Θαλασσοδάνεια κομμάτων: Έπνιγαν τον κόσμο στα Μνημόνια την ώρα που εκείνοι τσέπωναν εκατομμύρια ευρώ

wpid-wp-1478416625427.jpeg

Ντροπή! Ένα απίστευτο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο παραμένει ατιμώρητο – Η «αποθέωση» του αίσχους: Το τέρας της Διαπλοκής με τους «νταβατζήδες» του κάνει επί χρόνια… πάρτι με τα «φέσια», τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός ματώνει συνέχεια!

Ακούγοντας κανείς την κατάθεση που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, (04/11/2016), ανήμερα του κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, δύο και μόνο συναισθήματα θα μπορούσε να νιώσει: απογοήτευση και αηδία.

Απογοήτευση, για την αποτυχία ενός πολιτικού συστήματος που επί χρόνια ολόκληρα διήγε έναν υπερπολυτελή βίο, με δανεικά – κι όπως αποδεικνύεται αγύριστα – χρήματα, που μεταφράζονταν σε εκατομμύρια ευρώ.

Και σίγουρα, αισθάνεται κανείς αηδία, γιατί και αυτή ήταν μία από τις πάγιες τακτικές, που συνετέλεσαν σημαντικά, ώστε να φτάσει η Ελλάδα να «πιάσει πάτο», με την πλειονότητα των πολιτών της να στενάζουν κάτω από τη «γερμανική μπότα» των Μνημονίων, και περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της να βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπο με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο κ. Σαλαγιάννης, ο οποίος είχε διατελέσει στις «χρυσές εποχές» βουλευτής Καρδίτσας με το ΠΑΣΟΚ δεν είπε, σίγουρα, κάτι καινούργιο. Παραδέχθηκε, όμως, την αλήθεια που αποτέλεσε τον κανόνα για τη γιγάντωση του τριγώνου της Διαπλοκής στη χώρα: Με απλά λόγια είπε πώς οι «νταβατζήδες» καταλήστευαν με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο, επί χρόνια ολόκληρα, τον λαό. Και, για να προλάβουμε μερικούς, δεν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι της ρεμούλας και της διαφθοράς. Ήταν, όμως, ΚΑΙ το ΠΑΣΟΚ…

«Τα κόμματα ήταν μέχρι τότε εξαιρετικοί πελάτες. Δίνανε ζεστό χρήμα στις τράπεζες. Δεν υπήρξε πρόβλημα κανένα. Δεν πνίγει τον δανειολήπτη η τράπεζα στη πρώτη δυσκολία. Ποιος τραπεζίτης θα μπορούσε να προβλέψει το βάθος, την ένταση και την διάρκεια της κρίσης, για να καθορίσει τη στάση του. Κανείς δεν ήξερε, ούτε οι πολιτικοί ταγοί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Κινήματος.

«Όλα τα δάνεια που πήρε το ΠΑΣΟΚ, έδωσε ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση. Ήταν η πιο ισχυρή εγγύηση όπως και όλοι οι τραπεζίτες διαβεβαίωσαν», είπε ο ίδιος και η ελληνική πραγματικότητα σχεδόν τριών δεκαετιών αποτυπώθηκε μέσα σε μία πρόταση.

Οι τραπεζίτες μοίραζαν και έπαιρναν «αβέρτα κουβέρτα» ζεστό χρήμα από και προς τα κόμματα, γιατί απλά υπήρχε η «εγγύηση»: Η κρατική χρηματοδότηση, δηλαδή, με απλά λόγια, τα λεφτά των πολιτών! Και, φυσικά, κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να δίνει λογαριασμό στον κόσμο για τα χρήματα που τσέπωνε «μπιρ παρά».

Τα νούμερα ζαλίζουν: «Το συνολικό ύψος των δανειακών οφειλών του ΠΑΣΟΚ είναι, περίπου, 190 εκατ. ευρώ. Είναι δύσκολη έως αδύνατη η αποπληρωμή ενός τέτοιου χρέους. Με τα σημερινά δεδομένα και με το 60% της εκχώρησης της κρατικής χρηματοδότησης, θα εξοφληθεί σε 400 χρόνια», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Καρδίτσας, επίσης, Σπύρος Λάππας.

«Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει τις οφειλές του και βρίσκεται σε διαρκή συζήτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες για την αποπληρωμή τους», απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης, γνωρίζοντας προφανώς πως το κόμμα του έχει σταματήσει να αποπληρώνει χρέη από το 2011.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει τον πακτωλό εκατομμυρίων που τροφοδοτούσαν το ενοίκιο του κτηρίου στην οδό Ιπποκράτους, ή τα χρήματα που δόθηκαν για το περιβόητο γυμναστήριο του πρώην προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου;

«Τα δάνεια των κομμάτων είναι μια χιονομπάλα που τρέχει στην πλαγιά. Όταν οι τράπεζες εξάντλησαν την δυσμένειά τους σε βάρος των κομμάτων, ποιος μπορεί να προσδιορίσει την διάρκεια εξόφλησής τους;», διερωτήθηκε ο κ. Σαλαγιάννης.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή