλησε για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2% το νέο έτος και επέκταση της κοινωνικής προστασίας. Όπως ήταν αναμένόμενο υιοθέτησε πλήρως το truth story του Ευλείδη Τσακαλώτου.

Επιπλέον, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν διαφωνεί με την αναστολή εφαρμογής του ΦΠΑ «για να το ακούσουν οι νησιώτες».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή