Λογαριάσαμε χωρίς ξενοδόχο…Κομισιόν: «Μη το δένετε» πως θα πάρετε 13η σύνταξη!

wpid-wp-1481562174761.jpeg

«Υπό εξέταση» βρίσκονται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις παροχές προς τους συνταξιούχους, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα, τέλος, αν δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους, η Ανίκα Μπράιτχαρτ επανέλαβε ότι η Επιτροπή θα εξετάσει διεξοδικά τις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων και θα συζητήσει με τους υπόλοιπους θεσμούς πώς θα προχωρήσουν από δω και πέρα.

Ταυτόχρονα επανέλαβε για μια ακόμα φορά, ότι τα δημοσιονομικά μέτρα του 2019 και 2020 δεν περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνοκρατών για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

«Η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα που εκτείνονται μόνο μέχρι το τέλος του προγράμματος (2018)» τόνισε. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής και τα στελέχη των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα, και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν σήμερα».

«Δεδομένης της προόδου που έχει ήδη επιτευχθεί, η Κομισιόν εκτιμά πως όλες οι πλευρές θα συμβάλουν θετικά στην γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνοκρατών (stuff level agreement)», τόνισε η Ανίκα Μπράιντχαρντ.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, Μοσκοβισί ανέφερε, ότι ανάλογα με την πρόοδο που θα σημειωθεί, η Επιτροπή είναι βέβαιη ότι όλοι οι εταίροι θα δεσμευθούν εποικοδομητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η δουλειά το συντομότερο δυνατό.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή