Δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις και βάζουν χέρι στoν λογαριασμό Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ)

wpid-wp-1476447420351.jpeg

Έβαλε τελικά χέρι στο Ταμείο των επόμενων γενεών η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τις «τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων και να είναι σε θέση να καταβάλει συντάξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το υπουργείο Εργασίας, έπειτα από αρκετές συζητήσεις άνοιξε τον «κουμπαρά» του Λογαριασμού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Α.Σ) που τηρείται στο ΑΚΑΓΕ και να αντλήσει από εκεί 370 εκατ. ευρώ ώστε να καταβληθούν οι συντάξεις στον ΟΑΕΕ, το ΤΣΑΥ και το Ταμείο Νομικών.

Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ορίζεται ότι θα διατεθούν από τον μικρό κουμπαρά του Λογαριασμού Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων:

– 350 εκατ. ευρώ για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του Κλάδου Σύνταξης του Οργανισμού Ελεύθερων Επαγγελματιών για το έτος 2016. Το ποσό για τον ΟΑΕΕ θα μεταφερθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

*στις 25 Οκτωβρίου 2016 θα μεταφερθεί η πρώτη δόση ποσού 150 εκατ. ευρώ
*στις 10 Νοεμβρίου 2016 θα μεταφερθεί η δεύτερη δόση 100 εκατ. ευρώ
*και στις 9 Δεκεμβρίου 2016 η Τρίτη δόση 100 εκατ. ευρώ.

– 10 εκατ. ευρώ θα δοθεί για την κάλυψη μέρους του ελλείμματος του ΕΤΑΑ-Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) για το έτος 2016.

– 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν για να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος του ΕΤΑΑ-Τομέας Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν) για το 2016.

Η κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι είναι μία διαδικασία που προβλέπεται για τα ταμεία κύριας ασφάλισης ενώ από το μνημόνιο έχει καταργηθεί η ενίσχυση των επικουρικών Ταμείων απ’ το ειδικό Ταμείο του ΑΚΑΓΕ ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως η κατάσταση των Ταμείων ήταν οικτρή. Είναι ενδεικτικό πως με βάση τα επίσημα στοιχεία ως το μήνα Αύγουστο είχαν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης για το σύνολο της χρονιάς.

Η κατάσταση στον ΟΑΕΕ είναι ακόμα πιο δραματική καθώς μέχρι τον περασμένο Αύγουστο είχε απορροφήσει το 86% της κρατικής επιχορήγησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των συντάξεων ως το τέλος του χρόνου.

Επίσης μεγάλη πληγή παραμένει η χαμηλή εισπραξιμότητα των εισφορών που κατά μ.ο. φθάνει το 55% του συνόλου. Στον ΟΑΕΕ η εισπραξιμότητα είναι μόλις 45%… Περισσότεροι απ’ τους μισούς ασφαλισμένους δηλαδή δεν πληρώνει τις εισφορές του!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Πηγή