Θεός.. Αχαστος ο Τσίπρας χορεύει τον Ευρώπη στους ρυθμούς του, ξεπάγωσαν τα βραχυπρόθεσμα!

wpid-wp-1482602704568.jpeg

ΑΧΑΣΤΟΣ ο Τσίπρας, τζάμπα τρέχει στις τσιμινιέρες και στα ΕΚΑΒ ο Μητσοτάκης. Παρότι ξέχεσε τον Σόιμπλε ήρθαν οι Ευρωπαίοι να αποδεχτούν τις εξηγήσεις που έγραψαν οι ίδιοι για λογαριασμό του Τσακαλώτου με αποτέλεσμα παραμονές Χριστουγέννων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να ανακοινώσει την επανέναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα στο θέμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ στη σχετική ανακοίνωση, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) έχει ξαναρχίσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα αυτά μέτρα και πρόσθεσε πως οι θεσμοί έχουν λάβει από την ελληνική κυβέρνηση την επιστολή μέσω της οποίας επαναβεβαιώνονται οι δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς για μεταρρυθμίσεις-μεταδίδει στο ρεπορτάζ του στην Καθημερινή ο Σωτήρης Νίκας.

«Οι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις μετά τη λήψη της επιστολής από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών με την οποία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είμαι χαρούμενος που ανοίγει ο δρόμος και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο», αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα κεντρικά ζητήματα για την απεμπλοκή της κατάστασης ήταν να επιβεβαιώσει η Αθήνα ότι στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης δαπανών. Μάλιστα οι θεσμοί ζητούσαν σε αυτό το ενδεχόμενο οι πρώτες περικοπές να αφορούν στις παροχές που έγιναν προς τους συνταξιούχους.

Ειδικότερα, στην επιστολή των θεσμών αναφερόταν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να δεσμευθεί ότι:

• Η παροχή προς τους συνταξιούχους είναι έκτακτη και εφάπαξ, ενώ θα πρέπει να είναι σαφές ότι και η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά θα αφορά μόνο το 2017. Να σημειωθεί ότι για το μέτρο αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά, ο νόμος που ψηφίστηκε προβλέπει ρητώς ότι την 1η Ιανουαρίου 2018 θα αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ.

• Στην περίπτωση που καταγραφεί απόκλιση από το πρωτογενές πλεόνασμα επί του οποίου η ελληνική κυβέρνηση έχει υπολογίσει τις παροχές, (το 0,75% του ΑΕΠ), τότε θα πρέπει να πάρει ισοδύναμα μέτρα.

• Στο μέλλον, όταν θα υπάρχει υπέρβαση έναντι του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, θα τηρούνται τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και θεσμών και τα οποία αποτυπώνονται στο μνημόνιο. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η υπεραπόδοση θα κατευθύνεται για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη μείωση των φορολογικών βαρών.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή