Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή που έστειλε μάνα μαθητή με σύνδρομο Aspenger στον Αλέξη Τσίπρα

wpid-wp-1478639131544.jpeg

Συγκλονίζει η επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα, μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο Aspenger ( είδος αυτισμού), το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.

Η επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, με αφορμή τις δηλώσεις του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με την ευαισθησία που δειχνουν στην ειδικη εκπαιδευση.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ακούγοντας σας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό να μιλάτε για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής στην εκπαίδευση και ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτός ο τομέας, θέλησα να σας απευθύνω αυτή την επιστολή με την πίστη να σας γνωστοποιηθεί.
Είμαι μητέρα παιδιού της 5η δημοτικού με διαγνωσμένο από τα ΚΕΔΔΥ εδώ και 2 χρονιά σύνδρομο Aspenger ( είδος αυτισμού).
Από τον Οκτώβριο περιμένουμε Δάσκαλο παράλληλης στήριξης για το παιδί που τα 2 προηγούμενα χρονιά είχε. Ρωτάω συνεχώς τον διευθυντή του σχολείου πότε και αν θα στείλουν δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης, χωρίς να παίρνω ουσιαστικά απάντηση καθώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να γνωρίζει.
Δεν ξέρω τι σας έχουν μεταφέρει από το υπουργείο, αλλά οι ελλείψεις σ’ αυτόν τον τομέα είναι πολύ μεγάλες. Σαν εμένα είναι χιλιάδες άλλοι γονείς, με το ίδιο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να διαθέσω εκατοντάδες ευρώ το μήνα για να προσλάβω εγώ τον εκπαιδευτικό που χρειάζεται.
Τελος σας ερωτώ,
Αυτή είναι η προτεραιότητα σας κ. Πρωθυπουργέ;;
Είστε προστεθειμένος να καλύψετε αυτή μας την ανάγκη μας έστω και τώρα;;

Με εκτίμηση,
Μητέρα μαθητή με σοβαρές μαθησιακές ανάγκες».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Πηγή