Μade in USA επίθεση στον Σόιμπλε από τον υπουργό που θα κάνει την Ελλάδα Φλόριντα!

wpid-wp-1478587439230.jpeg

Mε επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την Δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ ξεκίνησε την μηντιακή του καριέρα ο Αμερικανόφερτος νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρί0υ. Μάλιστα ο Πάνος Χαρίτος στην παρουσίαση του καλεσμένου του στάθηκε στο γεγονός ότι στα 70 του χρόνια ήλθε στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια παραμονή στη Νέα Υόρκη. Ο ηρωικός νέος υπουργός ήρθε για να σώσει την Οικονομία της πατρίδας του με την αυταπάρνηση που διέκρινε και τον Γιάννη Βαρουφάκη ο οποίος κάποια στιγμή κουράστηκε να βγαίνει στον Αυτιά και τον Ευαγγελάτο από τις πρωτεύουσες του κόσμου και επέστρεψε στην Ελλάδα ώστε να διευκολύνει τα λαικά παιδιά της τηλεόρασης. Στην συνέχεια έγινε υπουργός με τις γνωστές συνέπειες. Ο Παπαδημητρίου λοιπόν δείχνει αποφασισμένος να σπάσει τον τσαμπουκά του Σόιμπλε για τον οποίο είπε ότι έπεσε στην παγίδα που έστησε!

-Πολλοί είπαν το αντίθετο από αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε (για συζήτηση για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος). Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Σόιμπλε το είπε γιατί έχουν εκλογές το 2017 στη Γερμανία. Δεν μπορεί να βγει από την παγίδα που έχει χτίσει»

Μετά από την τοποθέτηση του υπουργού η οποία λαμβάνει χώρα λίγα 24ωρα πριν τις πρεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και μερικές μέρες πριν την έλευση του Ομπάμα στην Αθήνα οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι έχουν απέναντί τους ένα σκληρό καρύδι ο οποίος μοιάζει να έχει τις πλάτες των ΗΠΑ και ο οποίος είναι αποφασισμένος να κάνει την Ελλάδα Φλόριντα (με φορολογικούς συντελεστές 90%) όπως δήλωσε στην τελετή παραλαβής του υπουργείου του.

Μετά από αυτό η Γερμανία αναμένεται να υποκλιθεί στον νέο υπουργό και να δώσει γη και ύδωρ στην νέα κυβέρνηση κουρεύοντας έντρομη το ελληνικό χρέος.

Η κυβέρνηση έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό, και άρα κάθε συζήτηση για το παράλληλο νόμισμα είναι παραπλανητική, ξεκαθάρισε ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως δεν είναι κατανοητή η κινδυνολογία από την αντιπολίτευση για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «είναι διαφορετικό πράγμα να μιλάς ως ακαδημαϊκός οπότε μπορεί να είσαι και ανεύθυνος και διαφορετικό να μιλάς ως πολιτικός».

«Πολλοί είπαν το αντίθετο από αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε (για συζήτηση για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος). Όλοι ξέρουν ότι ο κ. Σόιμπλε το είπε γιατί έχουν εκλογές το 2017 στη Γερμανία. Δεν μπορεί να βγει από την παγίδα που έχει χτίσει», επεσήμανε ο νέος υπουργός Οικονομίας: «Αυτό που λέει ο κ. Μοσκοβισί είναι ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Αυτό λέμε και εμείς, δεν λέμε κάτι διαφορετικό», τόνισε με φόντο το Eurogroup της Δευτέρας.

«Νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω, θα μας δώσει τη δυνατότητα αυτό που νομίζω να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη. Αυτό που με γοήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κοινωνικό του πρόγραμμα. Ήξερε ότι το πρόγραμμα της λιτότητας δεν θα οδηγούσε σε ανάπτυξη», είπε ο κ. Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε ότι: «Δυστυχώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση κατάλαβε ότι οι κανόνες της Ευρωζώνης είναι διαφορετικοί και για να αναπτυχθεί η χώρα πρέπει να πας με τους κανόνες της Ευρώπης».

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Παπαδημητρίου εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017 είναι πολύ εφικτός, με δύο προϋποθέσεις, είπε ο υπουργός: Πρώτον να γίνουν εκτός από τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, χωρίς οι τελευταίες να χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλες για την επίτευξη του στόχου. Δεύτερον, είπε, θα κάνουμε πιο ελκυστικές τις επενδύσεις, με την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ για το οποίο είπε πως εφάρμοσε την πολιτική του στην Ελλάδα με καταστροφικά αποτελέσματα και συνεχίζει τα λάθη του, παρά την αυτοκριτική που έχει κάνει για το ελληνικό πρόγραμμα. «Είναι πρόβλημα ότι ζητά και άλλες εξοντωτικές πολιτικές» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.

Τέλος, πρόσθεσε ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να συζητείται το θέμα του παράλληλου νομίσματος τώρα. Ίσως είχε κάποιο νόημα το 2012, αλλά όχι τώρα, καθώς υπάρχουν δείκτες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή