Η Ελλάδα στο δρόμο για το Νομισματοκοπείο;

wpid-wp-1476426160881.jpeg

Η “μοναξιά” του Τσίπρα, μετά και το άδειασμα του Πούτιν ο οποίος απεκάλυψε το την αγωνιώδη αναζήτηση Τσίπρα να βρει εργοστάσιο για να τυπώσει δραχμές, μετατρέπεται από μέρα σε μέρα σε αγωνιώδη εθνική μοναξιά. Οι πολίτες αλλά και οι άνθρωποι της αγοράς μοιάζουν παραδομένοι στο μοιραίο που έρχεται. Ο Τσίπρας έχοντας αντιληφθεί ότι τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα ξορκίζει περισσότερο απ΄όλους την έξοδο από το ευρώ.

Πιο σοκαριστική ακόμη και από την πρόβλεψη του Ινστιτούτου Bruegel, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και 4ο Μνημόνιο μια και το 2018 δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές είναι η ομιλία του επικεφαλής της Jumbo Aπόστολου Βακάκη κατά τη χθεσινή ετήσια ενημέρωση των αναλυτών της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

–Ακούμε τους τριγμούς της αγοράς που σύντομα θα μεγιστοποιηθούν. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά ο κλάδος καταγράφει πτωτικές τάσεις, οι οποίες μάλιστα τείνουν να παγιωθούν. Εχω έντονες επιφυλάξεις για το εάν η παραπάνω καθοδική πορεία θα είναι τελικά αναστρέψιμη. Το πρόβλημα με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα αρχίσει να φαίνεται όταν σταθεροποιηθεί αυτή η καθοδική τάση. Είναι θέμα χρόνου προτού κάποιος πανικοβληθεί και πατήσει φρένο στην αγορά. Προσωπικά φοβάμαι πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη…

Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να ξορκίσει το το φάντασμα της Δραχμής που επί χρόνια καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Εχοντας υπογράψει ένα αφόρητο τρίτο μνημόνιο και με τον κίνδυνο η χώρα να βρεθεί στην ανάγκη ενός 4ου Μνημονίου που θα την αποτελειώσει και θα την στείλει έναν αιώνα πίσω, αναγκάζεται ο ίδιος να αφιερώσει ολόκληρη σχεδόν την ομιλία του στο Συνέδριο για να ξορκίσει την έξοδο από το ευρώ.

Ο πρωθυπουργός συνειδητοποιεί ότι είναι θέμα χρόνουν να γκρεμισθούν τα πάντα γύρω του και να δώσει τεράστιο “χώρο” στην ΛΑΕ και την Κωνσταντοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφουσκώνει βίαια και φουσκώνει τα πανιά της ΛΑΕ και της Κωνσταντοπούλου.

Οσοι παρακολουθούν κυλιόμενες δημοσκοπήσεις τρίβουν τα μάτια τους καθώς βλέπουν τα ποσοστά της ΛΑΕ και της ΠΛΕΥΣΗΣ να φουσκώνουν ξαφνικά!!!

Ο Λαφαζάνης αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές θα ήταν χαλαρά εντός Βουλής. Το ίδιο και Κωνσταντοπούλου.

Δείτε πως υποδέχθηκε ο ISKRA την ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο:

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το φάντασμα όσων έμειναν πιστοί στο περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, δεν ψήφισαν το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και γύρισαν την πλάτη στον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας άνοιξε την αυλαία του Συνεδρίου με μια ομιλία που έμοιαζε περισσότερο με ένα παραλήρημα κατά της ΛΑ.Ε, του Grexit, του Αριστερού Ρεύματος και της παλιάς Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο Αλ. Τσίπρας έφτασε σε τέτοιο σημείο υποκρισίας και δημαγωγίας ώστε να χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, το οποίο τόσο κυνικά πρόδωσε, ως «τη μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και των αγώνων του λαού μας».

Ο Αλ. Τσίπρας, αφού αναγνώρισε ότι η έξοδος από το ευρώ ήταν μια επίμονη επιταγή του Αριστερού Ρεύματος και μετέπειτα της Αριστερής Πλατφόρμας δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα για να αντικρούσει αυτήν την πρόταση, που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος.

Η ένδεια επιχειρημάτων εξώθησε τον Αλ. Τσίπρα στην γνωστή ακατάσχετη κινδυνολογία κατά του Grexit και την φτήνια περί «απώλειας των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων», κάτι που φυσικά συμβαίνει με τα μνημόνια και τη σημερινή τη μνημονιακή πολιτική του.

Ακόμα χειρότερα ο Αλ. Τσίπρας έφτασε σε τέτοιο σημείο ευτέλειας και ευρω-πληξίας, ώστε την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, για Grexit με ένα προοδευτικό αντιμημονιακό σχέδιο, να την ταυτίσει και να την ονομάσει «Σχέδιο Σόιμπλε»!!!

Παρέλειψε βεβαίως να πει ότι αληθινό Σχέδιο Σόιμπλε πράγματι υπάρχει και αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνησή του και ο ίδιος εφαρμόζουν στο ακέραιο.

Ο Αλ. Τσίπρας προφανώς για να αποσείσει τις ευθύνες του για την ακραία αρχηγική και βαθιά αντιδημοκρατική πορεία του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιδεινώθηκε με τη νεομνημονιακή μετάλλαξή του, προσπάθησε να επιρρίψει την κομματική κακοδαιμονία και την περιφρόνηση των μελών, στην ύπαρξη τάχα του Αριστερού Ρεύματος και της Αριστερής Πλατφόρμας, που λειτουργούσαν ως «κόμμα μέσα στο κόμμα».

Η επίθεση αυτή του Αλ. Τσίπρα σε Αριστερό Ρεύμα και Αριστερή Πλατφόρμα, προμηνύει μέτρα κατά των τάσεων ή και κατάργησή τους στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή του, μετά ιαχών και τυμπάνων, σε ένα υβριδικό μόρφωμα που θα επικρατεί η ενός ανδρός αρχή και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μιας κλειστής περί τον Τσίπρα ομάδας.

Ο μνημονιακός κατήφορος του Αλ. Τσίπρα είναι και αυταρχικός κατήφορος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και απέναντι στο κόμμα που τον ακολουθεί.

Τα όποια συνεδριακά χειροκροτήματα ενός κρατικοδίαιτου πλήθους στελεχών προς έναν Τσίπρα, που δεν είχε κανένα θετικό σχέδιο να παρουσιάσει για το μέλλον της χώρας, αποτελούν ένδειξη απελπισμένης συσπείρωσης μιας ολιγάριθμης κομματικής νομενκλατούρας, που δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον, παρά μόνο να ανατραπεί γρήγορα μαζί με τα μνημόνιά της.

Αυτά γράφει ο ISKRA και στην ουσία προαναγγέλει την πτώση της κυβέρνησης. Ισως η παρέα του Λαφαζάνη να γνωρίζει κάτι παραπάνω για το σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα που βρίσκεται στα σκαριά…

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Πηγή