Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που σύμφωνα με τον Independent «πανηγύρισαν» τη νίκη του Ντ. Τραμπ

wpid-wp-1478788156644.jpeg

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα σχεδόν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και οι διεθνούς εμβέλειας εφημερίδες ασχολούνται με την εκλογή του επιχειρηματία στην προεδρία των ΗΠΑ.

Χθες, αμέσως μετά ανακοίνωση της εκλογικής νίκης του Τραμπ πλήθος ευρωπαϊκών πατριωτικών κομμάτων χαιρέτησαν την νίκη του. Μεταξύ των κομμάτων αυτών και ο ελληνικός Λαϊκός Σύνδεσμος.

Μετά τους χαιρετισμούς των κόμματων, ξεκίνησαν τις επίσημες δηλώσεις οι αρχηγοί ή υπουργοί Εξωτερικών των κρατών. Από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε πως η Ελλάδα είχε ανέκαθεν καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό, καθώς και με τα δυο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ.

Σήμερα ο «Independent» δημοσιεύει στην έκδοση «indy100» ένα κείμενο με τον τίτλο «7 countries celebrating Donald Trump’s victory» ( Οι 7 χώρες που γιορτάζουν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ).

Το δημοσίευμα παραθέτει τις αντιδράσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν από τη Ρωσία, του Μπέντζμιν Νετανιάχου από το Ισραήλ, του προέδρου Ντουτέρτε από τις Φιλιππίνες, του Προέδρου Ντουντέρτε από την Αίγυπτο, καθώς και δηλώσεων ατόμων που ανήκουν στο καθεστώς Ασαντ (ο οποίος παραμένει Πρόεδρος της Συρίας).

Όλοι όσοι προαναφέρθηκαν είναι ηγέτες των χωρών τους. Εντύπωση προκαλεί το κείμενο, το οποίο γράφει ο Narjas Zatat, καθότι στις χώρες που πανηγυρίζουν την εκλογή Τραμπ εντάσσει την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Ωστόσο, για τις δυο χώρες, επιλέγει να βάλει τις δηλώσει δυο εθνικιστικών κομμάτων και όχι των εκλεγμένων κυβερνήσεων των κρατών.

Πιο συγκεκριμένα στην αναφορά στην Ελλάδα, την οποία βάζει δεύτερη στην λίστα με τις 7 χώρες, αναφέρει μέρος από την ανακοίνωση του Λαϊκού Συνδέσμου για την εκλογή του Τραμπ.

«Αυτή είναι μια νίκη των δυνάμεων κατά της παγκοσμιοποίησης, κατά της παράνομης μετανάστευσης και υπέρ της κάθαρσης των εθνικών κρατών και υπέρ της λειτουργικότητας της εθνικής οικονομίας», είναι το κομμάτι της ανακοίνωσης του Λαϊκού Συνδέσμου που μεταφέρει ο Independent.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή