Συγκλονιστική αποκάλυψη: Ο Τσίπρας δέχτηκε γαλλική διοίκηση στην Ελλάδα

wpid-wp-1476460262051.jpeg

Το «ύποπτο» παιχνίδι των δανειστών σε βάρος της χώρας μας – Τι έλεγαν για τον Τσίπρα και πώς τον χαρακτήριζαν – Έκθετη η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις στο βιβλίο για τον Ολάντ
Νέοι διάλογοι μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτονται στο βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά» και περιέχει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde.

Αίσθηση προκαλούν τα όσα αποτυπώνονται στο βιβλίο για τις συνομιλίες των δύο ηγετών τον Ιούλιο του 2015 κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

«Είπα στον Τσίπρα: Βάζουμε όλες τις υπηρεσίες στην διάθεση σου, τουλάχιστον θα σε βοηθήσουμε σε τεχνικό επίπεδο. Θέσαμε 10 αξιωματούχους στην υπηρεσία της Ελλάδας, τον διευθυντή των φορολογικών υπηρεσιών και άλλους ώστε όλα να τεθούν σε εφαρμογή. Του είπα ότι στην κατάσταση που βρίσκεσαι, δεν θα τα καταφέρεις εάν δεν σε βοηθήσουν. Δέχεσαι; Δεν θα κάνουμε προτάσεις στη θέση σου. Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να τα παρουσιάσουμε αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να σου δώσουμε το πλαίσιο, τα στοιχεία», είπε ο Ολάντ και αποκαλύπτοντας πως με αυτό τον τρόπο έπεισε τον Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, λεπτομέρειες του οποίου παρουσιάζει ο Real, «παρόλο που ο Ολάντ επιχειρεί να καταπραΰνει την καχυποψία του συνομιλητή του δεν αγνοεί πως προτείνει να μπει υπό γαλλική εποπτεία, η ελληνική διοίκηση. Ο Τσίπρας δέχτηκε», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι-συγγραφείς του βιβλίου.

Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τη συμφωνία Τσίπρα – Ολάντ και την παραχώρηση της διοίκησης στους Γάλλους. Το μνημόνιο έχει συνταχθεί από Γάλλους. Όσο για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων έχει ήδη τοποθετηθεί στο εποπτικό του συμβούλιο Γάλλος τεχνοκράτης ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι θέση στο Δ.Σ. θα έχει και στενή συνεργάτις του Φρανσουά Ολάντ.

Αίσθηση προκαλεί επίσης και το σχόλιο των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο Φρανσουά Ολάντ μοιάζει σαν να απευθύνεται στον μικρό αδερφό του που είναι λίγο χαμένος. Η διαφορά ηλικίας – οι δυο άνδρες έχουν ακριβώς 20 χρόνια διαφορά – και πάνω απ’ όλα η εμπειρία (του Ολάντ) παίζει σημαντικό ρόλο».

Άνοιξη του 2015

Λίγο μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας και Ολάντ προσπαθούν λύση για την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα.

«Γνωρίζω πως για εσάς το πρόβλημα, είναι η υποδοχή αξιωματούχων ή τεχνοκρατών που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό στην τρόικα. Μπορώ να καταλάβω τα μούτρα που κάνουν (κάτω στην Ελλάδα), γιατί έρχονται κι εδώ για να δουν την Γαλλία», φέρεται να είπε ο Φρανσουά Ολάντ στον Αλέξη Τσίπρα την άνοιξη του 2015 αναφερόμενος στους τροϊκανούς.
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί να βρει μία λύση λέγοντας πως τα στοιχεία θα τα δίνει η κυβέρνηση… διακριτικά! «Μπορούμε να δεχθούμε άτομα που έρχονται σε εμάς και μας συμβουλεύουν με τρόπο μόνιμο, όμως αυτή η εικόνα των ατόμων που χτυπάνε τις πόρτες, πηγαίνουν στα υπουργεία, παίρνουν τους φακέλους και ξαναφεύγουν… Μπορούμε να δίνουμε διακριτικά όλα τα στοιχεία που μας ζητούν όλοι οι εμπειρογνώμονες» φέρεται να είπε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι – συγγραφείς του βιβλίου γράφουν χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας επιχειρεί να σώσει την χώρα του και την ίδια ώρα και την εικόνα. Η εικόνα, πάντα η εικόνα. Για να πείσει τον συνομιλητή του για την ειλικρίνεια της Γαλλικής προσπάθειας και κατά συνέπεια και της Ευρώπης ο Ολάντ χρησιμοποιεί την έκφραση «εάν πεθάνετε, θα τραυματιστούμε, δεν θα είμαστε καλύτερα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την αποδυνάμωση ενός παρτενέρ».

Η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και το Grexit

Στο βιβλίο καταγράφονται και όλα όσα συνέβησαν τον Απρίλιο του 2015 και τις συνομιλίες με τη Μέρκελ και το ΔΝΤ.

«Ο Τσίπρας αργεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, ανησυχεί ο Ολάντ τον Απρίλιο του 2015. Μια συνάντηση με την Μέρκελ ξεπέρασε τις πέντε ώρες. Εκείνη ήταν με τα σχέδια για τις μεταρρυθμίσεις και σε εκείνον πρέπει να δώσεις υποσχέσεις, να δείξεις ότι εγκαταλείπει κάποιες επίπονες μεταρρυθμίσεις και τις αντικαθιστά με άλλες. Δεν εμπιστεύεται την διοίκηση του, ούτε τους συνομιλητές του. Λοιπόν είναι περίπλοκο. Είπα στην Μέρκελ: πρέπει να του αφήσεις χρόνο… Όμως ο χρόνος αυτή τη φορά παίζει ενάντια σε μια συμφωνία» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο βιβλίο, σύμφωνα με τον Real.

«Μετά το δημοψήφισμα όταν οι Γερμανοί επιμένουν να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Η γερμανική αδιαλλαξία φαίνεται ότι ενοχλεί την γαλλική ηγεσία. Χαρακτηριστική είναι η φράση που φέρεται να έχει πει σύμφωνα με το βιβλίο των δύο δημοσιογράφων ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν. «Αυτά τα σκυλιά οι Γερμανοί, έχουν πιαστεί από το γεγονός ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο»».

«Το ξέρουμε ότι είναι ικανοί», απαντά ο Ολαντ που, όπως επισημαίνεται στο βιβλίο, «φοβάται ότι οι Γερμανοί εξοργισμένοι από τους δισταγμούς του Τσίπρα, θα πετάξουν έξω από την Ευρώπη τους Έλληνες, όποιες κι αν είναι οι υποχωρήσεις που θα κάνουν».

«Υπάρχει μια απόφαση της Μέρκελ που λέει ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του χρέους. Ναι, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό» λέει ο Σαπέν. Κι εμείς το ίδιο λέμε. Η Λαγκάρντ δεν μας διευκολύνει γιατί εκείνη μιλάει πάντα για απομείωση του χρέους», τονίζει ο Ολαντ. «Το ΔΝΤ, εάν πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση αυτό σημαίνει ότι είναι υπέρ του GREXIT καταλήγει ο Σαπέν. Ναι αυτό πιστεύω», συμπληρώνει ο Ολαντ.

«Η Λαγκάρντ είναι υπέρ της εξόδου. Μου το έχει πει. Με επιχειρήματα τα οποία μπορούμε να ακούσουμε. Πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει με όλα όσα της επιβάλλονται με ένα τέτοιο χρέος. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν αναστολή της από την ζώνη του ευρώ», αναφέρεται στη συνέχεια του αποσπάσματος.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Πηγή