Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να πέσει στην αγκαλιά του Πούτιν!

wpid-wp-1482213943615.jpeg

Στην εκτενή του αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βέμπερ του καταλόγισε ότι “ ήταν έτοιμος να πέσει στην αγκαλιά του Πούτιν, εάν αυτός έδειχνε ανάλογη γενναιοδωρία σε ό,τι αφορά τα χρήματα». Επιπλέον, πρόκειται για έναν πολιτικό, ο οποίος απευθύνεται σε εθνικιστικά ανακλαστικά. Ως παράδειγμα, ο κ. Βέμπερ ανέφερε το αίτημα για γερμανικές επανορθώσεις. Ανεξάρτητα από την αντικειμενικότητα ή όχι των ελληνικών αιτημάτων, τόνισε ο βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής, η απαίτηση τους «άνοιξε παλιές πληγές» και έδωσε τροφή σε προκαταλήψεις σε μια εποχή όταν «άλλοι ανέλαβαν ευθύνη για την Ελλάδα.» Πάντως, η όλη στάση του κ.Τσίπρα «δεν εκφράζει έναν ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνική οικονομίας, ο κ. Βέμπερ υποστήριξε ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα – στις χώρες με πρόγραμμα όπου κυβερνούσαν οι συντηρητικοί σημειώθηκαν επιτυχίες. Αυτό ισχύει για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο, μέχρι προ τινος και για την Πορτογαλία αλλά και την Ελλάδα επί Σαμαρά. «Δυστυχώς ο Τσίπρας συνέβαλε ώστε η Ελλάδα να χάσει τη σύνδεση με την μεταρρυθμιστική ομάδα».

Αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο Eurorogroup σχετικά με τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους και στο μειωμένο ΦΠΑ για τα νησιά, ο κ. Βέμπερ έκανε λόγω για έλλειψη «αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης» των εταίρων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «την Τετάρτη το Eurogroup αποφασίζει ευνοϊκότερους όρους επιτοκίου για την Ελλάδα» και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών «δεν χάνει κουβέντα» και δεν ενημερώνει τους εταίρους πως δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή, η ελληνική βουλή θα ψήφιζε τις παροχές. Μια τέτοια στάση «αναξιοπιστίας» προκαλεί «απογοήτευση και αγανάκτηση και καταστρέφει εμπιστοσύνη». «Όσο δεν υπάρχει εμπιστοσύνη» επισημαίνει ο κ. Βέμπερ, «δεν μπορεί να γίνει περικοπή του χρέους» όπως το ζητά το ΔΝΤ. Όπως προσθέτει – «είμαι απογοητευμένος από την στάση του Τσίπρα για τους μονομερούς χειρισμούς που σκοπός τους είναι να αντιμετωπίσει τη δημοσκοπική βουτιά της δημοτικότητας του και τίποτα άλλο».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή