Ο Θέμος απείλησε να κάψει το Κοράνι, έξαλλοι οι Συριζαίοι!

wpid-wp-1476812160262.jpeg

O Θέμος Αναστασιάδης αποδείχθηκε αντάξιος του μύθου του και τα έκανε λίμπα στην Εξεταστική-τους αποσυντόνισε εντελώς. Κάποια στιγμή μάλιστα έβγαλε από την κωλότσεπη και μια αφισέτα με πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ με αποτέλεσμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν τις ιαχές σαν να ήταν τζιχαντιστές που έβλεπαν κάποιο να καίει το Κοράνι. Πολύ γέλιο.

-Θα δώσω θρησκευτικό όρκο γιατί υφίσταται διώξεις η Εκκλησία. Δεν δικάζομαι ως Θέμος Αναστασιάδης αλλά ως Πρώτο Θέμα και αν κάποιοι βγουν εκτός ορίων θα πρέπει να ξέρω τι πρέπει να κάνω, αν δηλαδή δεχτώ μπούλινγκ. Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός που είχε επισκεφθεί την εφημερίδα μου…«Στο Πρώτο Θέμα έχουμε και συριζαίους δημοσιογράφους, δεν μπορούμε να τους μαζέψουμε αλλά μας κάνουν καλό»

Ως Ευκαιρία να αυτοδοξαστεί, ως πολέμιος της διαπλοκής και άκρως επιτυχημένος δημοσιογράφος είδε την κλήση του στην Εξεταστική Επιτροπή ο Θ. Αναστασιάδης. Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, αντί ουσιασιτικών απαντήσεων για το σύστημα της«μπάμπουσκας» και τα δάνειά που πήρε χωρίς εγγυήσεις, προτίμησε να παρουσιάσει τις πολιτικές του απόψεις, να δείξει την ευαισθησία του για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση. Σε ένα show που προκάλεσε την ανάδειξη του trend #ΘΕΜΕΤΟΣ στο twitter, ο Θ. Αναστασιάδης, υπερασπίστηκε τη δημοσιογραφία των εκβιασμών… καταδικάζοντάς την και διαπίστωσε ότι παντού υπάρχει διαπλοκή και πολιτικά παιχνίδια, εκτός, φυσικά, από το δικό του εγχείρημα. Ο Θ. Αναστασιάδης, στις νουθεσίες προς τους βουλευτές και στις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής, χρησιμοποίησε τις «πάσες» των Βορίδη και Λοβέρδου που του απηύθυναν είτε ρητορικές ερωτήσεις είτε ερωτήσεις για την «στοχοποίησή» του από την κυβέρνηση και τη δημοσιογραφία γενικά! Δεν μπόρεσε όμως να δώσει απαντήσεις για την απόφαση να ιδρυθεί η «Αναπτυξιακή ΑΕ», με την οποία ελήφθη δάνειο 18 εκατομμυρίων, λίγο πριν πουληθεί ένα μεγάλο ποσοστό του Πρώτου Θέματος στον Πήγασο (τον οποίο, κατά τ’ άλλα κατηγόρησε εμμέσως για διαπλοκή). Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιο τραπεζικό στέλεχος ή χρηματοοικονομικός σύμβουλος πρότεινε αυτή την πρακτική δανειοδότησης, τη στιγμή, μάλιστα, που, σύμφωνα με τον εκδότη και δημοσιογράφο όλα πήγαιναν καλά για την εφημερίδα και τα οικονομικά της εκείνη την περίοδο. Και ενώ ισχυρίστηκε ότι το δάνειο ελήφθη για την ανάπτυξη της εφημερίδας, δεν εξήγησε γιατί, έναν χρόνο μετά, πουλήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό στον Πήγασο και γιατί, το 2010 επαναγόρασε τις μετοχές αυτές, με νέα, τρίτη εταιρεία και νέο δάνειο.

«Δεν ξέρω τίποτα, δεν έχω συναντηθεί με τραπεζίτες, εγώ είμαι δημοσιογράφος και απορώ που με καλέσατε ως μάρτυρα», ξεκίνησε προκλητικά την κατάθεσή του ο Θέμος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σ. Φάμελλος, του απάντησε ότι αυτός υπογράφει και το Πρώτο Θέμα είναι ο ένας από τους δύο Ομίλους που δεν έχει στείλει τα στοιχεία από τα υπόλοιπα των δανείων του. Ο Θέμος Αναστασιάδης, συνεχίζοντας εξίσου προκλητικά, είπε ότι θα δώσει θρησκευτικό όρκο διότι «υφίσταται διώξεις η Εκκλησία» ενώ επέμεινε ότι δεν υπάρχει εξήγηση για το ότι «είναι ο μόνος δημοσιογράφος» που βρίσκεται στην εξεταστική. «Οι λόγοι που οδήγησαν στην κλήση είναι η θέση του ως προέδρου και μετόχου (σ.σ.: κατέχει το 44% άρα δεν είναι μικρομέτοχος όπως είπε) στο Πρώτο Θέμα αλλά και η δημοσιογραφική ιδιότητα που μπορεί να δίνει δυνατότητα για ευρύτερες πληροφρίες, τόνισε ξανά ο Σ. Φάμελλος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι πρωτοφανές να ρωτάνε οι πολιτικοί έναν «ενεργό δημοσιογράφο», όπως αυτοχαρακτηριστήκε ο ίδιος, «απορώντας» για την πρόσφατη αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην κλήση του Θ. Αναστασιάδη στην εξεταστική. «Αναρωτήθηκε» γιατί ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε αυτόν αποκλειστικά και αν η παρέμβαση του θα επηρεάσει τους βουλευτές. Ο ισχυρισμός, βέβαια, του Θ. Αναστασιάδη είναι ψευδής καθώς και άλλοι «ενεργοί δημοσιογράφοι» έχουν καταθέσει στην επιτροπή (Ψυχάρης, Κουρτάκης, Στούμπος). Δήλωσε (ψευδώς) ότι το Πρώτο Θέμα έχει στείλει τα στοιχεία αναλυτικά ενώ μίλησε για «μπούλινγκ» στους μάρτυρες και προσβολή της προσωπικότητάς τους από βουλευτές της επιτροπής. «Δεν δικάζομαι ως Θέμος Αναστασιάδης αλλά ως Πρώτο Θέμα και αν κάποιοι βγουν εκτός ορίων θα πρέπει να ξέρω τι πρέπει να κάνω, αν δηλαδή δεχτώ μπούλινγκ», σχολίασε με το γνωστό του ύφος ο μάρτυρας. Μάλιστα, αναφέρθηκε εκ νέου στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι αυτός «είναι ο μόνος πολιτικός που έχει επισκεφτεί την εφημερίδα του» και δείχνοντας σχετική φωτογραφία από το 2013 και, υποτίθεται, αποδεικνύοντας ότι το Πρώτο Θέμα δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια και «δεν μιλάει με κανέναν πολιτικό».

Μέσα σε όλα τα προκλητικά που ανέφερε, ξεχώρισε και η αναφορά στην «τρομοκρατία» και τον «πολιτικό διωγμό που υφίσταται το Πρώτο Θέμα από θεσμικά και παρακρατικά κέντρα». Με την αρωγή του Βορίδη που έκανε λόγο για στοχοποίηση της εφημερίδας από την κυβέρνηση, ο Θ. Αναστασιάδης, αφού επανέλαβε τα περί στοχοποίησής του από τον πρωθυπουργό, είπε ότι ο Ρουβίκωνας «μας επιτίθεται και μετά κάνει χειραψίες με στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ», αν και «δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση». Ο Ρουβίκωνας έχει διαλύσει πολλές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κάνατε μεγάλο φάουλ για το θέμα αλλά και για την Αυγή, σχολίασε ο Χρ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι η εφημερίδα «Αυγή» δεν παίρνει πακτωλούς χρημάτων και το κριτήριο των τραπεζών, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Πειραιώς, δεν είναι μόνο η κυκλοφορία αλλά και η άποψη που διαμορφώνει.

«Με πάσες από συγκεκριμένες πλευρές (σ.σ.: των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ο Θ. Αναστασιάδης προσπαθεί να πείσει ότι είμαστε όλοι ίδιοι και να μας απευθύνει νουθεσίες αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το καταλαβαίνει όποιος βλέπει την απευθείας μετάδοση», σχολίασε η Αν. Καββαδία απαντώντας σε κατηγορίες του Θ. Αναστασιάδη για την «Αυγή».

«Δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός και πίεση από εμάς, η “Αυγή” απλά δημοσίευσε μία παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης τόνισε ο Σπ. Λάππας, με αφορμή την επίθεση από κοινού των Αναστασιάδη, Λοβέρδου και Βορίδη στην εφημερίδα «Αυγή» για δημοσίευμα σχετικά με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο Ν. Παρασκευόπουλος σε βάρος Συμβούλου της Επικρατείας που συμμετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Θ. Αναστασιάδης, σήκωσε τα λάβαρα κατά της διαπλοκής («ήμουν ο πρώτος στην Ελλάδα που έδωσε αγώνα εναντίον της») αλλά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα για τα δάνεια και την επένδυση που έκανε ο Θ. Αναστασιάδης. «Ξεκινήσαμε με πολύ λίγα χρήματα, δε νομίζω ότι πήραμε δάνειο, πήγαμε πολύ καλά και γι αυτό είχαμε ρευστότητα», η διατύπωση του Αναστασιάδη μετά την επιμονή του Σπ. Λάππα. «Δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στην αγορά μετοχών του Πρώτου Θέματος από αναπτυξιακή εταιρεία, το 2007», ανέφερε χωρίς όμως να απαντήσει επί της ουσίας (αναλυτικά παρακάτω). Να σημειωθεί ότι από το 2007 έχει δώσει μόνο 1 εκατ. ευρώ γι αυτό το δάνειο.«Όλα τα δάνεια των εταιριών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει τίποτα το σατανικό, αν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο θα είχε βρεθεί από τους χιλιάδες ελέγχους που έχουμε περάσει, εάν βρείτε παρατυπία θα καταθέσω υπέρ σας», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι «τον κυνηγούν όλες οι κυβερνήσεις».

Οι τράπεζες μας συνέστησαν να κάνουμε τη δεύτερη εταιρεία, παρ’ ότι πήγε καλά η πρώτη (σ.σ. δείτε περισσότερα παρακάτω) απάντησε σε ερώτηση του Σ. Φάμελλου αλλά δεν ανέφερε ποιος το πρότεινε παρά την επιμονή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Μη με πιέζετε, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι κατέληξαν σε αυτό το σχήμα, δεν συμμετείχα προσωπικά στη διαδικασία», αρκέστηκε να απαντήσει ο Θ. Αναστασιάδης. Σε ερώτηση γιατί αφού η εταιρεία πήγαινε καλά, ζήτησε δάνειο 18 εκατ. ευρώ, απάντησε «για λόγους ανάπτυξης». Η μεγέθυνση (φούσκα όπως την ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς να υπάρχει λόγος, έγινε για την ανάπτυξη της εταιρείας, ανέφερε ο Θ. Αναστασιάδης τονίζοντας ότι «ευτυχώς που πήραμε αυτό το δάνειο».

Έχει αθωωθεί με βούλευμα για τις κατηγορίες περί μαύρου χρήματος, ανέφερε επίσης ο Θ. Αναστασιάδης που «έχει ταχτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες του με το δημόσιο». Σαν… μυρμηγκάκι φαίνεται ότι μάζεψε τα υψηλά χρηματικά ποσά καθώς, οι τεράστιες καταθέσεις του, όπως απάντησε στην Αν. Καββαδία, οφείλονται στη δημοσιογραφική του επιτυχία και τις θέσεις που κατείχε σε εφημερίδες και τηλεόραση.

«Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν πέρασει από θέσεις αρχισυντακτών δεν έχουν ανάλογα ποσά στην τράπεζα», το σχόλιο της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θ. Αναστασιάδης απέρριψε τη δημοσιογραφία των εκβιασμών και των «ροζ μεθοδεύσεων». Ανέφερε, με δόση αυτοσαρκασμού θα μπορούσε να πει κάποιος, ότι τα ανυπόγραφα σχόλια στο Πρώτο Θέμα, γίνονται «χάριν αστεϊσμού».

Υπενθυμίζεται το περίεργο ιστορικό των αγοροπωλησιών μεταξύ των τριών εταιρειών των ίδιων μετόχων (δηλαδή ο δανεισμός για αγοροπωλησίες μετοχών από τους εαυτούς τους), που βρίσκει απολύτως νόμιμο ο Θ. Αναστασιάδης: Η εταιρεία εκδόσεων ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ιδρύεται το 2005 και από τους τρεις μετόχους: Αναστασιάδη, Καραμήτσο και Τριανταφυλλόπουλο. Στις 26-11-2007 η Τράπεζά Πειραιώς χορήγησε δάνειο 18 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. για εξαγορά των μετοχών της ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., δηλαδή για εξαγορά των μετοχών των ίδιων μετόχων -Αναστασιάδη, Καραμήτσου, Τριανταφυλλόπουλου- που είχαν ιδρύσει την πρώτη εταιρεία.

Όπως ανέφερε ο Γ. Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ), στον φάκελο του Πρώτου Θέματος στα έγγραφα που έχει στείλει η Alpha Bank στην Εξεταστική Επιτροπή, βρέθηκε μία υποσχετική επιστολη με ημερομηνία 29/9/2009, με την οποία η εταιρία Πρώτο Θέμα, αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλεί το ποσό χορηγήσεως από την τράπεζα χωρίς να αναφέρονται προθεσμίες (!), μια πρακτική που μοιάζει περισσότερο με δωρεά. «Η προσωπική εγγύηση είναι η ισχυρότερη εγγύηση όλων, ακίνητα δεν έχω αλλά η οικονομική μου κατάσταση είναι συμπαθητική», σχολίασε ο Θ. Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του Πρώτου Θέματος, σε ερωτήσεις – πάσα του «επί χρόνια φίλου του» Ανδ. Λοβέρδου (ο οποίος όμως δήλωσε ότι δεν είχε ηθικό πρόβλημα να του κάνει ερωτήσεις), τόνισε ότι «το Πρώτο Θέμα δεν κλείνει όσο κι αν το θέλουν κάποιοι» και εμφανίστηκε αλληλέγγυος στους «δημσιογράφους που χάνουν τη δουλειά τους λόγω του διαγωνισμού για τις άδειες». Μέσα στην ευαισθησία του για τους εργαζόμενους, ο Θ. Αναστασιάδης θεώρησε καλό να γίνει εξεταστική για «τα κανάλια που κλείνουν» ενώ με κάθε ευκαιρία έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την «καταστροφή που προκάλεσε στην Οικονομία», την «επίθεση στην Εκκλησία», την εγγυητική επιστολή στην Αυγή», το «μπούλινγκ στους μάρτυρες της Εξεταστικής» και, φυσικά, το «μαύρο στα κανάλια».

«Στο Πρώτο Θέμα έχουμε και συριζαίους δημοσιογράφους, δεν μπορούμε να τους μαζέψουμε αλλά μας κάνουν καλό», η αποστροφή του Θ. Αναστασιάδη, ενδεικτική για το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία…«Καλούμε να ρωτήσω έναν άνθρωπο που μας συνδέει μακρά φιλία» είπε αρχικά ο Λοβέρδος για τον Θέμο Αναστασιάδη, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να απευθύνεται προς τον εκδότη: «κ. Αναστασιάδη… τι να πω…». Εννοώντας προφανώς της οικειότητας που τους συνδέει και που πρέπει να την αφήσουν στην άκρη για να κρατήσουν τους τύπους. Με τον εκδότη να απαντά: «Σύντροφε πες…».

«Να ζητήσει εξαίρεση» ακούστηκε για τον Ανδ. Λοβέρδο από άλλους βουλευτές, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να λέει: «Η ποιότητα του ερωτήματός μου με αποτρέπει από το να το κάνω». Στη συνέχεια ξεκίνησε τα γνωστά ερωτήματά του προς τους εξεταζόμενους, που επί της ουσίας αποτελούν «πάσες». «Έχετε κάποια παράλληλη δραστηριότητα;» ρώτησε ο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με τον εκδότη να απαντά πως «δεν έχω τίποτα άλλο που να μην έχει σχέση με τον τύπο».

«Χρωστάτε σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία;» επανήθλε… στριμώχνοντας τον καλό του φίλο. Με τον Θ. Αναστασιάδη να απαντά πως «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία ζέση αυτή την εποχή από τα ασφαλιστικά ταμεία για τον Τύπο. Όταν ήρθε το δώρο του Πάσχα και έπρεπε να πληρώσουμε, είπαμε στην τράπεζα να μας δώσουν μία εβδομάδα, η απάντηση ήταν δεν μας ενδιαφέρει για το δώρο των εργαζομένων». «Επί ποίας κυβέρνησης έγινε αυτό;» επανήλθε ο Λοβέρδος, με τον Αναστασιάδη να απαντά «επί της τωρινής». Ο Ανδ. Λοβέρδος, σε άλλη φάση της συνεδρίασης, προκάλεσε για άλλη μια φορά τεχνητή ένταση επιτιθέμενος στον Γ. Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ) με ουρλιαχτά και απαξιωτικές εκφράσεις.

Διάλογος μεταξύ φίλων έμοιαζαν οι ερωτήσεις Κασιδιάρη στον Θ. Αναστασιάδη ο οποίος απολογήθηκε στον χρυσαυγίτη για τις «αδικίες» του Πρώτη Θέματος σε βάρος της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μάλιστα, ο Θ. Αναστασιάδης απαντώντας στα… παράπονα του χρυσαυγίτη ότι δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε η νεοναζιστική οργάνωση (!), υποσχέθηκε να αποκατασταθεί η «ολιγωρία» σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Τάσος Γιαννόπουλος-ΑΥΓΗ

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°