Φονιάδες – Έκοψαν το επίδομα σε 33χρονο άνδρα με νοητική στέρηση

wpid-wp-1475317592962.jpeg

Καταστάσεις η οποίες παραπέμπουν σε επιλογές τύπου «Καιάδα», εκτυλίσσονται καθημερινά τα τελευταία χρόνια στο Ίδρυμα Μέριμνα της Πάτρας, όπου ένας 33χρονος άντρας με νοητική στέρηση έχει ουσιαστικά καταφύγει προκειμένου να εξασφαλίσει τροφή.

Ο 33χρονος με μια απίστευτη απόφαση του ΚΕΠΑ έχασε το επίδομα το οποίο του έδινε το κράτος λόγω της αναπηρίας που είχε, με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα απολύτως εισόδημα. Το μόνο που έχει είναι ένα διαμέρισμα ενός δωματίου το οποίου του άφησαν οι γονείς του όταν αυτοί ήταν στη ζωή.

Να σημειωθεί πως ο 33χρονος βιώνει την απειλή της πεινάς τα τελευταία 3 χρόνια καθώς παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει να περάσει πάλι από ΚΕΠΑ η διαδικασία έχει αναβληθεί 3 φορές!!!

Αποκαλυπτική της κατάστασης την οποία βιώνει νεαρός άντρας είναι η εικόνα που είχε τις ημέρες του Πάσχα, όταν πήγαινε στη Μέριμνα με τρύπια παπούτσια από τα οποία τα δάκτυλά του έβγαιναν έξω.

Κόβουν αδιάκριτα

Σύμφωνα με αναφορές από το Ίδρυμα Μέριμνα, τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται, για την εξοικονόμηση πόρων πολλά από τα άτομα τα οποία πηγαίνουν εκεί, έχουν στερηθεί το επίδομα το οποίο έπαιρναν.

Η μέθοδος που ακολουθείται από τις επιτροπές, είναι απλή και δοκιμασμένη, καθώς με ιδιαίτερη άνεση οι επιτροπές αποφασίζουν και διατάζουν τη μείωση των ποσοστών αναπηρίας για όσους περνάνε από εξέταση.

Το γεγονός δε, ότι πολλά από τα άτομα που κόβονται από την καταβολή επιδομάτων αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής στέρησης και ορισμένα από αυτά δεν έχουν καμία στήριξη, κάνει τη διαδικασία ιδιαίτερα απλή αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει κανείς να διαμαρτυρηθεί.


Πηγή